Hjem Irland 7 gode spisesteder i Dublin

7 gode spisesteder i Dublin

Forslag til, hvor du skal spise i Dublin

Dublin har spisesteder for enhver smag og pengepung. Selv holder jeg af at prøve den lokale mad på mine rejser, og i den irske hovedstad betyder det comfort food som pie og stuvninger – måske langtidssimret i Guinness.

Der er selvfølgelig meget andet at komme efter i Dublin, når det gælder mad. F.eks. skaldyr, der er kæmpestort i Irland. Både rejer og østers har deres egne festivals, som er populære begivenheder.

Laks og pølser er andre gengangere på menukortene på de traditionelle spisesteder, der ofte også fungerer som pub.

Som så mange andre steder i verden er der også i Dublin sket en udvikling på madscenen de senere år. Innovative kokke har nyfortolket det irske køkken, ligesom der også er kommet mange muligheder for veganere og vegetarer.

Du skal dog unde dig selv at spise på pubberne – det er hyggeligt og giver et fint indblik i det klassiske irske køkken.

Til planlægningen af din rejse kan du læse mere i min Dublin Guide og i disse indlæg:

Hvor skal du bo i Dublin – de mest populære bydele og områder
Hotel i Dublin – de bedste overnatningssteder lige nu

Tilbage til maden – jeg har bl.a. prøvet disse spisesteder i Dublin, der tilbyder lidt af hvert og er i forskellige prisklasser.

1 Flanagans

Klassisk irsk restaurant, der byder på hyggelige omgivelser, god service og dejlig mad. Menukortet består af f.eks. pies, irish stew og andre gode retter fra det irske køkken, men også steaks og fish & chips. Flanagans har et fint udvalg af øl – bl.a. Guinness og Five Lamps.

Der er siddepladser inde og ude (aflukket) plus en tagterrasse. Et rigtig godt sted med venlig betjening, der til prisen hører til et af de bedste lokale spisesteder i det centrale Dublin. Der er åben til morgenmad, frokost og aftensmad. På O‘Connell Street.

2 Richmond

På den anmelderroste Richmond (der har fået en bib gourmand i Michelinguiden) i bydelen Portobello, står den på fine dining. Det lyder dyrt, men priserne er absolut rimelige. Især hvis du kommer inden kl 18.30, hvor du kan få to retter for 32 € eller tre retter for 38 €.

På Richmond bruger man friske lokale råvarer, og selvom maden er innovativ, så er det stadig med et touch af det irske køkken. Taler vi value for money, så er Richmond nok et af de bedste spisesteder i hele Dublin. På Richmond Street, Portobello.

3 Queen of Tarts

I Temple Bar ligger Queen of Tarts, der har åben til morgenmad og frokost. Her kan du bl.a. få sandwich, dagens suppe og forskellige tærter, der serveres sammen med en salat. Den lille café er ejet af to søstre, der begge er uddannede konditorer, så her kan du selvfølgelig også få lækkert brød og skønne kager.

Al mad er frisklavet, men du behøver ikke at spise for at besøge Queen of Tarts – du er velkommen til at snuppe et glas vin eller en kop kaffe, mens du ser livet passere forbi i hektiske Temple Bar. Lørdag og søndag serveres brunch. På Cows Lane.

4 The Oval Bar

På The Oval Bar får du bl.a. gode irske stuvninger, som stedet er særlig berømt for. Pubben blev grundlagt i 1822, men ødelagt under den irske frihedskamp i både 1916 og 1922.

Heldigvis eksisterer den ikoniske pub stadig, og her kan du snuppe en øl eller gå ombord i menukortet, der bl.a. består af irsk morgenmad, burger, lammestuvning og Guinness pie. The Oval Bar har selvfølgelig også et stort udvalg af øl. Der er siddepladser inde og ude. På Middle Abbey Street.

5 Merchant’s Arch

Så bliver det ikke mere irsk. På Merchant’s Arch, der ligger i Temple Bar ud til Liffey-floden, får du klassisk irsk pubmad som pølser, røget laks og stuvning, der er langtidskogt i Guinness. Selv fik jeg den klassiske bangers & mash – pølser med kartoffelmos og løgsauce. Selvfølgelig har stedet også et godt udvalg af lokale øl.

Hvis du ønsker ro, mens du spiser, så skal du time dit besøg. Ofte har Merchant’s Arch livemusik, som er øredøvende højt. Pubben er i to etager og ligger i en af områdets gamle bygninger, der engang var hjem for et købmandslaug. På Wellington Quay (Temple Bar).

6 Joy of Chá

Joy of Chá er egentlig en tebutik, men kalder også sig selv for en gastrocafé. Her kan du bl.a. få all day breakfast, der kan bestå af f.eks. wraps, toast og bagels, men også traditionel irsk og amerikansk morgenmad.

Vegetarer vil uden tvivl også holde af den lille café, der ligger i Temple Bar. Joy of Chá kan også være din lokale kaffepusher og har desuden et udvalg af brød, kager og scones. Caféen lukker kl. 17, men der kan i højsæsonen være senere lukketider fredag, lørdag og søndag. På East Essex Street.

7 Porterhouse

Vi slutter af med et rigtig populært sted i Dublin. Porterhouse ligger to steder i den irske hovedstad og er på en eller anden måde indbegrebet af en irsk pub. Her får du bl.a. burger, sandwich, bangers & mash, klassisk porterstuvning samt stedets egne kyllingevinger, som man er særlig berømt for. Der er også muligheder for vegetarerne.

Porterhouse har sit eget husbryggeri og generelt et kæmpe udvalg af øl. Stedet er omtalt i flere guides og artikler – nogle vil nok synes, at det er lidt for turistorienteret, men betjeningen er venlig og både øl og mad glimrende. Porterhouse ligger på Parliament Street (i Temple Bar) og på Nassau Street (også indgang fra Grafton Street).

De irske stuvninger er sjældent noget kønt syn, men hvilken smag …

Nyttige links til din rejse til Dublin

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Dublin. Søg og sammenlign flybilletter her. Læs meget mere om transport generelt i min Dublin Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Irland inden du tager afsted – den finder du her.

Kort over Dublin

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her