Udsigten er fænomenal. New Yorks imponerende skyline ligger lige foran os, og over East River og Hudsonfloden kan vi se helt til New Jersey og Long Beach. Det kan være svært at få et overblik over New York, men fra Top of the Rock ligger den enorme by under os klar til at blive udforsket.

Læs meget mere om The Big Apple i denne kombinerede rejsebeskrivelse og New York guide.

“Today is your lucky day”, siger taxichaufføren, der kører os fra JFK-lufthavnen til Manhattan. I hvert fald er det en varm dag, og mens solen skinner fra en skyfri himmel over den amerikanske storby, sætter vi kursen mod centrum.

Kun 3% af New Yorks taxichauffører er født i byen, fortæller chaufføren, og vores utrolige held består i, at han er en af dem. Det er sikkert den samme smøre han fyrer af til alle turister, og i en uendelighed snakker han om New York og forbander taxitjenesten Uber, der er helt ude af kontrol og som med vold og afpresning giver branchen et dårligt ry.

Der er vejarbejde på motorvejen ind til centrum, men selvfølgelig kender chaufføren smutvejene. Man er vel indfødt. Ad små veje, hvor hver anden bygning synes at indeholde en kirke eller et trossamfund, kører vi gennem bydelen Jamaica Queens, før vi rammer motorvejen og kan se Manhattans skyline forude.

På afstand ser Manhattan ud til kun at bestå af moderne skyskrabere, men vi finder hurtigt ud af, at centrum af New York er et sært og aldeles rædselsfuldt mix af glasfacader, grå kontorbygninger og et utal af huse, der har set bedre tider.

Sjovt nok er det byens ældste bygninger, der er smukkest, men på intet tidspunkt i New Yorks historie lader det til, at arkitektur og byplanlægning er noget, man har taget seriøst.

Nu til min New York guide, hvor du først kan læse om byens områder og oplevelser. I indholdsfortegnelsen øverst, kan du gå direkte til det afsnit, du vil vide mere om – f.eks transport eller mine forslag til overnatningssteder.

new york guide
Park Avenue ved biblioteket

Centrum (Midtown) – orientering og oplevelser

Manhattans Midtown fra Madison Square til Central Park er New Yorks centrum. Det er her trafikken er tættest, og det er her man finder det New York, som man så ofte ser på billeder. Skyskraberne skyder op af jorden som paddehatte, og flere steder står de så tæt, at nogle gader ligger i konstant skygge.

De velkendte gule taxier holder i kø og travle mennesker er på vej til arbejde. Jakkesæt og pæne kjoler blandes med casual og uniformer, mens hjemløse stædigt holder fast i deres lille område på fortovet.

Fra vores hotel på 39th Street er vi i gåafstand til Midtowns forretninger og hektiske byliv, der lige bortset fra en stribe verdensberømte museer vel egentlig er New Yorks største attraktion. Kun få steder i verden er det så spændende at kigge på mennesker.

New Yorks indbyggere kommer i alle farver og størrelser, men på en eller anden måde er de fleste af dem meget bevidste om, hvordan de ser ud. Byen er på alle måder trendsættende, og det smitter i den grad af på befolkningen. Alt er tilladt, og selv de mest outrerede typer synes at være accepteret.

new york guide
Times Square

Times Square

Spiderman er her, og det er Mickey Mouse også. Sammen med figurer fra Toystory, Minions og Disneys Frost blander de sig med dansegrupper, bodypaintede piger i g-streng, syngende cowboys i stramme underbukser og tusinder af turister, der i et gigantisk menneskehav prøver at få det hele med.

Hvor 42nd Street og Broadway krydser hinanden ligger Times Square som et farverigt og absurd cirkus. Man ved næsten ikke om man skal grine eller græde over den store plads, der på en gang er et must-see og en ægte turistfælde.

En øredøvende larm kommer os i møde, da vi træder ind i menneskemængden. Vi går i gåsegang, og der er kun få muligheder for at stoppe op. Vi er omringet af blinkende neonskilte med reklamer for Broadways musicals, der er kendt for at holde høj standard.

En stor kontrast til de håbefulde mennesker med eller uden kostume, der i dag prøver at tjene til hverdagen på pladsen.

Det er ikke til at vide, om det var Times Square, som den ser ud i dag, den tidligere borgmester Rudolph Giuliani havde håbet på. Da den økonomiske krise satte ind i begyndelsen af 1970’erne lukkede hoteller og butikker for at blive erstattet af stripklubber og pornobiografer.

Den handlekraftige Giulani lovede at rydde op og opfordrede kendte butikskæder til at åbne op på Times Square. Det ændrede området markant, og i dag er det således ikke letlevende piger, der præger den store plads, men hustlere, tiggere og optrædende, der jagter den amerikanske drøm.

Times Square er sådan et sted, hvor alle konstant går i vejen for hinanden. Fra trappen, der også fungerer som tag for Broadways billetsalg og selvfølgelig blinker om kap med de store billboards om aftenen, sætter vi os for at få et overblik over begivenhederne.

Men både her og fra den berømte cocktailbar på Renaissance Hotel vil man uden tvivl gå glip af noget – på Times Square sker der hele tiden noget nyt.

new york guide
Udsigten fra Top of The Rocks. Det er Empire State Building i midten

Top of The Rock

Mod nord kan vi se Central Park. Vi drejer hovedet og kigger lige ind i Chryslerbygningens kunstfærdige top. Mod syd skyder One World Trade Center op, men mest iøjnefaldende er Empire State Building.

Vi står på toppen af Rockefeller Center, der er mere end bare en skyskraber. Centret består af 19 bygninger og tog ni år at bygge. Prisen på mere en 100 millioner dollars må have gjort et pænt indhug på selv Rockefellerfamiliens konto.

Vi er ikke kommet for at shoppe, se på kunst eller en rundtur i NBC studierne, der også er en del af centret, men for at nyde udsigten fra den 70 etager høje hovedbygning. Top of The Rock kalder de oplevelsen, der bestemt er imponerende, men i vanlig amerikansk stil er pakket ind i dramatik og turisthalløj.

Inden turen op med elevatoren skal vi have taget et billede, der naturligvis kan købes, når vi er nede igen. I elevatoren er der lyd- og lysshow, og de, der i forvejen er lidt nervøse for turen op til Top of the Rock vil nok få et chok, når lyset slukker og showet går i gang, mens man med rasende fart kører op til toppen.

new york guide
Herald Square

Rockefeller Center er et af flere steder, man kan opleve New York oppefra. Det mest berømte sted er Empire State Building, men det er fra Top of the Rock, man kan se den ikoniske bygning, der om noget tegner Manhattan og dermed New York.

Empire State Building vil de fleste nok kunne genkende fra utallige film. Nogle husker måske King Kong, der fik den enorme bygning til at se lille ud, men i virkeligheden er Empire State Building gigantisk. Der er brugt over 30.000 m² marmor, 60.000 ton stål og 10 millioner mursten til bygningen, der er fra 1931.

Vi kører ned med elevatoren en god oplevelse rigere, men også 420 kr. fattigere. Det er bestemt ikke billigt at besøge Top of the Rock, og det, der sikkert er et greb i lommen for den stenrige Rockefellerfamilie gør et pænt indhug i vores dagsbudget.

The High Line

Hvad gør man ved gamle tilgroede jernbanespor midt i storbyen? I New York ville den slags normalt blive revet ned når økonomien tillod det (ellers står det bare og forfalder som så meget andet i byen), men lokale ildsjæle har forvandlet sporet til et imponerende rekreativt område.

Langs The High Line, der engang blev brugt til at fragte dyr til The Meatpacking District, går vi flere meter over gadeplan langs det gamle jernbanespor. Undervejs er der kunst, events og mulighed for at besøge steder i New York, man ellers aldrig ville opdage.

Det er gratis at besøge The High Line, som du kan læs mere om i indlægget Fem gode oplevelser i New York.

new york guide
Indeklemte Grand Central Station

Grand Central Station

Som et levn fra gamle dage ligger den smukke bygning klemt inde mellem byens skyskrabere. Stædigt holder New Yorks Grand Central Station stand mod Manhattans højhuse, der matcher den flotte station fra 1913 uendelig dårligt.

Her for enden af Park Avenue ved 42nd Street undrer vi os mere en en gang over, hvad der er gået gennem hovedet på de mennesker, der i sin tid godkendte den første skyskraber klods op ad stationen.

En skyskraber blev til flere, og i dag er området omkring Grand Central Station et af New Yorks mest hektiske og klaustrofobiske steder med tusinder af travle mennesker, der går til og fra verdens største togstation.

Selv os europæere, der er vant til at se bygninger med søjler, hvælvinger og  udsmykninger fra starten af 1900-tallet må imponeres over den gamle togstation. Det gør vi i hvert fald og ser først den pompøse granitfacade tronet af USAs største skulptur, før vi tager en rundtur i den enorme bygning.

Stationen har hele 67 spor, men Grand Central Station er mere end bare et trafikknudepunkt.

Newyorker-stemning

Til lyden af et jazzorkester, der underholder de besøgende, træder vi ind på Grand Central Market, der er et ca. 100 meter langt marked med mad fra hele verden. Her er også frisk frugt og grønt, men vi stopper op ved slagteren, der har 1 kg bøffer til salg. Jo, det meste er stort i USA.

Vi går gennem den enorme terminal med gulv af marmor og bl.a. ure, diske, lamper og trapper fra en tid, der var engang. I den anden ende af bygningen, modsat markedet, passerer vi skopudsere, coffeeshops og endnu flere travle mennesker, der forsvinder ud i New Yorks storbyvrimmel.

Grand Central Station er langt mere imponerende end enhver af byens skyskrabere. Alene terminalens loft, der ligner en mellemting mellem et horoskop og et stjernebillede, er besøget værd.

Sjovt nok er der ingen af de lokale, der anbefaler os at se Chryslerbygningen, Empire State Building eller One World Trade Center, men til gengæld den gamle togstation.

Bryant Park

Lower Manhattan – orientering og oplevelser

Vi er på vej ned til 33th Street for at tage byens subway til Lower Manhattan. 28 °C siger termometret, men i New Yorks undergrund er det væsentlig varmere og luftfugtigheden kvælende.

“German?”, spørger en ældre mand, der står på ved Bleecker Street. Tyskere er vi ikke, men hans budskab er ikke til at tage fejl af. “Læg dit kamera ned i tasken”, anbefaler han, og fortæller, at der er adskillige mennesker, der gerne vil have fat i vores værdier for at sælge det videre.

Jeg tror på ham, for manden er klædt i laset tøj og har tydeligvis god erfaring med livet som hjemløs i New Yorks subway.

Normalt kører denne linje helt til det centrale Brooklyn, med det er lørdag, og så bliver mange af ruterne lagt om. Vi står af ved Brooklyn Bridge på Lower Manhattan, hvor den endeløse række af højhuse fortsætter. Til gengæld er der væsentlig mindre liv i gaderne, og denne del af New York virker lidt trist.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Vi er heldigvis stået tidligt op. Første stop på vores rundtur på Lower Manhattan er Brooklyn Bridge, der er et populært sted til en gå- eller joggetur. Meget populært finder vi ud af, da vi lidt senere på dagen tager turen tilbage til Manhattan.

Det er bestemt ikke uden grund, man anbefaler, at en tur over den ikoniske bro gøres bedst morgen eller aften. Tidlig formiddag har vi god plads på broen, men den modsatte vej er der flere steder kø. Folk stopper op for at tage billeder og cyklisterne skælder ud på fodgængerne og omvendt.

Brooklyn Bridge er fra 1883 og var ved færdiggørelsen verdens længste hængebro. Dengang et særsyn og selv i dag er den på afstand imponerende. Tæt på dominerer wirer, bolte og kabler. Kønt er det ikke, men helt forståeligt har man dengang haft mere fokus på selve målet med broen end arkitektur og design.

Man går næppe glip af den helt store oplevelse, hvis man ikke lige når en tur over broen på sin New York-rejse. Til gengæld skal man unde sig selv den flotte udsigt fra Brooklyn over til Lower Manhattans skyline. En oplevelse, der passende kan fås fra Brooklyn Bridge Park, som er et af byens grønne åndehuller.

En af de to pools ved Ground Zero

Ground Zero – 9/11 Memorial

“Måske er det tårer”, hører jeg en sige. Måske, men hvad Peter Walker og Michael Arad præcist har tænkt, da de fik idéen til mindesmærket for 9/11 er ikke til at vide.

Vi står ved Ground Zeros ene pool og kigger på det, der skal minde os om den forfærdelige dag i september 2001, hvor knap 3.000 mennesker blev dræbt, da fly bragede ind i World Trade Centers tvillingetårne.

De to sorte reflekterende pools er opført præcis der, hvor de to skyskrabere engang stod. Mindesmærket er enkelt og ned ad siderne løber kaskader af vand, der efterfølgende samles på midten for at forsvinde i et stort dybt hul.

Vandet kan meget vel symbolisere tårer, men jeg fokuserer mere på hullet i midten, hvis mørke dyb sætter tankerne i gang. Hvad er der dernede? Forening? Intetheden? Ondskaben? En ny start?

Som altid når jeg besøger steder som Ground Zero, står jeg tilbage med blandede følelser. Her fordi jeg måske inderst inde forventer svar på det meningsløse i at så mange mennesker skulle dø den skæbnesvangre dag. Et svar som jeg naturligvis aldrig får.

Det mest gribende ved mindesmærket er de mange bronzeplader med navnene på de døde, der rammer de to pools ind. R. Bruce van Hine står der det sted, hvor nogen har sat en rose. Familie? Venner? Kollegaer? Jeg ved det ikke.

Mindesmærket er ikke kun de to pools, men også et museum, hvor køen synes uendelig. Hele området står funklende nyt med det 104 etager høje One World Trade Center som den foreløbige krone på værket.

Selve Ground Zero er gratis, mens der er entré til museet: 26 USD for voksne. Der er mulighed for guidede ture – her er prisen 46 USD.

Central Park

Oplevelser andre steder i New York

Central Park

Den berømte park er New Yorks åndehul og dækker et imponerende stort område på det centrale Manhattan. Central Park har masser af stier og en række udmærkede attraktioner. Det er også her New Yorks zoologiske have ligger. Læs meget mere i indlægget Central Park – New York grønne oase.

Frihedsgudinden og Ellis Island

To af New Yorks største attraktioner kan besøges samtidig. Frihedsgudinden og Ellis Island er to vidt forskellige oplevelser – mens førstnævnte er en ren turistfælde, så er Ellis Island i mine øjne New Yorks i særklasse mest interessante seværdighed. Læs meget mere i indlægget Frihedsgudinden og Ellis Island – porten til Amerika.

Brooklyn

Vil du se et lidt andet New York end Manhattan, så kan du nemt besøge Brooklyn på den anden side af Brooklyn Bridge. Her er atmosfæren mere lokal, og du har mulighed for at opleve Manhattans skyline (måske ved solnedgang) fra Brooklyn Bridge Park.

Mindetavler og den fine hovedbygning på Ellis Island

Farvel New York

“Boede du på 39 th Street, turde du det?”, spørger en af mine venner, da jeg er tilbage i Danmark. “Ja, selvfølgelig”, svarer jeg og kigger undrende på ham.

Naturligvis er jeg blevet kontaktet af tiggere og plattenslagere under mit ophold i New York, men tilbage i 1986 da min ven besøgte The Big Apple var byen betændt og ude af kontrol. Bander hærgede, og selv i Midtown var knivoverfald ikke ualmindelige.

Som med angrebet 11. September 2001, så kom New York også dengang igen. Vi fornemmer, at byen ikke giver op, og det er muligt, at nogle terrorister lige nu har vundet første halvleg, men som en anden væltekop er New York tilbage klar til at tage kampen op.

Det er præcis det billede amerikanerne gerne vil vise omverdenen. Et billede af en stor og mægtig stat, der synes at have styr på det hele. Sådan ser det ud på afstand, men
ved nærmere eftersyn er USA ikke kun magt, velstand og fantastiske bedrifter. Det er også slum, afmagt og fattigdom. Mon ikke Guds eget land ligger et helt andet sted.

Herunder finder du min New York guide – læs om bl.a. transport, aktiviteter, overnatning og mad og drikke.
The High Line

Transport i New York

Ind og ud

Fra Danmark er det nemt at komme til New York. Fra København er der direkte afgang med SAS til New Jersey (Newark), og i sommermånederne har Delta Airlines også en direkte rute fra København til JFK.

Er man frisk på en mellemlanding, er der adskillige muligheder fra både Billund og København. Der kan f.eks. skiftes fly i London, Frankfurt eller Amsterdam. Find og sammenlign de bedste flybilletter til New York her.

Husk, at du skal søge indrejse til USA på forhånd (ESTA) – det kan du gøre her.

Fra lufthavnene til centrum kan du tage en taxi – til og fra JFK er der faste priser: 52 USD + 7 USD i motorvejsafgift – der kan være tillæg.

Du kan også hjemmefra booke en privat lufthavnstransfer til en fast pris. Her venter chaufføren på dig i lufthavnen – også hvis dit fly skulle være forsinket.

At komme rundt

Vil du opleve alt hvad Manhattan har at byde på, så er det nødvendigt med et transportmiddel. Her er byens subway glimrende og utrolig billig. Skal du kun køre en enkelt tur, kan du købe en billet til 3 USD. Skal du bruge metroen oftere, anbefales det at købe et metrocard.

Uanset hvad du vælger, så skal du bruge automaterne i subwayen, der har touch screen og er nemme at bruge. Ved køb af metrocard skal du først købe selve kortet, som du derefter sætter penge ind på. Følg menuen på skærmen, og du er hurtigt af sted.

New Yorks subway er enorm og dækker de mest interessante dele af byen. Ruterne kan være svære at greje, da der både findes ordinære tog og expresstog. Bemærk også, at køreplanen ændres i weekenden og at der kan være nedgange til subwayen, der kun kan benyttes, hvis man skal uptown eller downtown. Se meget mere om metroen her.

New York er fyldt med taxier. De er gule og prajes på gaden. Der køres efter taxameter, men til JFK opererer taxierne med en fast pris på 52 USD + 7 USD i motorvejsafgift.

Overnatning – forslag til hoteller

Generelt er det dyrt at overnatte i New York. Især på Manhattan, hvor langt de fleste turister bor. Midtown har de højeste priser, og her er man kendt for sine meget små værelser. Det gælder selvfølgelig ikke luksushotellerne, men her må man så regne med at komme af med en mindre formue.

Er du få dage i New York, så bo i Midtown eller tæt på en subway station. Har du mere tid, så kan der findes mere ro og flere steder lavere priser i f.eks West Village og Greenwich.

I min New York guide anbefaler jeg følgende overnatningssteder, der er til at betale samtidig med, at de får gode anmeldelser af tidligere gæster. Læs mere herunder eller se det fulde udvalg på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de laveste priser.

Pod 39

Pod 39 ligger centralt i Murray Hill tæt på bl.a. 5th Avenue og Grand Central Station. Værelserne er forholdsvis små, men har alt hvad du skal bruge. Der er god service og en superpopulær tagbar. Et rigtig godt valg til prisen i New York. Se billeder og priser på Pod 39.

The Jane Hotel

Endnu et billigt hotel i dyre New York. Her kan du vælge værelser med fælles eller privat badeværelse. The Jane Hotel ligger ud til Hudson-floden tæt på West Village og tilbyder bl.a. bar, restaurant og mulighed for at tilkøbe morgenmad. Se billeder og priser på The Jane Hotel.

Seton Hotel

Tilbage til Murray Hill, hvor du på Seton Hotel kan vælge mellem flere forskellige værelsestyper, der bl.a. har tv og gratis wifi. Hotellet ligger tæt på Empire State Building og har masser af shopping og spisesteder lige udenfor døren. Se billeder og priser på Seton Hotel.

Hotel St. James

Så kan du ikke bo mere centralt i New York. Hotel St. James ligger ved Broadway/Times Square og et stenkast fra flere af New Yorks største seværdigheder. Værelserne har bl.a. tv, pengeskab, aircondition og gratis wifi. Se billeder og priser på Hotel St. James.

Vil du bo med pool på taget (og har du pengepungen i orden) så kan du få forslag til, hvor du skal bo i artiklen 5 af New Yorks mest fristende pools på taget.

Mad og drikke i New York

New York er et sandt madmekka. Her kan du få alt hvad du ønsker og det er ikke særlig dyrt at gå ud at spise. Selv om de ser lidt snuskede ud, så skal du unde dig selv et besøg på en typisk diner som man så ofte ser i film.

Her kommer mange af de lokale og maden er amerikansk med store portioner af kød, sauce og kartofler, der synes at være skovlet op på tallerkenen.

I Midtown ligger restauranterne på stribe. Generelt siger man, at man skal holde sig fra mellemklasserestauranterne omkring Times Square, der lever godt af beliggenheden ved Broadways teatre. Maden her er siges at være ringe og priserne høje.

På både Park Avenue og især Madison Avenue i Midtown ligger flere af New Yorks dyrere restauranter, hvoraf flere har fået michelinstjerner.

Steaks, hummer og crab cake er typisk at se på menukortene, og det er den klassiske burger selvfølgelig også. Her i adskillige varianter, men altid velsmagende.

I denne New guide anbefaler jeg, at du finder inspiration til spisesteder i Go Guides eller på eater.com.

Aktiviteter og forlystelser

En storby som New York har selvfølgelig en lang række aktiviteter og forlystelser. Byen tiltrækker året rundt bl.a. koncerter, festivals og sportsarrangementer. Klik ind på nycgo.com for at se, hvad der sker under dit ophold.

Også New York har såkaldte turistpas – rabatordninger, hvor du kan få gratis offentlig transport og entré til en lang række af byens største seværdigheder. Se mere her om de forskellige muligheder.

Museer i New York

New York har også en lang række museer. Udover de nævnte herover kan du bl.a. besøge disse steder:

• Metropolitan Museum of Art – verdensberømt museum med over to millioner genstande
• The Frick Collection – Henry Clay Frick’s private kunstsamling
• New Museum – nutidskunst
• National Museum of the American Indian
• Naturhistorisk Museum
• The Guggenheim – Solomon Guggenheims samling af moderne kunst
• Whitney Museum of American Art
• New Yorks Bymuseum

Teater og musicals

New York’s Broadway er stedet at se efter musicals og teaterforestillinger – se mere på broadway.com.

Shopping

New York er et rigtigt shoppingparadis. Generelt er priserne som herhjemme, men vil man købe billigt er det værd at finde de såkaldte outlets, hvor man kan være heldig at gøre et kup.

Century 21 ved 9/11 Memorial er en af de mest tilgængelige outlets, der ellers ligger udenfor Manhattan. Nogle outlets har busser til deres butik, andre gange må man selv sørge for transporten.

Et par af de mest populære steder at shoppe i New York er uden tvivl Macy’s på Herald Square, der praler af at være verdens største stormagasin. Saks Fifth Avenue er som en magnet på de velhavende – tjek blot etagen med sko på 8. etage.

Mærkevarebutikkerne ligger på stribe langs Park Avenue og Madison Avenue omkring Central Park.

Du kan også få mere inspiration i indlægget Aktiviteter i New York – 13 ting du kan se, gøre og opleve.

Praktisk information til din rejse

Godt at have styr på

Inden din rejse til New York er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til USA – den finder du her. Glem ikke at søge om indrejse (ESTA) – find formularen her.

Husk også forsikringen – måske har du allerede en rejseforsikring inkluderet i dine øvrige forsikringer – hvis ikke, så kan du få et tilbud her.

Drikkepenge

Selvom det er på tale at ændre systemet, så er drikkepenge i USA ikke valgfrit, men obligatorisk. Alle, der yder en service forventer drikkepenge, og det bliver hurtigt en betydelig del af budgettet, når stuepiger, piccoloer, bartendere, tjenere osv. skal have deres del af kagen.

Minimumslønningerne i USA er meget lave og drikkepengene er en del af de ansattes løn. Faktisk bliver de fleste beskattet af drikkepengene.

Øvrigt

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Hos f.eks. Saxo kan du udover almindelige bøger også finde et stort udvalg af e- og lydbøger og rejseguides.

Kort over New York

Selvfølgelig har min New York guide også et kort, hvor du bl.a. kan finde alle nævnte seværdigheder, aktiviteter og hoteller.

2 Kommentarer

  1. New York kræver MANGE besøg før man finder de bedste steder. Det er altid en god idé at spørge de lokale om hvad der sker lige nu. Jeg har været der 8 gange.

    • New York kræver uden tvivl utallige besøg for rigtig at lære byen at kende. Og du har helt ret mht. at spørge de lokale. De mest kendte seværdigheder var også de meste skuffende synes jeg, til gengæld er der så mange gode ting, som man aldrig hører om. Det er bare at gå på opdagelse i The Big Apple. 🙂

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her