Hjem USA Aktiviteter i New York – 13 ting du kan se, gøre og...

Aktiviteter i New York – 13 ting du kan se, gøre og opleve

Inspiration til din rejse til New York

Du kan finde masser af gode aktiviteter i New York. The Big Apple er en kæmpeby med alverdens muligheder for turisterne, og det sværeste bliver uden tvivl at vælge fra.

Udover et par museer i verdensklasse, så har New York ikke de helt store seværdigheder. Til gengæld kan du bruge dagene på alverdens forlystelser og aktiviteter. Se f.eks. disse 13 ting du kan, se, gøre og opleve i New York.

1 Besøg en diner

Jeg ved godt, at et besøg på en diner sandsynligvis ikke står på din bucket list, men tag dig alligevel tid til at opleve den kombinerede cafe og restaurant, der er så typisk for store dele af USA – inklusive New York. Det er på den klassiske diner, du møder de lokale – for en så autentisk oplevelse som mulig, så bevæg dig væk fra Times Square og ned ad sidegaderne.

På en diner sidder du som regel i båse og kan snuppe en kop kaffe eller et måltid, mens du følger med i newyorkernes dagligdag. Du skal ikke forvente nogen gastronomisk oplevelse, men til gengæld er priserne lave og portionerne store. Et besøg på en diner er absolut en af de bedste aktiviteter i New York.

Typisk menukort på en diner

2 Gå på The High Line

En af de bedste aktiviteter i New York er The High Line, der er et rekreativt område anlagt på en gammel jernbane i The Meatpacking District. Fra 1930’erne frem til omkring 1980 transporterede jernbanen primært dyr til og fra slagtning i det tidligere så store industriområde på det vestlige Manhattan.

I årene efter at The High Line blev nedlagt fik buske og træer overtaget i et sandt vildnis. Planen var at nedlægge banen, men på privat initiativ blev den omdannet til et parklignende område, der i dag er en af New Yorks hippeste oaser.

Du kan komme op på The High Line flere steder. Undervejs er der bænke, grønne områder og ofte også events som underholdning og udstillinger.

aktiviteter i new york
På tur ad The High Line

3 Tjek den flotte arkitektur på Grand Central Station

Som jeg skriver i min New York guide, så er der særligt én bygning de lokale synes turisterne skal se: Grand Central Station. Glem alt om skyskrabere og kæmpehuse i glas og sæt kursen mod dem enorme togstation, der har hele 67 spor.

Grand Central Station blev opført i 1913 og har en imponerende granitfacade med USAs største skulptur. Indenfor skal du huske at kigge op – loftet er smukt dekoreret. Togstationen indeholder også et spændende marked – gå blot forbi slagteren, hvis du vil se enorme bøffer på 1 kg eller mere.

New Yorks Grand Central Station er imponerende

4 Se Manhattans Skyline fra Brooklyn Bridge Park

Lige bortset fra Hong Kong, så har Manhattan nok verdens mest legendariske skyline. Når du går i gaderne rejser skyskraberne sig over hovedet på dig, og Manhattan er sådan et sted, der skal ses på afstand.

Et af de bedste steder at se New Yorks skyline er fra Brooklyn Bridge Park, der er populær blandt de lokale til både motion, picnic og solbadning. Besøger du parken, der ligger ud til East River, har du som en bonus fornøjelsen af at gå over den ikoniske Brooklyn Bridge. Broen er fra 1883 og var dengang verdens længste hængebro.

Manhattans skyline og Brooklyn Bridge Park

5 Sid på skødet af H.C. Andersen i Central Park

Manhattans lunge er den enorme Central Park, der er som en magnet på newyorkerne. De motionerer, solbader eller holder picnic og familiesammenkomster. Men Central Park har faktisk også flere seværdigheder, du kan besøge.

En af dem er bronzestatuen af H.C. Andersen, som du finder ud til en mindre sø (Conservatory Water). Statuen forestiller en siddende H.C. Andersen med en bog i hånden. Den blev opsat i forbindelse med Andersens 150 års fødselsdag og er udført af skulptøren Georg Lober i 1956.

aktiviteter i new york
H.C. Andersen i Central Park

6 Shop amok i New Yorks store varehuse og stormagasiner

For mange danskere er New York lig med shopping. Byen har selvfølgelig et stort antal varehuse, stormagasiner og indkøbscentre som f.eks. Macy’s, Marshalls, Bloomingdales og Hudson Yards. Her kan du kigge efter gode tilbud, der varierer med dollarkursen.

Har du lidt penge på lommen, så skal du besøge Fifth- og Madison Avenue. Her ligger en lang række mærkevarebutikker som Hermés, Cartier og Chanel, men også det svinedyre stormagasin Saks.

aktiviteter i new york
Det store Macy’s varehus centralt på Manhattan

7 Lær om indvandrernes historie på Ellis Island

Måske skulle jeg have startet med Ellis Island i mit indlæg om aktiviteter i New York. Den lille ø ud for det sydlige Manhattan er i mine øjne den absolut bedste attraktion i The Big Apple. New York handler i høj grad om bling og at være størst og vildest uden at have fokus på noget som helst andet.

Der skal nok være nogle, der synes det er fedt og lader sig imponere. Selv er jeg mere til kultur og historie, og her skiller fantastiske Ellis Island sig ud. Det var her indvandrere fra hele verden gik i land i håb om et nyt liv. Museet er både rørende og spændende – et must see i New York.

Bygning på Ellis Island og muren med de mange navne, der ankom til øen

8 Tag en rundtur i FNs hovedkvarter

Ud til East River (for enden af 45th Street) ligger FNs hovedkvarter. Mest iøjnefaldende er den enorme 39 etager høje bygning, som man ofte ser på tv. Hele komplekset blev indviet i 1951 og indeholder FNs Generalforsamling og Sikkerhedsrådet.

Der er et besøgscenter, hvor du har mulighed for at tage med på flere forskellige guidede rundvisninger. Prisen er 22 USD – du kan booke din tur på FNs hjemmeside.

Del af den enorme FN bygning i New York

9 Mød de lokale på Empellon Al Pastor Rooftop Bar

Den gode rooftopbar med mexicansk touch ligger i forbindelse med Hotel Pod 39, som jeg kan anbefale, hvis du vil bo centralt og forholdsvis billigt. Tilbage til tagbaren, der især om eftermiddagen er superpopulær blandt de lokale, som du kan opleve på deres hjemmebane.

Snup en margarita eller iskold øl, mens du gnasker mexicanske snacks og møder nye mennesker. Bor du på Pod 39 er du garanteret adgang, mens der kan blive lukket for gæster udefra, hvis tagbaren er fyldt.

Pod 39 har en supercool tagbar

10 Prøv en sjov food tour

Selvfølgelig kan du også i New York tage med på en food tour. Det amerikanske køkken er bestemt ikke noget at skrive hjem om og af samme grund foregår mange af turene i f.eks. Chinatown eller Little Italy. Du kan dog også komme forbi byens markeder eller lokale specialiserede spisesteder.

Der er adskillige udbydere af food tours i New York, og de fleste af dem tilbyder et udvalg af ture med forskellige temaer.

Jeg har selv været på adskillige food tours rundt om i verden, og det har altid været en god oplevelse. Du møder som regel andre rejsende og ser steder af byen, du normalt ikke kommer. Tjek på f.eks. Viator om der er en food tour i New York, der passer dig.

aktiviteter i new york
Burger – så bliver det ikke mere amerikansk

11 Bliv væk i menneskemylderet på hektiske Times Square

Times Square er en ren rædsel og nok den største turistfælde jeg har oplevet indtil nu. Tænk grimme bygninger plastret til med enorme lysreklamer, men værst af alt er de mange amerikanere, der håber på at tjene til dagen og vejen.

De klæder sig ud, går på hænder eller spiller musik. Andre laver gøgl, gak og løjer. Og så der hustlerne – plattenslagerne – alle vil de have dine penge. Jo, Times Square er et hypet sted som du måske ønsker at opleve, men personligt kunne jeg ikke komme hurtigt nok væk derfra igen.

aktiviteter i new york
Times Square er ganske enkelt proppet med mennesker

12 Se New York fra toppen af Rockefeller Center

Når du går i gaderne kan det være svært virkelig at forstå New Yorks størrelse. Du kan selvfølgelig tage en helikoptertur over byen, men det er billigere at suse med elevatoren op på toppen af Rockefeller Center.

Oplevelsen hedder Top of The Rock og byder på en flot 360° panoramaudsigt over byens skyline og det bedste kig til Empire State Building. Det ER muligt at købe billetter ved indgangen, hvis der er ledige tider, men bedst er det at booke adgang på forhånd – f.eks. hos Tiqets.

Udsigten fra Top of The Rock med Empire State Building forude

13 Oplev det imponerende mindesmærke for 9/11

Efter terrorangrebet 9. september 2001 blev der præcis hvor World Trade Centers tvillingetårne stod opført et mindesmærke over begivenheden. Det består af to store sorte pools med vand ned ad siderne flankeret af utallige bronzeplader med navnene på de dræbte.

Der er gratis adgang til selve mindesmærket, mens der er entré til museet (26 USD). Grupperundture koster 20 USD.

En af de to pools ved Ground Zero

Nyttige links til din rejse til New York

Transport

Fra København kan du flyve direkte til New York, men der er endnu flere muligheder, hvis du tager en mellemlanding. Fra Billund kan du flyve via Amsterdam og München. Søg og sammenlign flybilletter her.

Husk at ansøge om indrejse (ESTA) inden, du tager afsted – det skal du gøre her.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

I min New York Guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler, hvis du vil bo godt til en rimelig pris.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til USA inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over New York

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her