Hjem Danmark Weekendophold på Marienlyst Strandhotel

Weekendophold på Marienlyst Strandhotel

Et weekendophold på Marienlyst Strandhotel er en fin oplevelse

Et weekendophold på Marienlyst Strandhotel er superpopulært. Selv udenfor højsæsonen, hvor jeg havde fornøjelsen at besøge stedet, var der fuldt booket. Hjulpet på vej af tillokkende deals og pakketilbud har hotellet haft succes med at tiltrække gæster, der her kan få et tiltrængt afbræk fra hverdagen.

Marienlyst strandhotel i Helsingør er et af Danmarks mest kendte overnatningssteder. Opført i 1861 med de tyske kurbade som forbillede, var hotellet dengang for berømtheder, overklassen og endda kongefamilien.

Siden åbningen er hotellet udvidet med nye fløje og faciliteter, der heldigvis passer fint ind i den eksisterende arkitektur. Selv havde jeg fornøjelsen af at bo i den originale bygning med udsigt over Øresund.

Marienlyst Strandhotel fungerer som helt almindeligt hotel, men er nok mest kendt for et udvalg af pakketilbud, hvor du som regel har overnatning, flere måltider og adgang til spa inkluderet.

Ikke overraskende er det især i weekenderne pakketilbuddene er populære. Selvom hotellet har gjort en del for at skabe en hyggelig stemning, så vil der nok være nogle, som synes, at der er lidt for mange mennesker.

Pakketilbud og weekendophold på Marienlyst strandhotel fås i forskellige udgaver. Jeg fik mulighed for at prøve den pakke som stedet kalder pool club og dinner in 1861.

weekendophold på marienlyst strandhotel
Der var god dobbeltseng på værelset

Weekendophold på Marienlyst Strandhotel

Værelse

Som nævnt havde mit værelse udsigt over Øresund. Der var bl.a. tv, minibar, pengeskab, gratis wifi, en glimrende dobbeltseng og mulighed for at lave te/kaffe. Der var også en lille terrasse, som var delvist nordvendt.

Marienlyst Strandhotel har flere forskellige værelsestyper. Lige præcis den type jeg boede i matcher ikke nogle af dem på hotellets hjemmeside. Både der og på de store bookingportaler kan du booke både enkeltværelser, dobbeltværelser og suites.

Pool Club

Marienlysts pool club er et spa- og wellnesscenter, der netop er udvidet og renoveret. Her er der mulighed for flere forskellige wellnessoplevelser og en lang række behandlinger, der skal tilkøbes. Det anbefales at gøre i forvejen online.

Du har dog gratis adgang til f.eks. sauna, saltterapi, loungeområde, strandsauna og inden- og udendørs pool. Den opvarmede udendørs infinitypool med udsigt over Øresund er skøn og det samme er pejsestuen. Der er tale om dejlige omgivelser, hvor man kan tilbringe mange timer.

Marienlysts pool club er i flere etager og et skønt sted, men det trækker ned, at der kun er adgang i et vist tidsrum alt efter, hvornår du checker ind. Det er selvfølgelig for at give gæsterne den bedste oplevelse, men det siger noget om, at der er for mange gæster til det ellers store spa- og wellnessområde. Se mere om pool club.

Mit værelse havde fin udsigt over Øresund

Restaurant 1861

I mit weekendophold på Marienlyst havde jeg en middag på restaurant 1861 inkluderet. Jeg fik serveret en 5-retters menu, som kun delvist var vellykket. Jeg kan dog ikke sætte en finger på kvaliteten af maden, men der var simpelthen et par retter, jeg ikke helt fandt meningen med.

Jeg betragter bestemt ikke mig selv som kræsen og med tanke på hvad jeg efterhånden har smagt og prøvet af mad på mine mange rejser rundt om i verden, så er det tankevækkende, at jeg fandt to ud af fem retter mislykkede. Til gengæld fik jeg god service, dejlig vin og en hyggelig aften med god stemning og atmosfære.

Restaurant 1861 ligger med udsigt over Øresund og tilbyder også á la carte. Har du stedets 5-retters menu inkluderet i dit ophold, kan du tilkøbe en vinmenu, der fås i forskellige udgaver.

Morgenmadsbuffet (Restaurant Isabell)

Mit weekendophold på Marienlyst strandhotel sluttede med morgenmadsbuffet på restaurant Isabell. Det er et stort sted, men alligevel var der trængsel ved buffeten. Der var også en del gæster, der ikke kunne finde et sted at sidde. En understregning af, at der er virkelig mange mennesker på hotellet i weekenderne.

Buffeten havde et pænt udvalg af f.eks. brød, ost, pålæg, yoghurt og morgenmadsprodukter, men kun få varme retter. Der var dog mulighed for at få lavet æggeretter på bestilling. Der er mange ting at vælge mellem i buffeten, men ikke mere end hvad man kan forvente af et sted som Marienlyst Strandhotel.

Kvaliteten af maden var helt i orden, men det var ikke alle retter, der faldt i min smag

Marienlyst Strandhotel – en fin oplevelse

Jeg havde et fint weekendophold på Marienlyst Strandhotel. Alle steder fik jeg god service og mødte venlige medarbejdere. Sammenholder man kvaliteten af mad, værelse og omgivelser med prisen på 3100 kr. for to personer, så er det bestemt rimeligt. Jeg ankom lørdag, men der er mulighed for at finde billigere datoer – typisk på ophold i løbet af ugen.

Med taglines som Din bedste getaway og Your everyday escape lægger hotellet op til et afslappende ophold væk fra hverdagens trummerum. Det kan bestemt lade sig gøre, men forvent ingen personlig oplevelse eller atmosfære som på et boutiquehotel.

Udfordringen for Marienlyst Strandhotel er uden tvivl at finde balancen mellem profit og mange gæster og samtidig give lige præcis dem den everyday escape, de forventer. Om det lykkedes kan kun den enkelte gæst afgøre.

Der er flere muligheder for at booke et ophold på Marienlyst Strandhotel. For billige ophold i løbet af ugen eller med ankomst søndag kan du se mere hos Risskov Bilferie, men selvfølgelig også på hotellets egen hjemmeside – det gælder især ved ankomst fredag og lørdag.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her