Barer og restauranter ligger på række. Mens duften af nylavet mad fylder den varme tropeaften, drøner musikken ud højttalerne.
Happy Hour står der på flere skilte foran barerne, hvor festglade mennesker er klar til at prøve kræfter med Singapores heftige natteliv. Så langt er vi slet ikke nået. Først skal vi have noget at spise, og til det er Clarke Quay helt perfekt.
The Quays
Byens historiske quays, kajpladserne langs Singapore River, er i dag omdannet til forlystelsesområder, hvor lokale og turister mødes. I gamle dage lå her lagerbygninger, købmandshuse og skibsværfter, hvor hundreder af både kæmpede om pladsen for at komme af med deres varer.
Mens Boat Quay var byens handelscentrum i slutningen af 1800-tallet, så fungerede husene ved Clarke Quay og Robertson Quay mere som lagre end købmandshuse. Helt op til midten af 1970’erne sejlede fragtbåde stadig mellem kajerne, men en kraftig forurening af floden fik myndighederne til at flytte handlen.
I en periode på mere end 10 år arbejdede man på at rense floden og renovere de gamle lagerbygninger. Løbende har visionerne for The Quays ændret sig, men resultatet i dag er tre livlige og farverige områder, hvor ingen behøver at gå hverken sultne eller tørstige hjem.
Vi vælger en kinesisk restaurant, hvor grillede meloner og brændende stærk hot pot bliver skyllet ned med en kold Tiger. Men de, der ikke er til asiatisk mad vil bestemt ikke blive skuffede over udvalget. Her er også mulighed for at spise bl.a. tapas, pasta, tortillas og store australske bøffer.
Det bliver til en enkelt øl mere før vi vender snuden hjemad. Men festen ved Clarke Quay er allerede i gang. På flere barer er der livemusik, men her er også pubs med fodbold på storskærm, og et sted står de første gæster i kø for at komme ind på en af de hippe klubber, hvor DJ’s spiller til den lyse morgen.
River Walk
Singapore er perfekt at opleve til fods. Et af de bedste steder at gå er den såkaldte River Walk, hvor vi kommer forbi The Quays og når helt ned til både koloni- og finansdisriktet. Undervejs lærer vi mere om de historiske områder via de spændende informationstavler, der automatisk får os til at fortsætte.
Det er en ren fornøjelse at gå flere kilometer langs floden uden at skulle krydse de befærdede veje. Vi starter over for vores hotel ved Robertson Quay, der om formiddagen er stille. Et par kondiløbere sveder i den kvælende varme og adskillige europæere med klapvogne fortæller os, at det er her omkring de fastboende udlændinge bor.
Både Robertson- og Clarke Quay ligger på den nordlige del af Singapore River, og via North Bridge krydser vi floden og fortsætter ad Boat Quay. Her står de gamle huse i skærende kontrast til byens imponerende skyline i finansdistriktet. Skyskraberne er enorme, og der er et mylder af mennesker, der alle synes at have travlt.
Boat Quay ligger ved havnebassinet, der i engang var fyldt med handelsbåde. Da forretningslivet forsvandt forfaldt de gamle huse, men i dag er de fleste heldigvis renoverede og fremstår i lyse friske farver. Også Boat Quay er omdannet til forlystelsescentrum, der her primært består af restauranter med vanvittigt høje priser.
Vi fortsætter ad Boat Quay til begyndelsen af finansdistriktet, hvor turisterne er skiftet ud med travle mennesker i nederdele og jakkesæt. Det er omtrent her vi ser den første af flere skulpturer, der pryder havnepromenaden.
Bird hedder den store skulptur, der udført af Fernando Botero skal symbolisere fred, optimisme og glæde ved livet. Længere henne ser vi skulpturen First Generation, der forestiller børn, som hopper i havnebassinet.
Skulpturen er lavet af den lokale kunstner Chong Fah Cheong og er placeret ved en anden fin skulptur, der forestiller datidens købmænd og arbejdere, der læsser en kærer. Værket hedder The River Merchants og er udført af Aw Tee Hong.
Flere af skulpturerne fortæller en historie om det gamle Singapore. Det gør Fullerton Hotel bestemt også. Beliggende yderst på havnefronten ved indsejlingen til havnebassinet og det gamle handelsområde, emmer det fashionable overnatningssted af kolonihistorie.
Det er guvernøren Robert Fullerton, der har lagt navn til det femstjernede hotel, hvor vi nemt kan forestille os den engelske overklasse slå sig løs.
Hotellet er fra 1928 og ligger omtrent, hvor det gamle Fort Fullerton sørgede for at forsvare byen mod angreb fra søsiden. Vi går over Cavanaugh Bridge, der blev opført i 1870 og som er den eneste originale bro fra kolonitiden.
Her på flodens nordside på tærsklen til kolonidistriktet, står vi foran Asian Civilisations Museum og statuen af Stamford Raffles, der gjorde det hele muligt.
Den tidligere kolonibestyrer og grundlægger af den britiske koloni i Singapore spejder ud over floden som om han stadig har kontrol med byen. Gad vide, hvad han ville tænke, hvis han så Singapore i dag. En innovativ østat, der kun har set fremad siden briterne forlod området.
Mon ikke han ville være bare en lille smule imponeret? Det er vi i hvert fald over den hyggelige River Walk langs The Quays, der er en spændende og lærerig rejse tilbage i tiden.
Nyttige links til din rejse til Singapore
Transport
Fra København kan du flyve direkte til Singapore med Singapore Airlines. Alternativt er det nødvendigt med en mellemlanding. Søg og sammenlign flybilletter her.
Læs meget mere om bl.a. transport i indlægget At rejse i Singapore – tips og gode råd.
Overnatning
Singapore har overnatning for enhver pengepung. Du kan booke hotel, lejlighed eller guesthouse på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.
I min Singapore Guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler i byen.
Husk
Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Singapore inden du tager afsted – den finder du her.
Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.
Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.