Hjem Rejseliv 8 overraskende oplevelser

8 overraskende oplevelser

Rejser byder ofte på uventede overraskelser

Indrømmet! Jeg er typen, der researcher alt inden en rejse. Hvad er der at opleve og hvordan prioriterer jeg både at få en fantastisk tur og samtidig indhente så megen information, at jeg med god samvittighed kan skrive om det her på siden.

Den omfattende research betyder heldigvis ikke, at jeg aldrig bliver overrasket. Jeg elsker at gå ned ad sidegader og søge væk fra de gængse turistruter, men det sker også, at rejsemål byder på uventede oplevelser. Oplevelser som jeg på en eller anden måde har overset eller oplevelser, der drukner i langt mere berømte seværdigheder.

Nogle byer som f.eks. Kuching på Borneo aner ikke, at de med deres autentiske kultur og byliv er noget særligt, og så er der hypede byer som New York,  som jeg med tiden kom til at holde af for alt andet end det, man gerne vil være berømt for.

1 Guilin – Kina

Iveren efter at opleve Yangshou i Guangxi-provinsen i Kina er så stor, at Guilin bliver fuldstændig overset. Det er ellers regionens største by, og langt de fleste turister kommer forbi her inden de tager videre til Yangshou, der ligger fire timers sejlads ned ad Li-floden.

Vi tog et par overnatninger, og det kom vi ikke til at fortryde. Byen har god mad og endda et lille turistområde umiddelbart nord for Ronghu-søen, hvor Guilin’s største seværdigheder troner: Sol- og Månepagoderne.

Vi ser tai chi tidlig morgen og vandrer i det pragtfulde parkområde, der engang har udgjort byens ældste kvarter. Læs mere om Guilin.

Sol-og månedpagoderne, der er forbundet via en tunnel under vandet

2 Uxmal – Mexico

Alle taler om Chichén Itza, men i mine øjne er Uxmal langt mere interessant. Historien om mayaerne er utrolig spændende og i Mellemamerika, primært i Mexico og Guatemala, ligger de ældgamle bygninger som et vidnesbyrd om en storslået civilisation.

Uxmal giver et fantastisk indblik i livet blandt mayaerne, og så er her væsentlig færre turister end ved Chichén Itza.

Vi bestiger pyramider, besøger Guvernørens Palads og ser boldbaner foruden fantastiske stenudskæringer. Og det bedste ved de hele er faktisk, at der stort set ikke er andre end os! Læs mere om Uxmal.

Den flotte Gran Piramide i Uxmal

3 Kuching – Malaysia

Ved første øjekast ligner Kuching bare en bunke beton. En grå masse, der lige så godt kan ligge ethvert andet sted på kloden og som ikke gør det mindste for at tiltrække besøgende. Men hvad der ikke er af skønhed, er der heldigvis af oplevelser. Giv byen lidt tid og gå rundt i gaderne for at komme tæt på en pragtfuld og gæstfri befolkning.

Kuching’s historie som handelscentrum med englændere, kinesere og indere, der i dag er blandet med malayer og stammefolk giver byen en fantastisk atmosfære og et yderst spændende byliv, som vi ikke har set nogle andre steder. Læs mere om vores besøg i Kuching.

Kuching har mange hyggelige gader med spændende varer

4 Kazan Katedralen – Rusland

Hvem er dog de mennesker, der står i kø for at kysse et ikon? Sankt Petersborg har et væld af spændende og berømte seværdigheder som f.eks. Vinterpaladset, The Hermitage og Det Spildte Blods Katedral, men ingen af stederne kommer jeg så tæt på de lokale som i Kazan Katedralen.

Det regner, og jeg søger ly under den bombastiske katedrals hvælvinger. Da regnen fortsætter går jeg indenfor og træder ind i en helt anden verden. Køer af troende venter på at tilbede deres yndlingshelgen eller kysse et af ikonerne. Det er intenst, og det er som om, at det er i religionen russerne får afløb for deres frustrationer. Læs mere om Sankt Petersborg.

Den bombastiske Kazan-katedral i Sankt Petersborg

5 Gunung Kawi  –  Bali, Indonesien

Hvorfor har ingen fortalt mig om dette sted, tænker jeg, mens jeg går alene rundt blandt gamle ruiner, der er som taget ud af en eventyrfilm. Alene turen ned i dalen til Gunung Kawi er mageløs. Naturligvis står Balis trofaste hær af sælgere klar, men vi er omringet af skriggrønne risterrasser, der synes at ligge snorlige på bjergsiden.

Gunung Kawi var engang et helligt sted for Udayana-dynastiet, der regerede her i 1100-tallet. Vi ser de imponerende statuer, der er hugget ud i klippen, og selve beboelsesområder er næsten overtaget af junglen. Der er lidt Indiana Jones over stedet, der sjældent er at finde i guidebøgernes top 10 over seværdigheder på Bali.

Gunung Kawi – stenudskæringer og masser af ruiner, der er overtaget af junglen

6 Soumenlinna – Finland

“Det kunne da godt være, at jeg skulle tage færgen til Soumenlinna”, tænker jeg. Der er kun få minutter til, at krydstogtskibet lægger til i Helsinki, da jeg læser om det gamle forsvarsanlæg i skærgården ud for den finske hovedstad.

Forud for mit krydstogt i Østersøen er gået en måneds tid med research, men på intet tidspunkt støder jeg på navnet Soumenlinna. Eller det har jeg måske alligevel gjort og bare ignoreret det for at læse om Helsinkis mere kendte seværdigheder.

Men her kommer så et godt råd; besøg Soumenlinna. I mine øjne ER det uden sammenligning byens absolutte topattraktion. Læs mere om Soumenlinna.

Kings Gate

7 Koh Rok – Thailand

I mere end 20 år har jeg rejst i Thailand og ved selvfølgelig godt, at landet har masser af fantastiske stande. Alligevel bliver jeg glædeligt overrasket over vores besøg på den lille ø Koh Rok, der ligger syd for Koh Lanta.

Her går vi i land på vores helt egen strand, der er så blændende hvid. Vandet er krystalklart, og jeg glæder mig over, at det stadig er muligt at finde øde uberørte verdensklasestrande i Thailand.

“Vandet er jo som i en swimmingpool”, siger jeg ofte til Connie, når vi plasker rundt et sted i verden, men på Koh Rok bliver det ikke mere sandt. Stranden er simpelthen perfekt, og jeg drømmer straks om at opføre min egen lille hytte med en hængekøje på terrassen. Læs mere om vores tur til Koh Rok.

Skønne Koh Rok i Thailand – perfekt strand

8 New York’s indbyggere – USA

Frihedsgudinden, Times Square og Empire State Building. New Yorks mest hypede seværdigheder er en skuffelse og ville i alle andre storbyer bare være et sted i byen.
Næh, så er jeg mere imponeret over indbyggerne i New York, der i mine øjne er det, som gør The Big Apple værd at besøge.

Mangfoldigheden er fantastisk. Hvor ellers kan du se slipsedyr og hip-hoppere i fuldt udstyr snuppe en kop kaffe sammen? Og hvor ellers kan du så nemt få en sludder med de lokale – overfladisk måske – men i New York er det ikke svært at møde nye mennesker.

Her er den typisk danske reserverethed væk, og jeg tænker, at New York må være et perfekt rejsemål for solorejsende. Læs mere om New York.

Samvær og smalltalk på tagbaren af vores hotel Pod 39

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her