Hjem Mad & drikke Stockholms Gästabud – lækker restaurant i Gamla Stan

Stockholms Gästabud – lækker restaurant i Gamla Stan

Spis fantastisk svensk mad på Stockholms Gästabud

På Stockholms Gästabud går alt op i en højere enhed. Her får vi fremragende svensk mad i venlige og uformelle omgivelser.

På trods af alle de gode anmeldelser, så er der intet fancy over stedet – alle er velkommen til at gå ombord i de lækre retter som f.eks. Janssons Fristelse og de klassiske kødboller, der selvfølgelig serveres med brun sovs, kartoffelmos, tyttebær og agurkesalat (kom an Ikea).

Vi prøver begge de svenske klassikere, men også nypillede rejer med hjemmerørt honningmayonnaise på ristet brød. Helt fantastisk! Cider, sodavand, lokal øl og vin på glas eller flaske er blandt drikkevarerne på menukortet.

Restauranten er ikke særlig stor – kom til frokost, hvis du vil være nogenlunde sikker på at få et bord. Om aftenen er bordbestilling helt nødvendigt. Om sommeren er der også et par udendørs borde.

Vi fik rigtig god service og skøn mad. Stockholms Gästabud er et must at prøve i Gamla Stan, hvor du i øvrigt skal se dig rigtig godt for, når du vælger spisested. Der ligger mange dejlige restauranter, men også en hel del turistfælder med tvivlsom mad og opskruede priser.

Har du kun én dag i Gamla Stan, så spis på Stockholms Gästabud – det er billigt, uformelt og lækkert.

Besøg Stockholms Gästabud

Stockholms Gästabud ligger som nævnt i Gamla Stan. Adressen er Österlånggatan 7. Spørg efter vegetar- og glutenfri retter.

Skulle der være optaget på Stockholms Gästabud, så kan jeg også anbefale restauranten Tradition, der ligger lidt længere henne ad gaden. Her serverer man det, jeg vil kalde god svensk bistromad.

Har du flere dage i Stockholm, så prøv også Slingerbulten på Store Nygatan – her fik jeg serveret rensdyr – en kæmpe portion, der vil få enhver vegetar til at løbe skrigende bort!

Nyttige links til din rejse til Stockholm

Transport

Fra Danmark er det nemmest at flyve til Stockholm. Søg og sammenlign flybilletter her.  Tog, bil eller bus er andre muligheder. Find busbilletter til Stockholm med f.eks. Flixbus her.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Flere steder kan du også finde pakketilbud med f.eks. overnatning, måltider eller andet inkluderet – f.eks. hos Risskov Bilferie eller Hotelspecials.dk. Er I mange, så kan et feriehus ofte være den billigste løsning.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Sverige inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Stockholm

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her