Hjem Malaysia Permai Rainforest Resort

Permai Rainforest Resort

Forslag til, hvor du skal bo ved Damai Beach

Vejen ender ved en lille parkeringsplads. Endelig er vi her. Efter fire timers kørsel fra junglen ved Batang Ai er vi nået frem til Permai Rainforest Resort, der skal være vores hideaway på den sidste del af rejsen til det vestlige Borneo.

Og sikke et sted. Vi bor i treehouse for foden af bjerget Gunung Santubong, der er dækket af tæt og grøn regnskov.

Location, location, location. Jo, der er noget om snakken. Det handler om beliggenhed. Vi behøver kun være i vores treehouse få minutter, før vi bliver klar over, at det her er noget særligt. Midt i regnskoven for foden af det 800 meter høje bjerg, der er indhyllet i skyer, bor vi med udsigt over det sydkinesiske hav.

Det enkle treehouse ligger seks meter over jorden og er noget slidt. Men her er, hvad der skal være. Køleskab, aircondition og varmt vand. Til gengæld må vi undvære tv, men hvad skal vi dog også med det, når det spændende dyreliv kan følges fra vores møblerede terrasse.

Permai Rainforest Resort består af 21 enkle kabiner, der ligger i regnskoven. Ud til havet er der opført 10 treehouses, der står på stolper og dermed har en flot udsigt over havet. Dvs. ikke alle, for her fælder man ikke træerne for at give en bedre udsigt, så nogle må nøjes med et glimt af havet mellem bevoksningen.

At sidde på vores terrasse med alle sanser åbner er lidt af en oplevelse. Vi hører kratten i skovbunden, ser grene, der bevæger sig, og ofte lyder en høj kalden gennem junglen. Der er dyr i nærheden. Aber, og især egern, der nok er sky, men som langsomt vænner sig til os og spiser de godbidder vi har lagt ud.

Resortet dækker et stort område, og kabinerne ligger spredt i skoven, hvor vi ofte går ture. Flere gange ser vi langurer, der i flokke hopper fra træ til træ. Vi er endda så heldige at se et par af deres unger, der bliver født røde, men skifter farve til sort, når de er ca. tre måneder gamle.

permai rainforest resort
Junglens spændende dyr og vores nabo treehouse

God service – dårlig mad

Vi bliver kun mødt af venlighed fra personalet på Permai Rainforest Resort. Receptionen hjælper gerne og både vagter, gartnere og rengøringspersonale hilser smilende. Nåh ja, vores transfer til lufthavnen havde man glemt, men handlekraftige medarbejdere i receptionen træder i karakter og løser problemet.

På nettet får Permai blandede anmeldelser, men lige bortset fra maden, så kan vi ikke rigtig genkende nogle af kritikpunkterne. Her og der er der ting, der nemt kunne laves om, men vi er i Malaysia midt i junglen og til prisen er stolpehusene et fund til pengene.

Til gengæld er morgenmaden lidt af en skuffelse. Første morgen er vi åbenbart sen på den, så den meget lille buffet er tom.

Som dagene går bliver det gradvist bedre, men udvalget er begrænset og vi vil bestemt ikke huske Permai for maden. Højdepunktet i restauranten er den fremragende beliggenhed højt oppe over havet, der giver en flot udsigt.

Værelse med dobbeltseng

Faciliteter og aktiviteter

Permai Rainforest Rainforest ligger ud til to strande. Hovedstranden deles med et større resort, der synes at ligge øde hen. I hvert fald er der masser af plads på stranden, hvor personale sidder klar til at udlevere kajakker og andet vandsportsudstyr.

Der er store tidevandsforskelle på denne del af Borneo. Ved kysten er der mange klipper, men du kan tage en god gåtur når det er lavvande. Strandene er mere barske end eksotiske, men på en eller anden måde passer de perfekt til det høje jungleklædte bjerg Gunung Santubong i baggrunden.

Her er ingen swimmingpool, men til gengæld en naturpool med rent ferskvand fra junglen. Der er udskiftning af vandet, men det er forskelligt, hvor indbydende poolen ser ud.

Det er også heromkring vi finder trekkingruterne ind i skoven. Den blå er for let øvede, mens den røde er udfordrende. Vi vælger den blå, der såmænd er hård nok. I 33° C varme og kvælende luftfugtighed går vi gennem junglen, hvor vi forcerer træstammer og de mest stejle steder klatrer næsten lodret op.

Permai er ro og afslapning i smukke omgivelser

Er du den rastløse type eller hver dag kræver shopping og underholdning, så er Permai Rainforest Resort helt sikkert ikke noget for dig. Er du til gengæld klar til en unik og afslappende oplevelse i naturen, så kan resortet i den grad anbefales.

Book stolpehusene, der er overraskende billige. Selv hvis du rejser på lavbudget skulle det nok være muligt at få råd til det. Hvis ikke, så spar et andet sted, for Permais treehouses er en oplevelse du bare skal have råd til.

Udsigten fra sengen
Treehouse set nedefra
Kajakker klar til brug
Anmeldelse
Værelse
Service
Beliggenhed
Mad
Værdi for pengene
Forrige artikelDen Blå Lagune
Næste artikelPod 39 – et herligt hotel i New York
Avatar photo
Siden jeg som barn besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 49 lande og været mere end fire år på farten.

2 Kommentarer

  1. Det ser godt ud. Har set at Topas Travel bruger hotellet til deres rejser på Borneo

    • Hej Flemming. Jeg var ikke klar over, at Topas brugte hotellet. Men dejligt at et dansk rejsebureau prøver noget andet og ikke bare sender kunderne de samme steder hen 🙂

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her