Hjem Rejseliv Du står vel tidligt op på din rejse?

Du står vel tidligt op på din rejse?

Har du svært ved at komme ud af sengen, går du virkelig glip af noget

Har du svært ved at komme op om morgenen på ferien, så går du virkelig glip af noget. Mange steder i verden starter dagen nemlig væsentlig tidligere end i Danmark, hvor der ofte er masser af liv i gaderne ved 5-6 tiden om morgenen.

Spændende byliv er en ting, men du kan også opleve smukke solopgange, og i timerne efter er lyset ofte helt perfekt til nogle stemningsfulde billeder. Jo, der er al mulig grund til at stå tidligt op på din rejse. Se blot dette lille udpluk af billeder, der forhåbentlig kan få dig ud af fjerene.

1 Thailand – solopgang ved Lanjia Lodge

Det er svært at starte dagen bedre end på Lanjia Lodge. Klokken er seks, og få meter fra min seng står jeg nu på den store terrasse og kigger ned på skydækket og den orange himmel i horisonten. Det er et helt fantastisk syn, og da solen brænder skyerne væk, kan jeg se Mekongfloden og Laos.

Fantastisk solopgang fra Lanjia Lodge på grænsen til Laos

2 Indien – morgenritualer i Varanasi

For at opleve inderne bade og vaske tøj i Ganges-floden er det helt nødvendigt at stå tidligt op. Oplevelsen er til gengæld magisk og det samme er den forrygende solopgang, der kaster lange skygger over de såkaldte ghats (trapper), der allerede er indtaget af hellige mænd og yogaentusiaster. Læs mere om Varanasi.

varanasi
Morgenritual ved Ganges-floden i Varanasi

3 Tunesien – solopgang ved Chott el-Djerid

Sahara og saltsøen Chott el-Djerid er næsten overjordisk smuk, når solen bevæger sig op over horisonten. Klokken var tre om natten, da vi tog af sted fra Douz, og heldigvis nåede vi i tide frem til Chott el-Djerid for at se en af verdens smukkeste solopgange.

Saltsøen Chott el-Djerid i det sydlige Tunesien er helt fantastisk om morgenen

4 Thailand – blomstermarkedet i Bangkok

Klokken tre om natten er også nogenlunde det tidspunkt du kan opleve Bangkok’s blomstermarked, når der er mest travlt. Heldigvis er oplevelsen også fantastisk om morgenen, hvor friske orkidéer, lotusblomster og meget andet er til salg. Læs mere om Bangkok i rejseguiden.

Masser af smukke orkidéer på blomstermarkedet i Bangkok

5 Vietnam – fiskere på Thu Bon-floden i Hoi An

Det er tidlig morgen, og da disen letter over Hoi An og Thu Bon-floden, finder vi hurtigt ud af, at vi ikke er alene; Fiskerne er lige så tidligt ude med deres net. Vi følger efter for at se deres fangst, som de sælger på byens marked.

Morgenfriske fiskere på Thu Bon-floden

6 Thailand – solopgang ved Sametnangshe

“Opdaget” af den thailandske fotograf Theerasak Saksritawee er Sametnangshe helt forståeligt kommet i turisternes søgelys. Her ligger nemlig et udsigtspunkt med en helt fantastisk solopgang over Phang Nga Bugten.

Solopgang ved Sametnangshe Viewpoint

7 Laos – munke i Luang Prabang

Overalt i Sydøstasien (hvor buddhisme er hovedreligion) er det en stor oplevelse at se munkene samle mad i deres almisseskåle. Tak Bat hedder det i Laos, og det foregår tidligt om morgenen, hvor indbyggerne som her i Luang Prabang står klar langs vejen for at give munkene mad.

Tak Bat i Luang Prabang i Laos

8 Thailand – stille morgen i Khao Sok Nationalpark

Der er andre end os, der står tidligt op på deres rejse. Her i Elephant Hills Rainforest Camp i Khao Sok Nationalpark er der stille. Meget stille. Fra vores telt på den lille tømmerflåde kan vi se en gul kajak glide langsomt henover de blikstille sø, mens junglen så småt er ved at vågne.

Stille morgen i Khao Sok Nationalpark

9 Kenya – safari i Tsavo Nationalpark

På en safari SKAL du stå tidligt op. Det er tidlig morgen og sen eftermiddag, du har de største chancer for at se de vilde dyr. I hvert fald de store katte som løver og leoparder, mens f.eks. giraffer og elefanter synes at være på evig jagt efter føde og er noget nemmere at fange med kameraet.

Enlig Elefant i Tsavo Nationalpark

10 Kina – tai chi i Guilin

I store dele af Asien er der tradition for at lave morgengymnastik i parker og på åbne pladser. F.eks. i Guilin i Kina, hvor vi kommer forbi disse aktive kvinder, der dyrker tai chi langs Li-floden.

Om morgenen er der tai chi langs Li-floden i Guilin

11 Nepal – solopgang ved Sarangkot

Solopgangen over Himalaya ved Sarangkot i Nepal omtales tit som en af verdens smukkeste. Og jo, det er helt fantastisk at stå med udsigt til Annapurna og vente på, at solen står op.

Solopgang over Himalaya

12 Sri Lanka – safari i Yala Nationalpark

En safari på Sri Lanka er som en safari i Afrika. Ok, der er ikke helt så mange dyr i Yala Nationalpark, men også her skal man stå meget tidligt op for at have størst chance for at se de dyrene.

Yala er Sri Lankas mest berømte safaripark

13 Bali – delfinsafari ved Lovina

Tidlig morgen er også det bedste tidspunkt at spotte delfiner ved Lovina på Balis nordkyst. Delfiner så vi dog ikke mange af, men til gengæld kunne vi så nyde den smukke solopgang over Mount Agung.

10 Kommentarer

  1. Jeg kan anbefale den der klippe i Sri Lanka- sindsyg smuk solopgang. Jeg kan se du også har været i Sri Lanka ,har du været der?

    • Hej Klara. Du tænker nok på Horton’s Plain – der har jeg ikke været, men det skulle være rigtig flot.

  2. Jeg har også set de fleste af de ting , godt man er god til at stå tidligt op. Kan også anbefale de stede der er fiskemarked om morgenen. Utrolig spændende

  3. Hvor er det flot. Det handler vel ikke kun om tidspunktet på dagen men også om hvor forskellig verden er. Mangfoldig ig spændende.

  4. Jeg ville øsnke man kunne tagge folk her – har rejst et par gange til æsten med min venide, der slet ikke akn komme op om morgenen. Det er virkelig øv. Og så bliver hun småsur når jeg opleve r den slpags ting alene.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her