Finanscentrum, transporthub og en gigantisk havn. Singapore forstår at gøre opmærksom på sig selv, og hvad østaten ikke har af størrelse har den i betydning.

Den gamle engelske koloni er en pudsig blanding af Europa og Østen. Byen har masser af gode oplevelser, men den er også et populært stop for rejser videre ud i Asien. Læs mere i denne kombinerede rejsebeskrivelse og Singapore guide.

Singapore – en introduktion

“Er I fra Danmark? Michael Learns to Rock”, udbryder chaufføren begejstret. Jo, det danske band er populært i Asien, og vores nye ven har flere gange været til koncert med popdrengene, fortæller han begejstret.

Vi har lagt Changi-lufthavnen bag os, og på vej til vores hotel har vi allerede bemærket Singapores ordnede forhold. Østaten skiller sig markant ud fra kæmpebyerne i nabolandene ved at være ren og pæn. Nåh ja, den slår også de fleste europæiske byer i den disciplin, og det er som om, at det at passe på byen er en selvfølgelighed.

Det legendariske Raffles Hotel

Det er ikke kun den rene by, der gør Singapore så meget anderledes end Asiens øvrige storbyer. Her er forbavsende få mennesker i gaderne. Enhver, der har besøgt andre af Sydøstasiens metropoler vil vide, at der døgnet rundt er hektisk med mennesker overalt.

Sådan er det bare ikke i Singapore. Med mere end 5,5 millioner indbyggere og et areal på knap 720 km², skulle man tro, at her ville være tætpakket af mennesker. Men på vej rundt i byen er det som om, at vi har gaderne for os selv. Helt fint, så kan vi i ro og mag udforske den moderne bystat, der endnu ikke er vågnet.

Det var under kongeriget Singaputras sidste sultan, Iskander Shah, Singapore første gang udviklede sig til at blive en betydningsfuld havn.

Riget måtte dog se sig invaderet af Majapahitterne, der i en periode på ca. 230 år regerede en stor del af Sydøstasien. Senere overtog sultanatet i Malacca magten, og portugiserne sørgede for at ødelægge resterne af den gamle by.

Den perfekte beliggenhed på vejen mellem Europa og Kina var også i fokus, da englænderen Stamford Raffles i 1819 etablerede en havn, hvor britiske skibe kunne lægge til. I mere end 100 år var Singapore en del af det britiske rige, og især kolonidistriktet bærer præg af europæisk indflydelse.

Nu til min Singapore guide, hvor du først kan læse om byens områder og oplevelser. I indholdsfortegnelsen øverst kan du gå direkte til det afsnit, du vil vide mere om – f.eks transport eller mine forslag til overnatningssteder.

singapore guide
Fine bygninger i det gamle konvent Chijmes

Kolonidistriktet – orientering og oplevelser

Hill Street, High Street og North Bridge Road. Navnene siger alt. Nok har englænderne forladt Singapore, men de sætter stadig deres præg på gadenavnene. I kolonidistriktet umiddelbart nord for floden emmer det af historie, og det var her englænderne byggede deres overdådige huse.

Ned ad High Street ligger flere store palæer, og på Hill Street ser vi den fine brandstation, der lige så godt kunne ligge et sted i England. Vi kommer også forbi Asian Civilasations Museum, der ligger smukt i et mindre parklignende område.

Herfra kan vi se Cavanagh Bridge, der er den eneste originale bro tilbage fra kolonitiden. Broen fører over til Fullerton Hotel, som engang var Singapores hovedpostkontor. Her er det ikke svært at forestille sig smokingklædte engelske gentlemen vimse rundt og se vigtige ud.

Raffles Hotel

Den mest berømte bygning fra perioden er nok Raffles Hotel, der kridhvidt og majestætisk ligger som et symbol på det britiske imperium. Det er næsten ikke til at tro, at palæet lå med frit udsyn til havet, da det blev opført i 1887.

I dag har Raffles Hotel udvidet markant, og selvom du måske ikke har råd til at bo her, så er du altid velkommen til at besøge den flotte bar, hvor du kan smage en Singapore Sling på det sted, hvor den berømte drink blev opfundet.

Gammel kanon ved Fort Canning

Chijmes

I kolonidistriktet ligger også flere kristne kirker og det gamle katolske konvent Chijmes, der kan spores tilbage til 1852. Det blev grundlagt af Fader Jean-Marie Beurel som pigeskole, men fungerede også som børnehjem.

Konventet blev udvidet i begyndelsen af 1900-tallet, og det er løbende blevet til adskillige tilbygninger. Den flotte gotiske kirke på stedet er tegnet af Fader Charles Benedict Nain, der også var arkitekt. Kirken blev indviet i 1904, og værd at bemærke er de flotte mosaikvinduer, der er importeret fra Brügge i Belgien.

I 1970’erne var konventets bygninger i forfald, men heldigvis er de i dag restaurerede og indeholder nu barer, caféer og restauranter af den lidt dyrere slags.

Fort Canning

Fort Canning er en grønklædt bakketop midt i byen, hvor flere perioder af Singapores historie synes at være samlet. Fra Iskander Shahs helligdom, hvor lokale sidder og beder, til kanoner, smukke javanesiske porte og gamle bunkere.

Fort Canning har karakter af park med stier, bænke og sky egern, der følger med på afstand. Her er også en krydderihave, hvor du kan lære mere om de ingredienser, der giver det asiatiske køkken smag.

Omtrent midt i parken ligger det såkaldte Battle Box Museum, der oprindelig var en underjordisk bunker konstrueret af briterne. Det var herfra de kontrollerede byen og Singapore-strædet. Der er gratis adgang til parken, men entré til museet.

Et kig ned ad Boat Quay

The Quays – orientering og oplevelser

Langs Singaporefloden, der gennemskærer byen, ligger de såkaldte quays – moler, som i gamle dage var fyldt med arbejdere, der lastede og lossede varer på små både.

I dag taler man især om Boat Quay, Clarke Quay og Robertson Quay. Boat Quay ligger officielt i den centrale del af Singapore, mens Clarke Quay og Robertson Quay begge hører til bydelen River Valley.

River Walk

The Quays er et historisk område i Singapore. Her kan du gå langs floden ad River Walk, hvor du kommer forbi skulpturer, gamle købmandshuse og bygninger fra kolonitiden.

Start ved Boat Quay, hvor du yderst kan se det fashionable Fullerton Hotel, der er opkaldt efter den engelske guvernør Robert Fullerton. Herfra kan du gå langs floden, hvor der er opsat informationsskilte. Turen op til Robertson Quay tager en times tid. Du kan læse mere i indlægget The Quays og River Walk i Singapore.

singapore guide
Clarke Quay er i dag omdannet til forlystelsesområde med masser af barer og restauranter

Chinatown – orientering og oplevelser

Skyskraberne i Finansdistriktet kaster lange skygger over byen, og vi ser mennesker fra hele verden iført jakkesæt og fine nederdele. Næst efter den enorme havn er finanssektoren Singapores største indtægtskilde. Det er en verden af glasfacader og underjordiske indkøbscentre, der lige så godt kunne ligge i Tokyo, London eller New York.

Vi følger menneskestrømmen mod syd og står pludselig i en kæmpe food court. Snakken går og tallerkenerne klirrer, mens wok’ene syder og sender fantastiske dufte ud i den store hal. Lige om lidt skal de mange mennesker tilbage foran computerskærmene, men vi går videre og træder lige ind Chinatown.

Bydelen er en stor kontrast til finansdistriktets højhuse. Her er kun ganske lidt trafik, og de lave huse gør det behageligt at gå rundt.

Chinatown har flere handelsgader, der ligger på kryds og tværs af hinanden. Det er mest turistting, der er til salg, men vi ser også forretninger med traditionel kinesisk medicin. Markedshallen er også et besøg værd – kom tidligt for at få den bedste oplevelse.

singapore guide
Buddha Tooth Relic Temple i Chinatown

Buddha Tooth Relic Temple

Hovedattraktionen i Chinatown er det fem etager høje Buddha Tooth Relic Temple, der siges at have et buddharelikvie i form af en tand.

Templet er naturligvis berømt, og den hellige tand har fået ærespladsen i en over 3,5 ton tung stupa lavet af bl.a. 320 kg guld. Men der er flere andre ting at imponeres over i templet, der bogstaveligt talt er proppet med buddhafigurer og helligdomme.

På 3. etage er der indrettet et museum, hvor du kan lære mere om templet, kulturen og buddhismens historie gennem mere end 1000 år. Der er gratis adgang til både tempel og museum.

Sri Mariamman

Et stenkast fra Buddha Tooth Relic Temple kan du besøge Sri Mariamman, der er Singapores ældste hindutempel. Gå gennem det farvestrålende indgangsparti i seks niveauer og ind til en verden af figurer af hinduguder, der for nylig er blevet restaureret.

Templet kan dateres til 1827 og dedikeret til gudinden Mariamman, som er kendt for at kunne kurere sygdomme. Der er gratis adgang.

singapore guide
Flotte huse på Tanjong Pagar Road, der forbinder Chinatown med Koreatown

Marina Bay – orientering og oplevelser

Ved Singaporeflodens udmunding er der skabt et fashionabelt område kaldet Marina Bay. Her ligger bl.a. det imponerede hotel Marina Bay Sands med den berømte infinitypool på toppen af de tre 55 etager høje bygninger.

Gardens by the Bay

Foran Marina Bay Sands ligger den store park Gardens by the Bay, der er på UNESCOs verdensarvliste. Det er et rekreativt område med forskellige arrangementer og selvfølgelig masser af træer og blomster.

Gardens by the Bay er mest berømt for de 18 op til 50 meter høje Supertree Grove – en slags kunstværker, der byder på lyd- og lysshow om aftenen. 12 af dem er forbundet af gangbroer. Her er også gigantiske drivhuse med blomster og tågeskov. Gardens by the Bay er gratis at besøge, mens der er entré til de forskellige attraktioner.

Skypark

Bor du ikke på Marina Sands Bay kan du alligevel opleve udsigten fra toppen af det store hotel. Øverst ligger Skypark – et observationsdæk, hvorfra udsigten over Singapore er fantastisk. Entré 26 S$ for voksne.

singapore guide
Orchard Road – Singapores berømte shoppinggade

Orchard – orientering og oplevelser

Orchard er en moderne bydel med lejligheder, luksushoteller og shopping. Et lidt sterilt område med Orchard Road som hovedattraktionen. Bor du ikke i nærheden, kan du tage metroen (North-South line) til Orchard Station.

Orchard Road

22 shoppingcentre på to kilometer. Orchard Road er ikke overraskende Singapores førende forretningsområde, og på begge sider af vejen bugner det med butikker, varehuse og gode tilbud.

Faktisk kunne du lige så godt gå på strøget i København eller trave op og ned ad New Yorks bedste shoppinggader, der synes at have fuldstændig de samme butikker med dyre mærkevarer. Det er muligt, at der gemmer sig nogle små specialbutikker i de enorme centre, men det er som om vi har set det hele før.

Vi besøger hellere de mange food courts, der holder overordentlig god standard. Her kommer du hele Asien rundt og kan vælge og vrage blandt mere eller mindre kendte retter.

Singapore er berømt for sin lækre mad

Singapore – hvor mange dage skal du bruge?

Asien under velordnede forhold. Det er nogenlunde den tanke, der strejfer mig, da jeg hjemme i Danmark bliver spurgt om, hvad jeg synes om Singapore.

Jo, jeg synes godt om, men selvom man skulle tro at bystaten er det bedste af to verdener, så mangler jeg lidt den uforudsigelighed, jeg ofte oplever andre steder i Østen. Det kaotiske, det uventede, det fremmedartede.

Men Singapore er bestemt en god oplevelse. Vi tager gerne nogle dage i den spændende by igen, for på trods af størrelsen, så er her masser at opleve. Og så er der jo lige det med maden. Fremragende og grund nok til at pakke kufferten for at komme af sted til den spændende by, der bliver ved med at vise nye sider af sig selv.

Men hvor mange dage skal du så bruge? Som nævnt er der masser af oplevelser, men Singapore er i mine øjne et fint sted at tage i små bidder og helt perfekt til et stopover før eller efter en længere rejse i Asien.

Herunder finder du min Singapore guide. Læs om bl.a. transport, overnatning og aktiviteter. Du kan også finde nyttige links til din rejse.
Farverig gade i Chinatown

Transport

Ind og ud

Singapores Changi-lufthavn er gigantisk og har ruter til alle verdenshjørner. Fra København kan du tage den direkte rute til Singapore med Singapore Airlines, men både fra hovedstaden og provinsen er det muligt at flyve via f.eks. London, Amsterdam, Istanbul og Frankfurt.

Singapore er også et rigtig godt udgangspunkt for oplevelser i Sydøstasien og Australien. Changi-lufthavnen er en af regionens vigtigste hubs og har ruter til et utal af mere eller mindre kendte steder. Find de bedste og billigste flybilletter her og se meget mere om transport i indlægget At rejse i Singapore.

At komme rundt

Det er nemt at komme rundt i Singapore. Bor du langs The Quays er du faktisk i gåafstand til langt de fleste attraktioner og forlystelsesområder.

Vil du ikke gå eller skal længere væk, så har byen en rigtig god metro, der er nem at bruge. Skal du bruge metroen meget, så kan du med fordel købe et ez-link kort, der gælder til både metro og bus. Der tilbydes forskellige kort – se mere her.

Taxi er også en mulighed for at komme rundt. De kører efter taxameter og er efter asiatiske forhold dyre.

Overnatning – forslag til hoteller

Fra hostels til vanvittig luksus. Singapores udvalg af overnatning er enormt, men uanset hvad du vælger, så ligger prisniveauet i den dyre ende. Det er ikke unormalt at give over 100 kr pr. nat for et hostel med sovesal, en pris, der ligger væsentlig over det, du skal give i mange andre asiatiske storbyer.

Singapore har et utal af mellemklassehoteller, der umiddelbart synes ens. Det er som regel større hoteller henvendt til pakketuristerne og businessfolket. De har ikke megen charme, men til gengæld alt i faciliteter og de fleste har deres styrke i den centrale beliggenhed langs floden eller Orchard Road.

Skal dit overnatningssted være mere end bare en base for oplevelser i bystaten, så kan du bo noget mere charmerende i en af de mange kolonihuse, der nu tilbyder overnatning.

I min Singapore guide anbefaler jeg følgende overnatningssteder, der alle får rigtig gode anmeldelser af tidligere gæster. Læs mere herunder eller se det fulde udvalg på f.eks hotels.com eller booking.com, der har de laveste priser.

Wink Capsule Hostel

På trods af navnet har Wink Capsule både sovesale og private værelser. Det er et populært sted for budgetrejsende, der her bor i Chinatown med bl.a. shopping og spisesteder lige udenfor døren. Se billeder og priser på Wink Capsule Hostel.

Heritage Collection on Clarke Quay

Du kan næsten ikke bo mere centralt end på Heritage Collection, der ligger ved Clarke Quay. Her bor du i lejligheder med minikøkken og gratis wifi. Stedet får rigtig gode anmeldelser af tidligere gæster. Se billeder og priser på Heritage Collection on Carke Quay.

Four Points by Sheraton

Større hotel, der ligger lige ud til floden ved Robertson Quay. Four Points er nyrenoveret og tilbyder bl.a. bar/lounge, restaurant og en dejlig swimmingpool. Morgenmad kan tilkøbes. Se billeder og priser på Four Points by Sheraton.

Capri by Fraser China Square

I området Lavender, der ligger et par kilometer fra Marina Sands, ligger Capri by Fraser China Square, der byder på lækre moderne værelser. Hoteller har swimmingpool og mulighed for at tilkøbe morgenmad. Se billeder og priser på Capri by Fraser China Square.

The Fullerton Hotel

Så til den rene luksus og et af Singapores mest ikoniske hoteller; The Fullerton Hotel, der ligger et stenkast fra finansdistriktet og Boat Quay. Her er intet overladt til tilfældighederne. Se billeder og priser på The Fullerton Hotel.

Mad og drikke i Singapore

Singapore har alt, hvad hjertet begærer af spisesteder og vandhuller, hvor du kan få stillet både sult og tørst. Byen er især kendt for sit høje gastronomiske niveau, og selvom du naturligvis kan finde fancy og dyre michelinrestauranter, så spiser du ofte lige så godt i de såkaldte food courts og ved de enkle madboder.

Prisniveauet et højt i Singapore, og langs The Quays er der god grund til lige at tjekke prisen en ekstra gang inden du bestiller noget. Du kan se mere om maden i Singapore og læse om tre anbefalelsesværdige restauranter i byen i indlægget 5 gode spisesteder i Singapore.

Nattelivet i Singapore er livligt. Rundt om i byen ligger flere forlystelsesområder – f.eks. Clarke Quay, der har et stort udvalg af barer og restauranter. Havde det ikke lige været for den tropiske varme, så kunne det godt ligne et sted i USA eller Europa.

Her er bl.a. irske pubs, klubber med technomusik og endda en Hooters, hvor unge lokale skønheder serverer øl og burger.

Langs Tanjong Pagar Road i Chinatown er der også liv og glade dage, men du kan selvfølgelig også finde et udvalg af barer og caféer i Little India, der er backpackernes foretrukne område i Singapore.

Aktiviteter og forlystelser

Selvom langt de fleste turister kun er i Singapore få dage, så har byen faktisk oplevelser til mange uger. Udover topseværdighederne omkring The Quays, kolonidistriktet og Chinatown i centrum, så er der mange andre ting at foretage sig. Af populære aktiviteter kan nævnes:

Singapore Zoo
Kendt som en af verdens bedste og smukkeste zoologiske haver.

Singapore Flyer
Få et mageløst kig udover Singapore fra verdens højeste observationshjul.

Den Botaniske Have
Umiddelbart vest for Orchard Road ligger et område med skov, jungle, blomster og vandfald.

Genklang Servi Markedet
Det malaysiske marked er friske råvarer og spændende spisesteder.

Sentosa Island
Singapores Florida med shows, forlystelser, golfbane og hippe beach clubs.

River Cruise
En populær måde at se byen på. Der er flere operatører ved Clarke Quay.

Singapore tiltrækker selvfølgelig en lang række events i løbet af året – f.eks. koncerter, udstillinger og sportsbegivenheder. Klik ind på visitsingapore.com for at se, hvad der sker under dit ophold i byen.

Praktisk information til din rejse

Godt at have styr på

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Singapore – den finder du her.

Husk også forsikringen – måske har du allerede en rejseforsikring inkluderet i dine øvrige forsikringer – hvis ikke, så kan du få et tilbud her.

Måske skal du have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her.

Øvrigt

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Hos f.eks. Saxo kan du udover almindelige bøger også finde et stort udvalg af e- og lydbøger og rejseguides.

Kort over Singapore

I min Singapore guide finder du selvfølgelig også et kort over byen, hvor jeg har markeret alle nævnte steder som seværdigheder, hoteller og spisesteder.

3 Kommentarer

  1. Tak for en god og informativ artikel om Singapore. Nu glæder vi os endnu mere til at besøge byen her til sommer.

  2. Der er rigtig meget at se i Singapore. Vi har været der 8 gange nu, hvor vi tager et stop på vej til Bali. Marina Bay er lækkert og den zoologiske have imponerende. Vi kommer også tit på Sentosa. Restauranttip: Restaurant Labyrinth i Esplanadecentret ved Raffles Avenue er helt fantastisk. Jeg kan også anbefale bydelen Joo Chiat hvor malaykineserne bor

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her