Hjem Mad & drikke Mojo sauce – lækkert til kanariske kartofler

Mojo sauce – lækkert til kanariske kartofler

Opskriften på den fantastiske sauce som du har fået på din ferie

Vi tager den lige igen. Opskriften på den lækre mojosauce som man ikke kan undgå at få serveret på Kanarieøerne. Tag køkkengrejet frem og lav en lækker sauce som hele familien med garanti vil elske.

mojo-overst
Mums…papas arrugadas med mojo

Rød eller grøn mojosauce? Valget er tilsyneladende ikke så svært, for det er som regel den røde version, som turisterne elsker og prøver at lave, når de er kommet hjem fra Kanarieøerne. Medmindre man hele sin ferie spiser på McDonalds, så kan man ikke undgå at få serveret de rynkede kartofler (papas arrugadas) sammen med mojosauce.

Ofte sætter restauranterne både en rød (mojo picon) og en grøn (mojo verde) mojosauce på bordet. Helt forståeligt bliver skålen med den røde mojo altid tømt først, for den smager ganske enkelt himmelsk. Begge saucer findes i mange versioner, og selvom de lokalt bruges til alt fra fisk til kylling, så er mojosauce mest kendt som en lækker ledsager til de rynkede kartofler.

Jeg har naturligvis jagtet opskriften på den røde mojosauce i årevis og fundet ud af, at der er lige så mange opskrifter som kokke. Men med tiden er jeg nået frem til en god og nem opskrift, som de fleste kan lave. Du ved naturligvis, hvordan den skal bruges, men prøv den også til sommerens grillmad. Mums.

Papas arrugadas (rynkede kartofler) – du skal bruge:

• Små nye vaskede kartofler med skræl
• Gourmetsalt/groft salt

Tag en kasserolle og fyld den med ca. 1 cm vand til ca. 250 g kartofler. Vandet skal ikke dække kartoflerne. Kog kartoflerne med salt. I gamle dage kogte man kartoflerne i havvand, og det gav en naturlig saltet smag, men vi gør det på den nemme måde.

Det er meningen, at kartoflerne skal være færdige når vandet er fordampet, og det er her man skal prøve sig frem. I nogle opskrifter bages kartoflerne efterfølgende, men tag låget af kasserollen og du vil se kartoflerne rynke med en let saltskorpe udenpå.

Så skal vi til mojosaucen – her skal du bruge:

• 2-3 rød peber
• 2-3 fed hvidløg
• Spidskommen
• Hvidvinseddike
• Et par skiver daggammelt brød
• Lidt god olivenolie

Det bliver bedst, hvis de røde pebre grilles, så de får den røgede smag. Men du kan også bare bruge ovnen eller tilsætte røget paprika.

Pebrene grilles til de bliver rynkede og næsten sorte. Lad dem køle lidt før du trækker skindet af dem. Hak dem i mindre stykker og kom dem i blenderen sammen med de øvrige ingredienser. Blend til den rette konsistens – alt efter, hvordan du vil have din mojo, så er det ikke sikkert du behøver brødet.

Som nævnt findes mojosaucen i utallige varianter, og du smager bare til med salt og de øvrige ingredienser. Af og til er mojosaucen stærk – er du til den slags, så smider du bare lidt chili i. Velbekomme!


1 kommentar

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her