Hjem Rejseliv 7 eksotiske strande til din sommerferie

7 eksotiske strande til din sommerferie

Få sol i sommerferien udenfor Europa - tag med til bl.a. Thailand og Vietnam

Skal sommerferien holdes på eksotiske rejsemål langt væk fra Danmark, så se nærmere på disse 7 lækre steder, hvor du både får dejlige strande og masser af sol.

1  Koh Samui – Thailand

Et perfekt valg til sommerferien i Thailand. Koh Samui i Thailandbugten venter med lækre strande, skønne hoteller og masser af god mad.

På trods af øens popularitet, så er det stadig muligt at finde mere øde strandområder langt væk fra Lamai og Chawengs pulserende byliv. Strande, hvor du kan opleve lidt af det Koh Samuis første turister forelskede sig i: driverlivet i en hængekøje under de mange kokospalmer som øen er så kendt for.

Koh Samui kan sagtens kombineres med f.eks. Bangkok, River Kwai eller naboøerne. I modsætning til mange andre steder i Thailand, så har Koh Samui glimrende vejr i sommermånederne. Læs mere om Koh Samui.

Koh Samui i august – her Chaweng Beach

2  Hoi An – Vietnam

Også Vietnam kan besøges om sommeren. I den centrale del af landet kommer regnen først i september, og det betyder, at skønne Hoi An kan opleves både sommer og vinter. Fra centrum er der kun få kilometer til den brede sandstrand, der selvfølgelig har en række hoteller, som ligger beach front.

Hoi An er charmerende og et af mine favoritsteder i Asien. Her finder du spændende historie, fremragende shopping og hyggelige cafeer og restauranter – en by med en fantastisk atmosfære, som man bare ikke vil hjem fra. Kombiner eventuelt dit besøg i Hoi An med en rundrejse i den nordlige og centrale del af Vietnam. Læs mere om Hoi An.

Der er god plads på Hoi An’s brede sandstrand

3  Tulum – Mexico

Så skal vi til Mexico og evigt trendy Tulum, der ligger på Yucatán-halvøen. Her mødes Mexico og Caribien i et farverigt mix af lækker mad, pragtfuld natur og masser af spændende historie med mayaerne i centrum. Og strandene? Ganske enkelt fantastiske med hvidt sand og krystalklart turkisblåt vand.

Tulum har en yderst tilbagelænet atmosfære med flere basic, men hippe cafeer og barer, der indbyder til bare at lægge verden bag sig og nyde det gode liv.

Klassisk billede fra Tulum – strand og mayaruiner

4  Koh Samet – Thailand

Et andet rigtig godt sted at tilbringe sommermånederne i Thailand er på lille Koh Samet. Øen ligger et par timers kørsel og en kort sejltur fra hektiske Bangkok, men afstanden føles på alle måder væsentlig længere. På Koh Samet handler det om strandliv og total afslapning, for der er ikke så meget andet at tage sig til.

Øen er helt perfekt til afslutningen på en rundrejse i Thailand – her får du hvide sandstrande med turkisblåt vand og er samtidig tæt på lufthavnen i Bangkok. Læs mere om Koh Samet.

Lille hotel på Sai Kaew Beach, der hører til blandt Koh Samets bedste strande

5  Gili Trawangan – Indonesien

Nu er vi syd for ækvator, og her er der masser af sol i sommermånederne. I hvert fald på Bali, Lombok og de små Giliøer. Er du vild med sol- og strandferie, så er de tre Giliøer sandsynligvis lige noget for dig.

Gili Trawangan er den største og mest udviklede, mens Gili Air og Gili Meno er mere paradisiske. Alle øer har hvide sandstrande med klart turkisblåt vand.

Det er oplagt at kombinere dit besøg på Giliøerne med Bali og Lombok – to pragtfulde øer, der byder på lækker mad, masser af kultur, enestående natur og en meget gæstfri befolkning. Læs mere om Gili Trawangan.

Gili Trawangan har glimrende strande hele vejen rundt om øen

6  Nha Trang – Vietnam

Vietnams klassiske badedestination med strandvej og tilhørende promenade. Stranden i Nha Trang er dejlig med solstole, parasoller og en række barer, hvor du kan slukke tørsten.

Der er masser af hoteller langs hele strandvejen syd for centrum og ned til turistkvarteret, hvor du skal bo for at få det største udvalg af barer, restauranter og shopping.

Nha Trang er en større by med gode seværdigheder, og selvfølgelig finder du også her den lækre og billige mad som Vietnam er så kendt for. Læs mere om Nha Trang.

Nha Trang er en klassisk badeby med en dejlig strand og tilhørende promenade

7  Koh Phangan – Thailand

Koh Phangan er mest kendt for sine hektiske full moon parties, der finder sted på den sydøstlige del af øen. Men Koh Phangan har også en lang række helt fantastiske strande med hvidt sandt og det klareste turkisblå vand. Det er en ø, hvor du stadig kan finde enkel overnatning i vandkanten langt væk fra turistmylderet.

Det er oplagt at kombinere Koh Phangan med naboøerne Koh Samui og Koh Tao, men der er selvfølgelig mange andre muligheder, uanset om du er til storby eller smukke naturoplevelser.

Koh Phangan i slutningen af juli

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her