Hjem Danmark Street Art i Aalborg

Street Art i Aalborg

+ praktisk information til din egen street art tur nederst på siden

Street art, eller gadekunst, har i den grad sat Aalborg på landkortet. Ingen ved helt hvornår det begyndte, men i hvert fald siden 2014 er flere end 80 kunstværker skudt op på mure, gavle og bygninger i Danmarks fjerdestørste by.

Fra sin spæde start har flere gallerier taget initiativ til at udvikle Aalborgs street art. F.eks. Galleri Wolfsen og Galleri KIRK, der har formået at tiltrække dygtige og internationalt kendte kunstnere.

Det er bl.a. dem, jeg sender en venlig tanke, da jeg går rundt i Aalborgs gader for at finde den flotte kunst. Noget at det bedste ved at jagte street art er, udover kunsten, at man får set steder i byen, man normalt ikke kommer.

Jeg har oplevet det adskillige gange – f.eks. i Delhi, New York og i Georgetown på Penang. Her kunne jeg også nævne East Side Gallery i Berlin – hvem ville besøge den del af byen, hvis det ikke lige var for det historiske område?

Medmindre du er i bil og har lagt en rute, så er det ikke muligt at oplev alle kunstværkerne på én dag. Aalborgs street art er spredt ud over hele byen, og nogle af dem kræver tid til refleksion eller til at få alle detaljer med.

Gadekunsten kommer i adskillige former – fra den klassiske grafitti til minimalistiske kunstværker og alt derimellem. De kan være farverige eller monotone og udtrykke både alvor og humor. Aalborgs street art er alsidig og bestemt et besøg værd.

Har du fået lyst til selv at opleve Aalborgs street art, så kan du finde praktisk information under billedet.
Værket “Our Lady og Aalborg” af den amerikanske kunstner El Mac

Praktisk information til din egen street art tour i Aalborg

Som nævnt er kunstværkerne spredt udover flere dele af Aalborg. Du kan finde dem alle på kortet og/eller downloade app’en på StoryHunt, hvis du selv vil gå rundt i byen for at finde den flotte street art.

Du kan også tage på en guidet tur, som du kan booke hos f.eks. Aalborg Tours. Her hører du historien bag Aalborgs gadekunst og kommer selvfølgelig forbi de mest profilerede værker.

Andre oplevelser i Aalborg

Aalborg er en hyggelig by med mange charmerende huse i de næsten bilfri gader i bymidten. De bedste seværdigheder er f.eks.:

Utzon Center – der har fokus på arkitektur og med permanent udstilling om Jørn Utzon
Kunsten – museum for moderne kunst med faste og skiftende udstillinger
Nordkraft – Aalborgs rå kulturhus med bl.a. kunst og koncerter
Lindholm Høje – vikingemuseum ved gammel gravplads

Overnatning

Uanset om du besøger Aalborg for at se street art eller byens øvrige seværdigheder, så skal du bruge et par overnatninger.

Du kan med fordel booke Zleep Hotel, Hotel Scheelsminde eller Comwell Hvide Hus, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster.

Billeder af street art i Aalborg

Den spanske kunstner Liqens maleri er et af dem man kan bruge lang tid på
BURNONs maleri skal du ind i baggården for at se
Det pudsige værk af portugiseren Vhils ses bedst gennem et kamera
“The Pyramid” er lavet af den australske kunstner Fintan Magee
Futurisk værk af Phlgem
Gavlmaleriet “Lighthouse” af den ukrainske kunstner AEC
Den danske kunstner Don John har begået dette værk i Jernbanegade
Værket “Love Desire” af de spanske kunstnere PichiAvo

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her