Hjem Irland Hvor skal du bo i Dublin – de mest populære bydele

Hvor skal du bo i Dublin – de mest populære bydele

Få et overblik over Dublins mest populære områder

Er du i tvivl om, hvor du skal bo i Dublin, så læs om de mest populære bydele og områder her. Du kan også få information om offentlig transport og forslag til gode overnatningssteder.

Dublin har en lang række bydele af forskellig størrelse, hvis navne bruges mere eller mindre officielt. Andre refererer stadig til de gamle postnumre, hvor de lige numre ligger syd for floden, mens de ulige ligger nord for.

Herunder har jeg prøvet at samle de mest populære og interessante bydele, der alle er velkendte områder i byen og som er nemme at finde på et kort over Irlands hovedstad.

Offentlig transport i Dublin

Dublin har et fint offentligt transportsystem, som består af busser og sporvogne. Der er adskillige busruter, mens der kun er to sporvognsruter, som til gengæld dækker centrum og nabobydelene.

Rød rute, der starter i forstæderne syd for floden og fortsætter til den store togstation Heuston, hvor den krydser floden og fortsætter mod øst til det centrale Dublin over O’Connell Street.

Grøn rute kører nord-syd gennem centrum forbi St. Stepens Green og Trinity College over floden ad O’Connell Street. Du kan se et rutekort her.

Du kan købe billetter til den offentlige transport i kiosker og busser, mens der ved sporvognsstop er billetautomater. Bemærk, at køber du billet i bussen, så skal du have lige penge. Chaufførerne giver ikke byttepenge.

Skal du bruge den offentlige transport meget, kan et Leap Card være en bedre løsning. Kortet fås til 1, 3 eller 7 dage og gælder til bus, nærtog og sporvogne fra første gang du bruger det. Et Leap Card kan du købe i lufthavnen – bl.a. ved informationen i terminal 1 og hos WHSmith i terminal 2.

Se mere om offentlig transport til og fra lufthavnen i indlægget Fra Dublin lufthavn til centrum – sådan gør du.

hvor skal du bo i dublin
Hyggeligt publiv i old town

1 Temple Bar og Old Town (Christchurch)

Dublins centrum er også epicentret for byens turisme. Selvom Temple Bar og det, der kaldes Old Town er to ret forskellige områder, så hænger de uløseligt sammen. Temple Bar ligger ud til floden (syd for) og er nok mest kendt som Dublins partymekka med masser af pubs og natteliv.

På den anden side af Dame Street/Lord Edward Street fortsætter løjerne med pubs og spisesteder. Det er omtrent her ved Christ Church og Dublin Castle Old City begynder.

Området fortsætter ca. 300 meter mod syd til St. Patricks Cathedral. Som du kan læse er denne del af Dublin alsidig – du bor tæt på natteliv og seværdigheder, men priserne får lige et nyk eller to opad.

Offentlig transport

Med gode ben kan du gå til de fleste seværdigheder fra Temple Bar/Old Town. Området er ikke dækket af sporvogne – dog kan du på kanten af Temple Bar ved O’Connell Bridge hoppe på grøn linje, der kan bringe dig til bydelen Portobello i syd og Phibsborough i nord.

Gode hoteller i Temple Bar og Old City

Wren Urban Nest – Lækkert og moderne hotel i Dublin med bl.a. bar, restaurant og døgnåben reception. Mulighed for tilkøb af morgenmad.

The Morgan Hotel – Rigtig lækkert hotel i Dublin, som du ofte kan booke til en god pris. Moderne værelser og og topbeliggenhed ved Temple Bar. Morgenmad tilgængelig.

2 O’Connell Street

O’Connell Street ligger i det centrale Dublin nord for floden. Det er en bred og travl gade flankeret af pubs, barer, butikker og restauranter. Over O’Connel Bridge står du ved Trinity College og Temple Bar – du er med andre ord tæt på mange af byens mest berømte seværdigheder.

De to gågader Earl Street og Henry Street, der synes at være de lokales foretrukne shoppingområde, krydser gaden. Det er også her du kan se det store General Post Office (GPO), der står som et symbol på den irske frihedskamp. Sidegaderne mod vest ud til floden byder på flere etniske butikker og spisesteder.

Offentlig transport

Både rød og grøn sporvognslinje betjener O’Connell Street. Du kan således både køre i nord-sydgående retning med grøn linje og øst-vestgående med rød linje. Det er et meget centralt område, hvor du også kan hoppe på flere buslinjer på begge sider af floden.

Gode hoteller ved O’Connell Street

Holiday Inn Express Dublin City Centre – Nyt moderne hotel med rummelige værelser. Rigtig god beliggenhed. Enkel morgenmad kan tilkøbes.

Point A Hotel Dublin Parnell Street – Populært hotel med lyse og moderne værelser. Point A har bl.a. bar, restaurant og mulighed for tilkøb af morgenmad.

3 St. Stephens Green og Merrion Square

Jeg har lagt St. Stephens Green og Merrion Square sammen. Bydelene ligger syd for Trinitiy College og tilbyder nogenlunde det samme. Vi er lige i udkanten af det absolutte centrum, men dog i gåafstand til f.eks. Temple Bar. Området er præget af parkerne St. Stephens Green og Merrion Square Park, der begge er to populære åndehuller i Dublin.

Det er også her du kan se de karakteristiske georgianske huse, der blev opført fra omkring 1720 og hundrede år frem. Fra St. Stephens Green og Merrion Square er du tæt på Leinster House og flere af byens bedste museer som Nationalmuseet og Nationalbiblioteket.

Især på Baggot Street og Merrion Row, der ligger omtrent midt mellem de to områder, er der masser af pubs, barer og spisesteder.

Offentlig transport

Den grønne sporvognslinje har stoppested på gaden St. Stephens Green, der løber parallelt med den vestlige del af parken. Med sporvognen kommer du hurtigt til Temple Bar og over broen til O’connell Street.

Fra området ved Merrion Square har du fra stationen Dublin Pearse mulighed for ar hoppe på toget, der kan bringe dig til f.eks. Heuston togstation og adskillige steder langs kysten.

Gode hoteller ved St. Stephens Green og Merrion Square

The Mont – Flot 4-stjernet hotel med alle moderne faciliteter. Vælg mellem suite eller værelse. Morgenmad kan tilkøbes.

The Davenport – Lækkert og smagfuldt indrettet hotel med topanmeldelser. Faciliteterne tæller bl.a. bar, fitness og restaurant. Morgenmad tilgængelig.

4 Portobello

Portobello ligger syd for St. Patricks Cathedral – dvs. udkanten af Old Town og vest for St. Stephens Green. Her er du i gåafstand til området omkring floden ved Temple Bar, mens det tager 25-30 minutter til O’Connell Street. Portobello har ingen seværdigheder, men er alligevel et populært område for det store udvalg af vandhuller og spisesteder.

Startende fra Wexford Street i nord fortsætter de mange pubs, barer og restauranter hele vejen ned ad Camden Street og Richmond Street til kanalen ved La Touche Bridge. Det er i høj grad et sted for foodies, der her finder nogle af Dublins mest hippe spisesteder.

Offentlig transport

Fra den nord og østlige del af Portobello er der ikke langt til den grønne sporvognslinje. Du kan stå på ved St. Stephens Green eller Harcourt. Den grønne linje kører i nord-syd gående retning og med få stop er du ved Temple Bar og O’Connell Street.

Gode hoteller i Portobello

Iveagh Garden Hotel – Populært og anmelderrost hotel med bar, restaurant og mulighed for enkeltværelse. Morgenmad tilgængelig.

Maldron Hotel Kevin Inn – Nyt moderne hotel, der også har familieværelser. Maldron Hotel har bar, restaurant og mulighed for tilkøb af morgenmad.

5 Kilmainham

Så skal vi et par kilometer eller tre vest for det centrale Dublin og til Kilmainham. Bydelen er nok mest kendt for fængslet Kilmainham Gaol, hvor bl.a. adskillige irske frihedskæmpere sad indespærret og senere henrettet. Fængslet er en af Dublins topseværdigheder, men bydelen er også hjem for Museet for Moderne Kunst.

Fra den østlige del af Kilmainham ved fængslet er der ca. 20 minutters gang til Guinness Storehouse, en anden af Dublins mest populære seværdigheder, og over broen kan du på få minutter stå i Phoenix Park. Kilmainham har kun et mindre udvalg af spisesteder. Til gengæld kan du i gaderne finde mere lokale pubs.

Offentlig transport

Kilmainham er ikke betjent af hverken tog eller sporvogn. Der kører flere busser på Emmet Road – bl.a. ruterne 13, 40 og 126, hvor de to førstnævnte kører ind til centrum. Det skal også nævnes, at der fra den østlige del af Kilmainham ved fængslet er ca. 1 km til den store Heuston togstation, der har en lang række forbindelser.

Gode hoteller i Kilmainham

Hilton Dublin Kilmainham – Nyopført 4-stjernet hotel med bl.a. indendørs pool og flere restauranter. Morgenmad tilgængelig.

hvor skal du bo i dublin
Et kig over til Temple Bar fra O’Connell Bridge

Nyttige links til din rejse til Dublin

Transport

Fra både Billund og København kan du også flyve direkte til Dublin. Søg og sammenlign flybilletter her.

Uanset hvor du vælger at bo i Dublin, så kommer du nemmest fra lufthavnen til dit hotel med en privat transfer, som du kan booke hjemmefra. Her venter chaufføren på dig i lufthavnen – også hvis dit fly er forsinket.

Du kan læse om andre muligheder i indlægget Fra Dublin lufthavn til centrum – sådan gør du. Om transport generelt kan du tjekke min Dublin Guide.

Overnatning

Faldt ingen af mine hotelforslag i din smag, så kan du finde det fulde udvalg af hoteller og lejligheder på hotels.com eller booking.com, der som regel har de billigste priser.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Irland inden du tager afsted – den finder du her.

Kort over Dublin

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her