Hjem Tyskland Fra Berlin lufthavn til centrum – sådan gør du

Fra Berlin lufthavn til centrum – sådan gør du

Læs her, hvordan du bedst og billigst kommer fra Berlin lufthavn til centrum

Al Berlins flytrafik er nu samlet i den nye storlufthavn Brandenburg, der ligger ca. 27 km fra centrum. Men hvordan kommer du fra lufthavnen til Berlin centrum? Det kan du læse mere om her.

Tidligere havde Berlin flere lufthavne. En af dem var Schönfeld, der delvist har lagt grund til den nye lufthavn Berlin-Brandenburg, som har koden BER. Der skal ikke være tvivl om, at den længe ventede lufthavn har været stærkt tiltrængt, men lige så lidt tvivl er der om, at den allerede er for lille og visse steder fejlkonstrueret.

Men det er ikke det dette indlæg skal handle om. Jeg vil derimod gøre dig klogere på, hvordan du kommer fra Berlin lufthavn til den centrale del af byen. Det er nemt, hurtigt og billigt.

1 Tag toget fra Berlin lufthavn til centrum

Den billigste måde at komme fra Berlin-Brandenburg lufthavn til centrum af byen er at tage toget (3,80 €). Berlin er kendt for S- og U-bahn, der også dækker lufthavnen. I ankomstområdet (også ved kuffertbåndet) kan du købe billet til toget. Billetautomaterne har engelsk menu og er nemme at bruge.

Når det gælder transport med S- og U-bahn er Berlin opdelt i zone A, B og C, hvor zone A er centrum. Lufthavnen ligger i zone C, så køber du en enkeltbillet, så skal du have alle zoner. Det koster som nævnt 3,80 €. Fra lufthavnen ind til Berlin tager du linje S9, men der er også regionaltog.

Berlin er kæmpestor, og du får med stor sandsynlighed brug for transport under dit ophold. Er det tilfældet anbefaler jeg at købe en såkaldt turistbillet, der gælder i 24, 48 eller 72 timer i de zoner, du vælger. På den måde behøver du ikke købe en billet hver gang du skal bruge S- og U-bahn.

Uanset om du vælger enkeltbillet eller en turistbillet, så husk at stemple den før du stiger ombord på toget. Stempelautomaterne finder du bl.a. på perronen.

2 Tag en taxi

Selvfølgelig kan du også tage en taxi fra lufthavnen til centrum. Du finder taxierne lige udenfor Terminal 1. Der er en starttakst på 3,90 € og du skal regne med at turen ind til Berlin koster ca. 50 € og tager 45-50 minutter. Prisen er den samme uanset tidspunkt. Du kan betale kontant eller med kreditkort – f.eks. Visa.

En taxi fra lufthavnen til centrum er væsentlige dyrere end tog og bus, men til gengæld kan du blive kørt direkte til dit hotel. Det er absolut værd at have med i overvejelserne.

Du kan også booke en privat lufthavnstransfer hjemmefra. Her står chaufføren og venter på dig – også hvis dit fly skulle være forsinket. Fordelen ved en sådan transfer er udover bekvemmeligheden at du kan booke præcis den type køretøj, du har bruge for mht. bagage og antal personer.

3 Tag bussen

Der er adskillige busruter fra Berlin lufthavn til centrum. Prisen for de ordinære busser er nogenlunde den samme som S-bahn, mens det er lidt dyrere (ca. 3 €) for expressbusserne.

Fordelen ved busserne fremfor toget er de hyppige afgange og af de servicerer andre dele af Berlin. Til gengæld er busserne ikke helt så hurtige. Du kan trække billetter i automaterne eller købe dem hos chaufføren. Husk små euromønter. Som med S-bahn (toget) kan du også her benytte diverse turistbilletter af forskellig varighed.

Busserne kører fra forskellige steder i lufthavnen, men ved terminal 1 kan du fange de fleste busser. Terminal 1 er lufthavnens hovedterminal. Klik ind på Berlin Airports hjemmeside for at se aktuelle busruter.

Lille del af Hackescher Markt

Nyttige links til din rejse til Berlin

Transport

Kør selv eller find busbilletter til Berlin med f.eks. Flixbus. Fra København kan du også flyve. Søg og sammenlign flybilletter her.

I min Berlin Guide kan du læse meget mere om transport generelt.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Flere steder kan du også finde pakketilbud med f.eks. overnatning, måltider eller andet inkluderet – f.eks. hos Risskov Bilferie eller Hotelspecials.dk.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Tyskland inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Berlin

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her