Hjem Tyskland Hvor skal du bo i München – de mest populære bydele

Hvor skal du bo i München – de mest populære bydele

Læs om de mest populære bydele i München

Er du i tvivl om, hvor du skal bo i München, så læs med her, hvor jeg gennemgår de mest populære bydele og områder i den sydtyske by.

For mig var München en positiv overraskelse. Det er en hyggelig og kompakt by, der vil være perfekt til en miniferie eller et weekendophold. Flyveturen fra Danmark er kort, og bor du centralt i Altstadt, er du tæt på de bedste restauranter, flere af Münchens berømte ølhuse og næsten alle de vigtigste attraktioner.

Altstadt er et godt valg til førstegangsbesøgende, men der er andre bydele og områder, du kan vælge alt efter budget og dit formål med rejsen. Det kan du læse mere om herunder, hvor jeg håber at gøre dig klogere på, hvor i München, du skal bo. Først kan du dog læse kort om den offentlige transport.

Offentlig transport

München har glimrende offentlig transport, hvor især S- og U-bahn kan være nyttige. Der er otte S-bahnlinjer og otte U-bahnlinjer. Byen er inddelt i en række zoner – hvor zone M dækker centrum. Du skal et pænt stykke udenfor bymidten (Altstadt) før du kommer ud af zone M. Lufthavnen ligger i zone 5.

Én ting er det omfattende netværk af offentlig transport (der også består af busser og sporvogne), noget andet hvordan du køber billet. Jeg var flere gange ude for, at billetautomaterne ikke virkede eller manglede information om zoner og priser. I det hele taget virker Münchens offentlige transport lidt nedslidt.

For at undgå problemer med billetter kan du overveje at købe CityTourCard, der fås med gyldighed fra 1-6 dage. Du kan vælge mellem tre forskellige kort, hvor dem, der dækker zone M og zone M-6 (inkl. lufthavnen) nok er mest interessante.

Der er også mulighed for at købe Munich Card og City Pass, der er rabatkort henvendt til turister. Her er der udover offentlig transport også rabat eller gratis entré til en lang række seværdigheder. Køber du enkeltbilletter skal de stemples (valideres) i automaterne.

1 Altstadt

Ønsker du at bo tæt på de fleste af byens seværdigheder, så skal du booke overnatning i Altstadt. Den hyggelige bydel har et hav af barer, cafeer og spisesteder, men prisniveauet er lidt højere end i resten af byen. Det gælder også overnatning – er du på lavbudget, så er det nok et andet sted, du skal bo.

Det er heller ikke et sted, du kommer tæt på de lokale. Godt nok har Münchens berømte ølhuse sit stampublikum, men i gaderne er der lige så mange turister som lokale. Der skal nok være nogle, der finder Altstadt lige lovlig overrendt.

Af seværdigheder i Altstadt finder du bl.a. Viktualienmarkt, Residenz og flere af byens flotte kirker. Du skal selvfølgelig også forbi Marienplatz med det ikoniske rådhus. Pladsen er Münchens centrum og et godt udgangspunkt for både shopping og seværdigheder.

Offentlig transport

Marienplatz er et trafikknudepunkt, der betjenes af en lang række S- og U-bahnlinjer, som kan bringe dig til alle dele af München. Bl.a. U3, der kører til Olympiapark, men også lufthavnslinjerne S1 og S8.

Gode steder at bo i Altstadt

Mio by Amano – Et topvalg i Altstadt. Her bor du centralt på moderne værelser med god service og lækker morgenmad. Mio by Amano kan ofte bookes til en god pris.

Deutsche-Eiche – Lækkert, men lidt dyre hotel, der får rigtig gode anmeldelser. Vælg mellem værelser og lejligheder, hvor de største har plads til fire personer.

2 Maxvorstadt

Maxvorstadt er en ret stor bydel, der grænser op til Altstadt mod sydøst. Maxvorstadt er også kendt som museumskvarteret og et oplagt sted at bo, hvis du vil besøge Münchens bedste og mest populære museer.

Museerne ligger på og omkring Königsplatz og således klods op ad Altstadt. Du bor i gåafstand til Marienplatz og alt hvad den centrale del af München har at byde på. I modsat retning bliver det mere lokalt efterhånden som du kommer væk fra centrum, og det betyder også faldende priser på overnatning.

Tilbage til museerne. Blandt de mest kendte er Alte Pinakothek, Neue Pinakothek og Pinakothek der Moderne, men der er flere andre at vælge mellem. I museumsområdet kan du også se flere historiske steder med baggrund i nazismen og 2. verdenskrig.

Offentlig transport

Centrale stationer i den østlige del af Maxvorstadt op til Altstadt er Odeonsplatz (U3, U4, U5 og U6) og Karlsplatz (U4 og U5). Fra denne del af Maxvorstadt er der kun en kort gåtur til Hovedbanegården. Her mødes en lang række S- og U-bahnlinjer.

Gode steder at bo i Maxvorstadt

KING’s Hotel Center – Her bor du godt til en god pris. Hotellet har flere forskellige værelsestyper, døgnåben reception og en hyggelig gårdhave. Der er mulighed for parkering og tilkøb af morgenmadsbuffet.

Hotel Europa – Populært og moderne hotel med bl.a. restaurant og døgnåben reception. Der er mulighed for familieværelser. God morgenmad tilgængelig.

3 Hauptbahnhof

Hauptbahnhof ligger i den nordlige del af Ludwigsvorstadt umiddelbart vest for Alstadt og syd for Maxvorstadt (delt af togstationen). Du bor således tæt på og i gåafstand til mange af Münchens mest populære seværdigheder.

Området Haupbahnhof er måske ikke en bydel i sig selv, men skiller skiller ud fra de øvrige områder. Først og fremmest, så er der alt det liv, som ofte udspiller sig rundt om en stor togstation, men du finder også flere billigere hoteller og etniske cafeer og spisesteder.

Det er dog ikke altid, du kan finde billig overnatning ved Hauptbahnhof. Området Theresienwiese huser den store Oktoberfest, og det sender selvfølgelig prisen på overnatning i vejret, når den verdensberømte begivenhed finder sted.

Offentlig transport

Her bor du med Hovedbanegården som nabo. Der er en lang række S- og U-bahnlinjer, men også fjern- og regionaltog. S-bahn kører i øst-vestgående retning, mens U-bahn kører fra nord til syd.

U1 og U7 kan kører dig til Rotkreuzplatz, der er nærmeste station til Nymphenburg Slot, og U3 og U8 kører til Olympiapark. Både S1 og S8, de to linjer, der kører til og fra lufthavnen, kommer også forbi hovedbanegården.

Gode steder at bo i Hauptbahnhof

Augustin Hotel –  Superpopulært hotel. Her bor du på lyse værelser, hvor de største har plads til seks personer. Hotellet har faciliteter som bar, restaurant og gratis wifi. Mulighed for morgenmadsbuffet.

Hotel Metropol by Maier – Et af de absolut bedste hoteller ved Hauptbahnhof. Der er tale om et lækkert moderne hotel, hvor tidligere gæster især roser beliggenhed og morgenmad.

4 Glockenbachviertel

Münchens hippe kvarter ligger syd for Altstadt. Glockenbachviertel er en del af Ludwigsvorstadt og stedet for “alt det nye” og alt det, der ikke rigtig er plads til andre steder. Det sagt, så er Glockenbachviertel også first movere når det gælder fancy barer og restauranter.

Nattelivet hører til noget af Münchens bedste ligesom LGBT-segmentet har deres favoritsteder i bydelen. Det er lokalt, ungdommeligt og meget anderledes end byens øvrige områder. For nogle er det netop det, at bydelen skiller sig ud, der gør Glockenbachviertel til et førstevalg.

Udvalget af overnatningssteder er dog begrænset, så det er om at booke i god tid, hvis det er i denne del af München, du vil bo.

Offentlig transport

Kun den nordlige del af Glockenbachviertel er betjent af S- og U-bahnlinjer. Her kan du benytte stationerne Frauenhoferstrasse og Sendlinger Tor. Fra begge stationer kører U1, U2, U7 og U8. Fra Sendlinger Tor også U3 og U6. Du kan således kører direkte til bl.a. Olympiapark og hovedbanegården.

Gode steder at bo i Glockenbachviertel

Hotel Olympic – Godt 3-stjernet hotel med god beliggenhed og tæt på offentlig transport. Topservice, fine omgivelser og fantastisk morgenmad ifølge tidligere gæster.

Living Hotel Prinzessin Elisabeth – Flot internationalt hotel tæt på floden og i gåafstand til Altstadt. Her er bl.a. spa, fitness, bar/lounge og restaurant.

Hygge i Münchens gader

Nyttige links til din rejse til München

Transport

Fra København og Billund kan du flyve direkte til München. Der kan være tale om sæsonruter, som kun flyves i sommersæsonen. Alternativt må du som fra Aalborg tage en mellemlanding undervejs. Søg og sammenlign flybilletter her.

Andre muligheder er at køre selv eller tage bussen med f.eks. Flixbus. Fra Aarhus er der ca. 1130 km via motorvej A7 og A9 og fra København ca. 985 km via Gedser-Rostock og motorvej A9.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og som regel også de laveste priser.

Jeg anbefaler, at du ser nærmere på det anmelderroste Hotel MIO by Amano, der ligger perfekt og som ofte kan bookes til en god pris.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Tyskland inden du tager afsted – den finder du her.

Kort over München

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her