Mojo sauce – lækkert til kanariske kartofler

Mojo sauce – lækkert til kanariske kartofler

10953
1

Vi tager den lige igen. Opskriften på den lækre mojosauce som man ikke kan undgå at få serveret på Kanarieøerne. Tag køkkengrejet frem, og lav en lækker sauce som hele familien med garanti vil elske.

mojo-overstRød eller grøn mojosauce? Valget er tilsyneladende ikke så svært, for det er som regel den røde version, som turisterne elsker og prøver at lave, når de er kommet hjem fra Kanarieøerne. Medmindre man hele sin ferie spiser på McDonalds, så kan man ikke undgå at få serveret de rynkede kartofler (papas arrugadas) sammen med mojosauce.

Ofte sætter restauranterne både en rød (mojo picon) og en grøn (mojo verde) mojosauce på bordet. Helt forståeligt bliver skålen med den røde mojo altid tømt først, for den smager ganske enkelt himmelsk. Begge saucer findes i mange versioner, og selvom de lokalt bruges til alt fra fisk til kylling, så er mojosauce mest kendt som en lækker ledsager til de rynkede kartofler.

Book fly og hotel samtidig og spar penge

Jeg har naturligvis jagtet opskriften på den røde mojosauce i årevis og fundet ud af, at der er lige så mange opskrifter som kokke. Men med tiden er jeg nået frem til en god og nem opskrift, som de fleste kan lave. Du ved naturligvis, hvordan den skal bruges, men prøv den også til sommerens grillmad. Mums!

Papas arrugadas (rynkede kartofler). Du skal bruge:
• Små nye vaskede kartofler med skræl
• Gourmetsalt/groft salt

Tag en kasserolle og fyld den med ca. 1 cm vand til ca. 250 g kartofler. Vandet skal ikke dække kartoflerne. Kog kartoflerne med salt. I gamle dage kogte man kartoflerne i havvand, og det gav en naturlig saltet smag, men vi gør det på den nemme måde. Det er meningen, at kartoflerne skal være færdige når vandet er fordampet, og det er her man skal prøve sig frem. I nogle opskrifer bages kartoflerne efterfølgende, men tag låget af kasserollen og du vil se kartoflerne rynke med en let saltskorpe udenpå.

Så skal vi til mojosaucen. Her skal du bruge:
• 2-3 rød peber
• 2-3 fed hvidløg
• Spidskommen
• Hvidvinseddike
• Et par skiver daggammelt brød
• Lidt god olivenolie

Det bliver bedst, hvis de røde pebre grilles, så de får den røgede smag. Men du kan også bare bruge ovnen eller tilsætte røget paprika. Pebrene grilles til de bliver rynkede og næsten sorte. Lad dem køle lidt før du trækker skindet af dem. Hak dem i mindre stykker og kom dem i blenderen sammen med de øvrige ingredienser og blend til den rette konsistens.

Som nævnt findes mojosaucen i utallige varianter, og du smager bare til med salt og de øvrige ingredienser. Af og til er mojosaucen stærk, er du til den slags, så smider du bare lidt chili i. Velbekomme!

I samarbejde med havenikregme.dk

Del
Forrige artikelUnawatuna – ubekymret strandliv på Sri Lanka
Næste artikelPå vejsiderestaurant i Sydindien
Carsten Gath
Siden jeg som dreng besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 42 lande og territorier og været mere end tre år på farten.

1 kommentar

Svar på indlæg