Hjem Europa Storbyferie i sommerferien – 10 skønne steder i Europa

Storbyferie i sommerferien – 10 skønne steder i Europa

Inspiration til storbyferien i Europa

For mange danskere står sommerferien på sol og strand ved Middelhavet. Nye undersøgelser viser dog, at storbyferien er ved at overhale badeferien som den mest populære ferieform herhjemme.

Nogle vil måske synes, at en storbyferie i sommermånederne er lige varmt nok, men i de 10 nordeuropæiske byer herunder ved man aldrig med vejret. Skulle det vise sig fra sin dårlige side, så er der alle steder masser af spændende gallerier, museer og aktiviteter, der kan holde dig beskæftiget.

1 Tallinn – Estland

Estlands hovedstad er forholdsvis lille, men byder på masser af gode oplevelser. Tallinn var virkelig en positiv overraskelse, og det er svært ikke at holde af den gamle bydel med de charmerende huse og brostensbelagte gader. Her finder du også kirker, katedraler og selvfølgelig den gamle bymur, der mange steder er intakt.

Den gamle bydels centrum er pladsen Raekoja, der er domineret af det berømte rådhus fra 1404. Raekoja Plats er flankeret af adskillige cafeer og restauranter – et godt sted at følge med i folkelivet.

Estlands hovedstad er sådan et sted, hvor det er en stor oplevelse bare at gå rundt i de hyggelige gader uden mål. På trods af størrelsen, så bliver Tallinn ved med at overraske. Læs mere om Tallinn.

Hvordan

Der er direkte fly til Tallinn fra København, mens det kræver en mellemlanding fra Billund. F.eks. i København eller Helsinki. Søg og sammenlign flybilletter her.

Her skal du bo

Min anbefaling: Tallinn City Apartments Old Town Square. Prisniveauet er generelt lavt – dog ikke på hoteller. Prisen for et godt mellemklassehotel i den gamle bydel ligger på ca. 600 kr.

Kig udover den gamle bydel i Tallinn

2 Berlin – Tyskland

En af danskernes absolutte storbyfavoritter er Berlin, der byder på både kunst, kultur og historie. Er vejret godt, er det oplagt at gå en tur ad Unter den Linden, snuppe en fadøl på en af cafeerne eller måske købe en picnickurv og sætte sig i græsset sammen med de lokale i et af parkområderne.

Er vejret knap så godt, så har den tyske hovedstad en lang række fantastiske museer og gallerier. Berlin er en rigtig storby med et utal af aktiviteter året rundt – et sted, hvor man bestemt ikke keder sig – måske er der en koncert, festival eller noget helt tredje, der fortjener et besøg. Læs mere om Berlin.

Hvordan

Alle veje fører til Berlin. Du kan køre til den tyske hovedstad, men også tage flyet direkte fra både Billund og København. Søg og sammenlign flybilletter her.

Her skal du bo

Min anbefaling: Scandic Berlin Potsdamer Platz. Et godt mellemklassehotel i centrum for ca. 500 kr. Berlin er en stor by, men uanset hvor du bor, kommer du nemt rundt med den effektive offentlige transport i form af S- og U-bahn. Find overnatning på f.eks. hotels.com.

Berlins gamle katedral

3 Reykjavik – Island

Island har de senere år oplevet et sandt turistboom. Helt forståeligt, for den smukke ø i nordatlanten har oplevelser til mange ugers ferie. Hovedstaden Reykjavik er det naturlige udgangspunkt for udflugter til den islandske natur, der byder på vandfald, geysere, gletsjere og et næsten overjordisk landskab.

Reykjavik er ganske lille, men har et overvældende antal barer og restauranter. Er vejret godt, så sæt dig sammen med de lokale på en af de mange coffeeshops og lad solen varme dig, mens du følger livet på en af de mange små gader i centrum. Læs mere om Reykjavik.

Hvordan

Du kan flyve direkte til Reykjavik fra både Billund og København med Icelandair. Søg og sammenlign flybilletter her.

Her skal du bo

Min anbefaling: Kvosin Downtown Hotel. Det er ikke billigt at besøge Reykjavik. Priserne på overnatning er dog faldet de sidste par år, men det er stadig forholdsvis dyrt. Overvej at bo på guesthouse eller bed & breakfast. Find overnatning på f.eks. booking.com, der har det største udvalg.

Spillemænd på gaden i Reykjavik

4 Amsterdam – Holland

Amsterdam er en travl og hektisk metropol, men heldigvis er den gamle bydel med de berømte kanaler og den lave bebyggelse bevaret. Hollands hovedstad og største by har rigtig meget at byde på. En sejltur på kanalerne er et must, og kunstinteresserede må ikke gå glip af det imponerende Van Gogh-museum.

Amsterdam er også diamanter og blomstermarkeder, men ingen kan undgå at blive rørt af historien om den jødiske pige Anne Frank, hvis hus nu er omdannet til museum. En rystende og hjerteskærende historie, der her 75 år efter desværre stadig er aktuel og vedkommende. Læs mere om Amsterdam.

Hvordan

Du kan flyve direkte til Amsterdam fra både Billund, Aalborg og København. Søg og sammenlign flybilletter her.

Her skal du bo

Min anbefaling: Sunflower Amsterdam. Amsterdam har et prisniveau, der ligger lige under det danske. Et godt mellemklassehotel fås for ca. 650 kr.

Klassiske smalle huse i Amsterdam

5 Helsinki – Finland

Europas (måske verdens) designhovedstad har garderet sig, hvis sommeren skulle vise sig fra sin våde og kølige side. Helsinki har imponerende mange gallerier og museer med kunst og designs, der kan holde jer beskæftiget i dagevis.

Den finske hovedstad er en mindre by, hvor I omkring havnen ved Kauppatori kan besøge markedshallen og præsidentpaladset. Som i Reykjavik myldrer byens indbyggere ud på gaden når det er lunt og solen titter frem.

Coffeshops og spisesteder med bl.a. rensdyrkød popper op, men inden I går ombord i lækkerierne, skal I besøge hyggelige og historiske Soumenlinna, der ligger en kort sejltur fra havnen. Læs mere om Helsinki.

Hvordan

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Helsinki. Søg og sammenlign flybilletter her.

Her skal du bo

Min anbefaling: Hotel Fabian. Den finske hovedstad er forholdsvis dyr og et sted man kunne bo på bed & breakfast for at spare lidt på feriebudgettet.

Hygge på havnen i Helsinki

6 Prag – Tjekkiet

Evigt populære Prag kan være proppet med turister i sommermånederne, men til gengæld har Tjekkiets hovedstad et overflødighedshorn af oplevelser. Tænk seværdigheder som slottet, Karlsbroen, Sankt Vitus Katedralen og den gamle bydel, der er spækket med historie og pragtfulde bygninger.

Er vejret til indendørs aktiviteter, så kan du f.eks. besøge det nyrenoverede nationalmuseum, men Prag byder også på rigtig gode koncerter og teaterforestillinger. Og så skal vi jo ikke glemme den fremragende tjekkiske øl – besøg et af byens gamle værtshuse, der emmer af atmosfære. Læs mere om Prag.

Hvordan

Du kan flyve direkte til Prag fra både Billund og København. Søg og sammenlign flybilletter her.

Her skal du bo

Min anbefaling: Unitas Hotel. Skal du have en billig storbyferie i sommerferien, så er Prag et godt valg. Vel stiger priserne i højsæsonen, men et godt mellemklassehotel fås for ca. 300 kr. pr. nat. Find hoteller/lejligheder på f.eks. hotels.com eller booking.com.

Prag er proppet med gode oplevelser

7 Sankt Petersborg – Rusland

Jo, det kræver visum at besøge Rusland, men når du har klaret formaliteterne venter der store oplevelser. Gaden Nevsky Prospekt er Sankt Petersborgs livsnerve – en gade, der er flankeret af seværdigheder som f.eks. Kazan-katedralen, Det Spildte Blods Kirke og statuen af Katarina den Store.

Nevsky Prospekt begynder ved Dvortsovayapladsen, der er hjem for Vinterpaladset og The Heritage Museum. Uanset vejret, så SKAL du besøge det verdensberømte museum, der har værker af bl.a. Goya, Raphael, Rembrandt og Michaelangelo. Museet er uden lige, og det vil tage flere dage, hvis du skal have det hele med. Læs mere om Sankt Petersborg.

Hvordan

Fra både Billund og København kræver det en mellemlanding at besøge Sankt Petersborg. Dog er der af og til sæsonruter fra København. Søg og sammenlign flybilletter her.

Her skal du bo

Min anbefaling: Petro Palace Hotel. Sankt Petersborg hører ikke til de billigste byer, når det gælder overnatning. Find hotel eller lejlighed på booking.com, der har det største udvalg. Booker du hotel i Centrum, kan du nemt opleve byen til fods. Alternativt har Sankt Petersborg også sporvogne, det kører op og ned ad Nevsky Prospekt.

Den Spildte Blods Kirke

8 Kraków – Polen

En af mine favoritbyer i Europa er Kraków, der har utrolig meget at byde på. Den bilfri gamle bydel er charmerende med pragtfulde bygninger og brostensbelagte gader, hvor du bl.a. finder hyggelige cafeer og restauranter. Et sted, hvor det at fare vild er en oplevelse i sig selv.

Kraków er fyldt med spændende historie som f.eks. Wavel Højen, der engang var Polens centrum og selvfølgelig Otto Schindlers fabrik. Udenfor centrum kan du bl.a. besøge saltminerne ved Wieliczka, og så er en tur til Auschwitz-Birkenau et must. De tidligere koncentrationslejre er en rystende oplevelse. Læs mere om Kraków.

Hvordan

Du kan flyve direkte til Kraków fra både Billund og København. Søg og sammenlign flybilletter her.

Her skal du bo

Min anbefaling: Platinia Apartments, der også har værelser med plads til hele familien. Det er generelt billigt at bo på hotel/lejlighed, og Kraków har rigtig mange gode overnatningssteder, hvor du får meget for pengene.

Kraków er en superhyggelig by

9 Dublin – Irland

Så skal vi til den irske hovedstad. Dublin har en venlig og imødekommende befolkning, som du bedst møder på deres hjemmebane; byens pubber. I Dublin (og i resten af Irland for den sags skyld) finder du en veludviklet pubkultur, der er et must at opleve. Her kan du ikke bare nyde en god Guinness, men også smage en klassisk irsk stuvning.

Byen er selvfølgelig andet end pubber. Du kan bl.a. opleve Trinity College, den fantastiske St. Patrick’s Cathedral og se den nu afdøde rigmand Chester Beattys enestående samling af sjældne bøger og skrifter. Du skal også besøge Guinness Storehouse, hvor du kan høre mere om den verdensberømte øl. Læs mere om Dublin.

Hvordan

Du kan flyve fra København til Dublin – flere selskaber betjener ruten og der er adskillige ugentlige afgange. Fra Billund og Aalborg er det nødvendigt med en mellemlanding. Søg og sammenlign flybilletter her.

Her skal du bo

Min anbefaling: Hotel 7 Dublin. Der er selvfølgelig mange andre muligheder – find hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com.

Typisk pub i Dublin

10  Hamborg – Tyskland

Hamborg er nærmeste rigtige storby fra Danmark. Vil du undgå at flyve på din storbyferie, så er Tysklands andenstørste by et oplagt valg. Uanset om du er til museer, god mad eller heftigt natteliv, så kan du finde det i Hamborg.

Byens største seværdigheder tæller bl.a. verdens længste sammenhængende lagerbygninger i Speicherstadt, Hamborgs nye vartegn Elbphilharmonie og de historiske havneterminaler ved Landungsbrücken, hvor du ikke må snyde dig selv for en gåtur under Elben ad Alter Elbtunnel. Læs mere om Hamborg.

Hvordan

Det er oplagt at køre til Hamborg. Fra Aarhus er der 340 km og fra København 335 km via Rødby-Puttgarden. Du kan også køre med Flixbus og fra København tage flyet.

Her skal du bo

Min anbefaling: NYCE Hotel Hamburg City.som du ofte kan booke til en god pris. Hotellet ligger tæt på hovedbanegården og Altstadt.

Det centrale Hamborg består af en lang række kanaler

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her