Udvalget af spisesteder i Nice er enormt. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange tilbud, men vil du spise godt, så kan du starte med et se mine forslag til restauranter i den sydfranske by.
Få steder i verden spiser man så godt som i Sydfrankrig. Således også i Nice, der er et ægte livsnyderparadis. Her får du ikke bare god mad, men også lækre kager og vin i verdensklasse. Står du selv for madlavningen, så kan du shoppe kød, fisk, specialiteter og friske grøntsager på de farverige markeder.
Vælger du at spise ude er der som nævnt masser af muligheder. Selvfølgelig har en by som Nice adskillige fantastiske restauranter, men når der er turister, vil du også finde steder, som ikke tænker så meget på kvalitet, men mere på profit og hurtig udskiftning af kunderne. Undgå spisesteder med kæmpe menukort og/eller personale, der prøver at hive dig ind fra gaden.
Nice har restauranter med mad fra hele verden, men hvorfor spise noget som helst andet end det lokale køkken, der er et af verdens bedste. Retterne er mangfoldige, og der er flere ting, jeg vil anbefale dig at prøve.
F.eks. salat nicoise, der stammer fra Nice. En skønt måltid i varmen til en let frokost. Faste ingredienser i salat nicoise er tomater, hårdkogte æg, tun eller ansjoser og de særlige nicoiseoliven, der stammer fra den vestlige alperegion.

Et andet let måltid, eller en hapser i farten, er socca – et glimrende brød lavet af olivenolie og kikærtemel. Det kan spises med forskellige dressinger eller gratineres med ost. I gamle dage var socca et meget populært frokostmåltid for byens arbejdere.
Daube er en simreret, som man måske ikke lige forbinder med Sydfrankrig. Den serveres traditionelt om vinteren, men du kan i dag finde daube på menukortene året rundt. Retten består traditionelt af oksekød, der langsomt koges mørt med bl.a. tomat, rødvin og krydderier. Se mere om lokale retter i indlægget 8 retter du skal prøve i Sydfrankrig.
Med mange hundrede kilometer kystlinje får du selvfølgelig også frisk fisk og skaldyr. Selvom det ofte hører til de lidt dyrere valg på menukortet, så er det stadig væsentlig billigere end i Danmark. Generelt et prisniveauet helt i orden i Nice – en hovedret på en mellemklasserestaurant fås nemt for 20-25 €.
Man spiser som regel sen aftensmad i Sydfrankrig. Mange restauranter har åbent til frokost og aften, men lukket om eftermiddagen. Det gælder især de lidt pænere restauranter (ikke nødvendigvis gode), men i populære turistområder som f.eks. den gamle bydel og langs Promenade de Anglais er der altid mulighed for at få noget at spise.
Har du en særlig restaurant i Nice du vil besøge, så vær opmærksom på lukkedage, der typisk er mandag eller tirsdag
Nu til mine forslag til spisesteder i Nice, der tilbyder lidt af hvert – måske er der også et sted for dig.

1 Fine Gueule
Beliggende i den gamle bydel (Vielle Ville) serverer Fine Gueule mad fra regionen – dvs. en kombination af franske og italienske retter. Du får udleveret et menukort, men kig op på tavlen, hvor dagens anbefalinger står skrevet.
Typiske startere er burrata, carpaccio og pissaladière, mens hovedretterne kan være and, daube, risotto og osso buco. Som regel er der 6-8 for- og hovedretter at vælge mellem – alt flot anrettet. Ikke nok med at maden er fremragende, så har Fine Gueule et overraskende lavt prisniveau. En hovedret fås for 20-30 €.
Der er åben til frokost og aften – jeg anbefaler at reservere bord om aftenen i højsæsonen. Du kan vælge siddepladser inde eller ude i den lukkede pavillon. Forvent god og venlig service på restauranten, der bedømt på værdi for pengene helt klart er et af de bedste spisesteder i Nice og endda nævnt i Michelinguiden. Fine Gueule ligger på 2 Rue de l’Hôtel de ville.
2 L’Uzine
En næsten fyldt restaurant med primært lokale er som regel et godt tegn. L’Uzine skuffer da heller ikke. Her får du middelhavsmad med et twist af det sydfranske og italienske køkken. Især er der et fint udvalg af fisk og skaldyr, men også pasta, tatar og chateaubriand.
Prisniveauet er absolut rimeligt – især til frokost, hvor der er 3-4 retter udenfor kortet til gode priser. Generelt skal du regne med 20-30 € for en hovedret. L’Uzine har også et glimrende vinkort med især lokale vine.
Restauranten er hyggelig og med god atmosfære – jeg fik meget venlig betjening. Du kan sidde inde og ude, når vejret tillader det. L’Uzine har åbent til frokost og aften, men lukket ud på eftermiddagen. L’Uzine ligger på 18 Rue François Guisol.
3 Bocca Mar
Langs legendariske Promenade des Anglais ligger en række beach clubs. En af de absolut bedste er Bocca Mar, hvor jeg fik en fremragende ceviche af søtunge. Der er selvfølgelig meget andet på menukortet. Du kan få en række snacks/småretter, men også f.eks. entrecote, côte de boeuf og gnocchi med skaldyr.
Bocca Mar tilbyder også to forskellige menuer til minimum to personer for henholdsvis 39 og 49 €. Og nu vi er ved prisniveauet – det ligger i den høje ende i forhold til resten af byen. Til gengæld får du god service, og Bocca Mar er et hyggeligt og gennemført sted holdt i blå og hvid.
Du behøver ikke at spise for at besøge den populære beach club. Her får du også drinks, cocktails, kold rosé og selvfølgelig aperol, der stadig synes at være populær. Solsenge med parasol kan lejes for 30-40 € pr. dag alt efter placering. Du kan få mad og drikke serveret direkte til solsengen. Bocca Mar har åben fra kl. 10.00 til 18.30.
4 Peixes – Opera
Med en placering i den gamle bydel i passagen mellem Promenade des Anglais og Place Massena kunne Peixes nemt være endnu en af Nice’ tvivlsomme turistrestauranter. Men her får du lækker fisk og skaldyr i hyggelige omgivelser. Peixes er et mindre spisested, men har en stor indbydende delvist lukket pavillon på gaden.
Jeg fik bl.a. en lækker tuntatar med mild wasabicreme, der bare smagte godt. Peixes er eksperter i ceviche, og du kan desuden få østers, sashimi, muslinger og egentlige fiskeretter. Der vil som regel være et par retter på menukortet, der ikke er fisk og skaldyr.
Peixes har åben hele dagen (fra frokost til sen aften), men fra kl. 12-19 serveres kun 6-8 udvalgte retter som f.eks. ost, østers, tuntatar og forskellig ceviche. Det er helt klart et af de bedste spisesteder i Nice, hvis du er til fisk og skaldyr. Restauranten er helt fortjent nævnt i Michelinguiden.
På 4 Rue Jacques Médecin. Bemærk, at Peixes også har en restaurant på Rue Bonaparte et stenkast fra Place Garibaldi, der holder lige så god standard.
5 Clay
Clay er en populær café, hvor du kan få morgenmad og frokost i pæne og lidt hippe omgivelser. Mange kommer for stedets brunch, men Clay er også glimrende til frokost, hvor du kan vælge retter fra menukortet, der bl.a. kan være bowles, burger, sandwich, pandekager og forskellige toast. Der er rigtig gode muligheder for vegetarerne på caféen.
På Clay er der selvfølgelig også mulighed for at få dit daglige kaffefix uanset om du er til espresso, cappuccino eller flat white. Te, latte og friskpresset juice er andre drikkevarer du kan bestille og måske nyde sammen med de lækre kager og desserter. Clay har åben fra kl. 8.00 til 19.00. På 4 Rue Bonaparte.
6 Le Sens
Jeg sætter stor pris på at spise godt på mine rejser. Ofte udvælger jeg nogle restauranter, der skal prøves, men det sker ofte, at jeg ender et sted spontant. Sådan var det, da jeg besøgte Le Sens, der skulle vise sig at være en rigtig god restaurant med mad fra det franske køkken.
Du kan vælge á la carte, men Le Sens tilbyder også to (21 €) eller tre retter (28 €) til frokost og tre retter (31 €) til aften. Det er billigt og med tanke på kvaliteten virkelig god værdi for pengene.
Menuen skifter hver uge og består af retter lavet af råvarer i sæson. Der vil typisk være seks forskellige forretter, hovedretter og desserter at vælge mellem. Der er også en lidt dyrere menu til 45 €, der inkluderer tre retter. Le Sens har siddepladser inde og ude.
Det er et af de bedste spisesteder i Nice, og jeg anbefaler, at du reserverer bord om aftenen i højsæsonen (åbner kl. 19.30). Restauranten ligger på 37 Rue Pastorelli.
7 La Merenda
Med en bib gourmand i Michelinguiden var La Meranda en restaurant, jeg så frem til at prøve. Jeg blev bestemt ikke skuffet, og stedet er et godt eksempel på, at det ikke behøver at være dyrt, fint og fornemt for at få en udmærkelse i spiseguiden.
La Meranda serverer provencalsk mad, der på en gang er rustikt og moderne – det er på en eller anden måde husmandskost i nye klæder. Prøv f.eks. daube, pissaladière og fyldte sardiner. Som nævnt kan maden i Provence have en del til fælles med det norditalienske køkken. Her vil pastaen med den hjemmelavede pesto være et godt valg.
Du skal ikke vælge La Merenda til en hyggelig middag. Man sidder tæt, og der kan være en del støj. Til gengæld får du lækker og autentisk mad til en rigtig god pris. På 4 Rue Raoul Bosio.

Praktisk information til dit besøg i Nice
Transport
Du kan flyve direkte til Nice (kode: NCE) fra København med SAS og Norwegian. Sidstnævnte flyver også fra Aalborg. Der kan være tale om sæsonruter, som kun flyves fra forår til efterår.
Fra Billund er det nødvendigt med en mellemlanding et sted i Europa. F.eks. i Amsterdam, hvor KLM betjener ruten. Søg og sammenlign flybilletter her.
Fra lufthavnen til dit hotel kan du tage taxi, sporvogn eller hjemmefra booke en privat transfer til en fast pris.
Overnatning
Nice har et stort udvalg af overnatningssteder i alle kategorier. Prisniveauet er forholdsvis højt – du skal regne med 1000-1500 kr. for en overnatning på et almindeligt mellemklassehotel.
Et godt råd er at booke i god tid i højsæsonen – det gælder især hvis du har særlige krav til dit overnatningssted.
Du kan finde bl.a. hotel, hostels, lejligheder eller bed & breakfast på f.eks. hotels.com eller booking.com – de to sider har langt det største udvalg og som regel også de laveste priser.
Husk at være opmærksom på f.eks. værelsestype og afbestillingsbetingelser når du sammenligner priser på de forskellige hotelbookingsider.
Husk
Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Frankrig inden du tager afsted – den finder du her.
På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en Rejseklar med gode råd og eventuelt skrive dig på danskerlisten.