Hjem Indonesien 6 oplevelser i Ubud

6 oplevelser i Ubud

Der er masser af spændende seværdigheder rundt om Ubud

oplevelser i Ubud
Der er masser af spændende oplevelser omkring Ubud

Der er masser af oplevelser i Ubud, men også rundt om byen findes spændende seværdigheder, der er en dagsudflugt værd.

Lej en scooter eller book en bil med chauffør for en dag og tag med til brusende vandfald, smukke risterrasser og mystiske templer, hvor du kan være heldig at opleve en af balinesernes mange farverige ceremonier.

Alle oplevelserne kan findes på kortet nederst på siden, og selvom de ligger lige udenfor Ubud, så kan de også nemt besøges fra f.eks. Kuta eller Sanur.

Husk den rette påklædning – en sarong er altid god at have med når du skal på udflugt på Bali – det gælder også herrerne!

1 Tirta Empul – de hellige kilder

Et sted, hvor du kommer rigtig tæt på balineserne er ved de hellige kilder Tirta Empul. Her ligger et tempel, der på ydersiden har små pools, hvor de lokale står i kø for at blive velsignet af det hellige vand, der siges at have magiske kræfter.

De troende springer i poolen fuldt påklædt og ved siden af sidder folk og beder, mens de små kurve lavet af banan- eller palmeblade og fyldt med friske blomster og røgelsespinde synes at være overalt.

Tirta Empul er et af de templer, hvor der ofte er ceremoni. Balineserne iklæder sig deres fineste tøj og bringer offergaver i form af meterhøje opsatser, der består af bl.a. blade og blomster. Det er et fantastisk skue, og akkompagneret af den smukke balinesiske musik er det Østens mystik, når det er bedst.

oplevelser i ubud
Tirta Empul, hvor de lokale bliver velsignet af vandet

2 Tegallalang Risterrasser

Flere steder på Bali kan du opleve de smukke risterrasser, som man så ofte ser på billeder. Et af de steder er Tegallalang, der ligger ud til hovedvejen lige nord for Ubud.

Kom tidlig formiddag eller sen eftermiddag – midt på dagen kan der være en del besøgende. Er du ude efter gode billeder, så er der modlys om formiddagen, mens lyset er bedre om eftermiddagen.

Balis landskab og risterrasser er ikke tilfældige. I omkring år 900 skabte man et vandingssystem kaldet subak, der består af tusinder af kanaler og tunneler, der leder vandet hen til rismarkerne.

Subak har også religiøs betydning – vandet løber gennem templerne, og subak er styret af præsterne. Vandingssystemet er i øvrigt på UNESCOs verdensarvliste.

oplevelser i ubud
De smukke risterrasser ved Tegallalang

3 Gunung Kawi

Ved Gunung Kawi kan du lege Indiana Jones blandt lianer og ældgamle forladte bygninger og monumenter. Den gamle helligdom ligger i bunden af en dal omringet af smukke risterrasser, og efter min mening er Gunung Kawi en af Balis mest oversete seværdigheder.

Heller ikke her slipper du for en hær af sælgere på vej ned ad de 270 trin til bunden af dalen, som vi til gengæld har helt for os selv.

Der er en del usikkerhed om Gunung Kawis historie, men hovedattraktionen, de 10 enorme stenudskæringer, skulle være fra det 11. århundrede og symbolisere medlemmer af datidens balinesiske kongefamilie.

Men der er mere at komme efter: templer, helligdomme og bygninger, der synes at være overtaget af junglen og som giver minder om Angkor Wat i Cambodja.

oplevelser i ubud
Stenudskræringerne er blot en lille del af Gunung Kawi

4 Tegenungan-vandfaldet

Hit eller miss. Kom tidligt, hvis det smukke vandfald Tegenungan syd for Ubud skal gøre indtryk. I vanlig balinesisk stil skal du også her forbi en lang række souvenirboder, før du står foran vandfaldet, der op af dagen er overrendt af turister.

Vandfaldet er ikke bare et stykke smuk natur, men også et sted, hvor turister soler sig og bader i poolen. Nogle vil nok sige, at Tegenungan-vandfaldet er lidt af en turistfælde, men det er smukt, og timer du dit besøg, er det en flot oplevelse.

Tegenungan Vandfaldet

5 Goa Gajah – elefantgrotten

Goa Gajah, også kaldet Elefantgrotten, ligger lige syd for Ubud. Grotten er en del af et tempelområde, der også består af en større pool med fontæner og bagved en række buddhistiske figurer og stupaer.

Selve grotten er ganske lille, men indeholder bl.a. en figur af hinduguden Ganesh (med elefanthovedet). Stedet menes at være fra det 11. århundrede, men det er uklart, hvordan grotten, der blev genopdaget af hollandske arkæologer i 1923, har fået sit navn.

oplevelser i ubud
Området ved Goa Gajah

6 Mas – træskærernes by

Bali er kendt for sine dygtige træskærer, og de holder primært til i byen Mas. Her kan du gå på opdagelse blandt møbler, masker, relieffer og figurer i alle størrelser. Det siges, at træskærerkunsten var en gave fra guderne til brahmanerne – den hinduistiske præstekaste, der traditionelt har udført arbejdet.

Træsorterne er for det meste teak og sandeltræ, og Mas er fyldt med smukke ting. Du kan selvfølgelig købe træarbejdet og endda få lavet ting på bestilling. Det er ikke billigt, men kvaliteten er i top og af en helt anden slags end det træarbejde, du kan købe i turistbyerne.

Nyttige links til din rejse til Bali

Transport
Fra København kan du flyve med ét stop til Bali med f.eks. Singapore Airlines og Thai Airways. Søg og sammenlign flybilletter her.

Læs meget mere om bl.a. transport i indlægget At rejse på Bali – tips og gode råd.

Overnatning
Bali har overnatning for enhver pengepung. Du kan booke hotel, lejlighed eller guesthouse på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk
Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Indonesien inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.

Kort over Ubud

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her