Hjem Thailand Hvor skal du bo i Bangkok – et overblik over byens områder

Hvor skal du bo i Bangkok – et overblik over byens områder

Læs om Bangkoks forskellige bydele og hvordan du kommer rundt

Bangkok er en kæmpeby, der ved første øjekast kan synes kaotisk og uoverskuelig. Men Thailands hovedstad er nem finde rundt i, og ved hjælp af metro og skytrain tager det ikke lang tid at komme fra en bydel til en anden.

Der er ikke noget centrum i byen, men til gengæld en lang række områder med hver deres særpræg. Det kan du læse mere om herunder, hvor du forhåbentlig bliver klogere på, hvor du skal bo i Bangkok. Husk, at du kan læse meget mere om Thailands hovedstad i min Bangkok rejseguide.

1 Sukhumvit Road

Den lange gade, der ofte bliver omtalt som Bangkoks turistområde, starter ved Ploenchit og Nana Skytrainstation. Selve Sukhumvit Road er larmende og trafikeret med kun få interessante steder.

Til gengæld har gaden adskillige sidegader (Soi), hvor barer, restauranter og overnatningssteder ligger på stribe. Står du ved Nana Skytrainstation og kigger op langs gaden, vil du have de ulige Sois på venstre side og de lige på højre.

Området ved Nana Plaza omkring Soi 4 er et af Bangkoks red light districts med barer, natteliv og letlevende damer. Et lignende område (kaldet soi Cowboy) findes ved Soi 23, men Sukhumvit Road har heldigvis andet at byde på.

Du kan finde en lang række glimrende restauranter og shoppe på aftenmarkedet, der popper op langs gaden sen eftermiddag eller i et af de store indkøbscentre som Robinson, Emporium og Terminal 21.

Skytrain

Langs Sukhumvit Road ligger stationerne Nana (ved Soi 6/7), Asok (ved Soi 14/19) og Phrom Phung (ved Soi 24/37). Denne skytrainlinje har direkte forbindelse til bl.a. Siam Square, Ari og Mo Chit (Weekendmarkedet).

Metro

Metrostationen Sukhumvit ligger omkring Asok ved Soi 21. Denne metrolinje har direkte forbindelse til bl.a. Lumphiniparken, Silom, Chinatown (via Hua Lamphong Station) og Sanam Chai, hvorfra der er ca. 1 km til Grand Palace.

Hvor skal du bo ved Sukhumvit

Tints of Blue Hotel – Populært hotel som du ofte kan booke til en god pris. Hotellet har bl.a. pool, fitness, restaurant og værelser med plads til fire personer. Morgenmad tilgængelig. Læs mere om hotellet.

Lancaster Bangkok – Et topvalg i Bangkok. Her bor du lækkert på moderne værelser og har faciliteter som spa, fitness, restaurant og swimmingpool. Morgenmad kan tilkøbes. Læs mere om hotellet.

Sukhumvit Road med masser af liv på sidegaderne

2 Khao San

Fra at være backpackernes mødested har området omkring den legendariske Khao San Road udviklet sig til det tætteste Bangkok kommer på et decideret turistområde. Selve Khao San Road mangler ikke barer, restauranter og shopping, men de omkringliggende gader er ikke mindre kedelige.

Khao San ligger i det gamle Bangkok, hvor der er lav bebyggelse og ikke langt til lokalliv. Om aftenen er det på gågaderne Soi Ram Buttri og Soi Chana Songkram man mødes til en drink eller lidt at spise.

Området omkring Khao San er efter min mening det hyggeligste i Bangkok, men det trækker ned, at her hverken er metro eller skytrain. Til gengæld er du i gåafstand til Wat Po og Grand Palace.

Skytrain

Khao San-området er ikke dækket af skytrain.

Metro

Khao San-området er ikke dækket af metro.

Hvor skal du bo ved Khao San

Baan Kachitpan – Skønt mindre hotel med gode anmeldelser. Her kan du booke værelser med både privat og delt badeværelse. Tidligere gæster roser den familiære atmosfære. Læs mere om hotellet.

Villa de Khaosan – 4-stjernet hotel med bl.a. bar, restaurant og swimmingpool. Morgenmad kan tilkøbes. Læs mere om hotellet.

Legendariske Khao San Road

3 Silom Road

Silom Road kaldes ofte for Bangkoks forretningsdistrikt. Gaden er en slags lettere udgave af Sukhumvit, men mangler bestemt ikke hverken barer, spisesteder eller gode hoteller. Bortset fra Patpongs aftenmarked (der ligger præcis ved det berømte red light district) så er Silom ikke stedet for shopaholics.

Til gengæld kommer du nemt rundt med både metro og skytrain til store indkøbscentre og de fleste af byens seværdigheder. I den ene ende af gaden ligger den grønne oase Lumphiniparken og i den anden den berømte Skybar på toppen af Lebua at State Tower – et lækkert sted at snuppe en drink efter et besøg på en af Siloms gode restauranter.

Skytrain

Sala Daeng Skytrainstation ligger i den østlige ende af Silom Road ved Patpong Natmarked og Lumphiniparken. Bor du længere nede ad gaden kan du benytte Chong Nonsi station, der ligger ned ad gaden Naradhivas Rajangarindra. Denne skytrainlinje har direkte forbindelse til floden og Siam Square.

Metro

I samme ende som Sala Daeng Skytrainstation ligger metrostationen Silom, der har direkte forbindelse til bl.a. Chinatown og Sukhumvit.

Hvor skal du bo ved Silom

Baan Vajra – Populært mellemklassehotel med moderne værelser. Baan Vajra har swimmingpool og en hyggelig gårdhave. God morgenmad kan tilkøbes. Læs mere om hotellet.

Triple Two Silom – Pragtfuldt hotel med bl.a. fitness, bar/lounge, restaurant og lille pool. Vælg mellem flere forskellige værelsestyper. Læs mere om hotellet.

bangkok rejseguide
Solnedgang over Silom

4 Siam Square

Hektiske Siam Square er Bangkoks ultimative shoppingmekka. Udover adskillige gigantiske indkøbscentre som MBK og Siam Paragon finder du også pop-up markeder og små butikker med varer kreeret af lokale designere. Her er det ikke svært at fylde kufferten, men Siam Square har ikke så meget andet at byde på end shopping.

Vel kan du finde gode restauranter og glimrende overnatningssteder, men udvalget er ikke helt så stort som andre steder i Bangkok. Og så er det vel værd at nævne, at nattelivet er stort set ikkeeksisterende.

Til gengæld kan du næsten ikke bo mere centralt, når det gælder offentlig transport. Siam Square er det eneste sted, hvor de to skytrainlinjer mødes.

Skytrain

Som nævnt kan du tage begge skytrainlinjer fra Siam Square, og det giver direkte forbindelse til bl.a. Weekendmarkedet, Sukhumvit Road (Nana og Asok), Thonglor, Ekkamai, Lumphiniparken og Silom Road.

Metro

Der er ingen metrostation ved Siam Square. Nærmeste stationer er Silom og Sukhumvit, som du når med skytrain.

Hvor skal du bo ved Siam Square

Holiday Inn Express Bangkok Siam – Nyt moderne hotel med mange forskellige værelsestyper. Der er faciliteter som f.eks. bar, fitness og restaurant. Morgenmad er inkluderet. Læs mere om hotellet.

Grand Hyatt Erawan – Elegant og lækkert hotel med spa, fitness, swimmingpool og flere barer og restauranter. Grand Hyatt har værelser med plads til fire personer. Morgenmad tilgængelig. Læs mere om hotellet.

Ved Siam Square står den på shopping, shopping, shopping

5 Chinatown

Chinatown er en by i byen og helt anderledes end Bangkoks andre områder. Er du førstegangsbesøgende i byen og ude efter den “traditionelle Bangkok-oplevelse”, så er det ikke her, du skal bo. Chinatown er til gengæld et godt valg, hvis du er ude på eventyr og vil have en på opleveren.

Chinatown er et virvar af gader, smalle stræder og hektiske markeder. Her er også en stribe kinesiske templer, der som altid er værd at besøge. Om aftenen skifter bydelen karakter, hvor gadekøkkenerne slår dørene op med et overvældende udvalg af lækker mad.

Skytrain

Chinatown er ikke dækket af skytrain

Metro

Sanam Chai er Chinatowns mest centrale metrostation. I udkanten af bydelen ligger også Hualamphong Station (lige over for den gamle togstation). Metrolinjen har direkte forbindelse til bl.a. Silom Road, Lumphiniparken og Sukhumvit.

Hvor skal du bo i Chinatown

Grand China – nyrenoveret mellemklassehotel med perfekt beliggenhed. Her er både bar, restaurant og swimmingpool. Morgenmad er tilgængelig. Læs mere om hotellet.

Shanghai Mansion – ikonisk og kitchet hotel på Yaowarat Road i hjertet af Chinatown. Her får du topservice og faciliteter som spa, bar og restaurant. Læs mere om hotellet.

Chinatowns livsnerve , Yaowarat Road, er ligesom resten af bydelen hektisk

6 Ari

Sammen med Thonglor (der ligger omkring Soi 55 på Sukhumvit Road) er Ari Bangkoks hippeste bydel lige nu. Ari ligger umiddelbart vest for Skytrainstationen af samme navn, og her finder du et HELT andet Bangkok.

Centrum er langs gaden Phahon Yothin 7 Alley (i daglig tale Soi Ari), hvor du både her og i sidegaderne finder bl.a. caféer, bagerier, sandwichjoints og fancy barer og restauranter.

På forunderlig vis er her også gadekøkkener og billige lokale restauranter med autentisk mad. Ari er et sjovt sted, hvor to vidt forskellige verdener mødes.

Som Chinatown er Ari måske ikke et sted for førstegangsbesøgende, men til dig, der vil opleve en helt anden side af Thailandshovedstad. Glem alt om shopping, beer bars og turistmarkeder, men kom for det særlige aften- og natteliv.

Skytrain

Fra Ari Skytrainstation har du direkte forbindelse til bl.a. Weekendmarkedet, Siam Square og Sukhumvit Road.

Metro

Ari er ikke dækket af metro.

Hvor skal du bo i Ari

Josh Hotel – herligt hotel i art deco-stil. Josh har bar, restaurant og dejlig swimmingpool. Morgenmadsbuffet kan tilkøbes. Læs mere om hotellet.

The Quarter Ari by UHG – stort og moderne hotel, hvor du bl.a. kan få værelser med fantastisk udsigt. Hotellet har faciliteter som fitness, restaurant og swimmingpool. Morgenmad kan tilkøbes. Læs mere om hotellet.

Sen eftermiddag – de første gadekøkkener stiller op på Soi Ari

Nyttige links til din rejse til Bangkok

Transport

Fra Danmark er det nemt at komme til Bangkok. Flyv direkte med Thai Airways eller snup en mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai, Istanbul eller Amsterdam. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Læs meget mere om transport generelt i min Bangkok Guide.

Overnatning

Faldt ingen af mine hotelforslag i din smag, så kan du finde endnu flere hoteller og lejligheder på hotels.com eller booking.com, der har de laveste priser og det største udvalg.

Husk at være opmærksom på f.eks. værelsestype og afbestillingsbetingelser når du sammenligner priser på de forskellige bookingsider.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her.

På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en Rejseklar, hvor du kan få gode råd og skrive dig på danskerlisten.

Kort over Bangkok

2 Kommentarer

  1. Hej Carsten.

    Super fin side om Bangkok.

    Dejligt med beskrivelse af metro og skytrain, jeg synes dog du mangler vantransportoren på floden, hvor både Chinatown og Khao San Road nemt nåes med. Ydermere så er det billigt ca 15 bath, en anderledes tranport, med super udsigt 🙂

    • Hej Karina. Ja, det kunne være jeg skulle have det med – det overvejer jeg lige – tak for feedback. Mange hilsner

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her