Hjem Sri Lanka Queens hotel – Kandys stolthed

Queens hotel – Kandys stolthed

Queens Hotel er en rejse tilbage i historien

Den blændende hvide bygning på hjørnet skiller sig markant ud og ligner ikke byens øvrige huse. Der hersker en aura af fordoms storhed over stedet, der må have været endnu mere dominerende dengang den engelske guvernør boede her. Queens hotel i Kandy er et oplagt førstevalg, hvis du en dag skulle komme forbi Sri Lankas kulturelle hovedstad.

overst-queens
Det historiske hotel set udefra

Da dørene ind til den store hotellobby åbner er det som at træde ind i en anden verden. En verden af glimmer og glamour, og jeg kan ligefrem se, hvordan det engelske herskab har siddet i salonerne og diskuteret politik og det sidste nye sladder fra hjemlandet. Nok har her været elegant, men Queens hotel har masser af patina og er falmet en anelse med tiden. Det er langt fra Kandys dyreste hotel, men så afgjort det mest atmosfærefyldte.

Queens hotel er fra 1841 og husede engang den engelske guvernør i Ceylon. I sidebygningerne boede der britiske soldater, og senere rykkede The Ceylon Rifle Regiment ind. I dag er den markante bygning omdannet til hotel med 54 gode værelser, der vil kunne tilfredsstille de fleste. Vi har i hvert fald ikke noget at klage over, her er både satellit tv, aircondition og køleskab. Gratis Wi-fi findes i lobbyen, men vi har ingen problemer med at fange signalet på vores værelse på 1. etage.

Mens værelserne er renoverede og fremstår moderne og indbydende, så ligner resten af hotellet noget fra sidste århundrede. Det er velholdt og charmerende med mørkt træ og gamle møbler. Der er højt til loftet, hvor de originale stukke pynter. Det samme gør adskillige billeder fra gamle dage, der giver et godt indtryk af, hvor dominerende bygningen har været.

Lobbyen er stor, og herfra er der adgang til spisesalen og baren. The Lord Mountbatten Lounge Bar, der er opkaldt efter den legendariske Lord Mountbatten, der var en hyppig gæst i baren. Mountbatten fik kommandoen over den engelske hær i Sydøstasien, som havde base i Kandy.

Morgenmaden på Queens hotel er udemærket. Det er en mindre buffet, og kokke står klar til at lave æggeretter og skære frugt efter ønske. Hotellet har en glimrende swimmingpool, flere restauranter og en engelsk pub, hvor der serveres øl. Lidt af et særsyn i den hellige by.

En af hotellets helt store styrker er beliggenheden. Det bliver ikke mere centralt i Kandy end her. Der er 30 meter til søen, og knap 100 til området ved byens altoverskyggende attraktion, Templet for Buddhas Hellige Tand. Til den anden side, blot 300 meter væk, ligger centrum og byens farvestrålende marked.

que-03
Lobbyen
que-02
Queens Hotel har en glimrende pool
que-01
Vores værelse
Anmeldelse
Værelse
Service
Beliggenhed
Mad & drikke
Værdi for pengene
Wifi
Forrige artikelFem gode steder at shoppe i Bangkok
Næste artikelUnawatuna – ubekymret strandliv på Sri Lanka
Carsten Gath
Siden jeg som barn besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 45 lande og territorier og været mere end fire år på farten.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her