Hjem Indonesien 5 gode spisesteder i Senggigi

5 gode spisesteder i Senggigi

Byen har overraskende mange gode restauranter

Jeg har vist skrevet det en gang eller to: Senggigi er måske ikke det mest spændende sted, men byen vågner om aftenen og Lomboks førende ferieområde har faktisk et overraskende antal gode spisesteder.

Vil du spise billigt, så kig efter ordet warung, der blot betyder spisested/restaurant. Ofte er det steder med lokal mad og enkel indretning, men det sker, at dyrere restauranter også kalder sig warung.

Langt de fleste af Senggigi’s spisesteder ligger langs hovedgaden, og her må du regne med betydelig larm fra den evige strøm af biler, busser og scootere.

Til gengæld er det her du finder byens absolut billigste steder at spise som f.eks. det lille gadekøkken med tilhørende borde og stole, som ligger midt i Senggigi. Her kan du spise dig mæt for kun fem kroner!

Vi prøvespiste adskillige restauranter i byen, og langt de fleste steder fik vi faktisk god mad. Det kan du læse mere om herunder, og på kortet nederst på siden kan du se, hvor de forskellige spisesteder ligger.

1 Lotus Bayview

Lotus Bayview er et af tre steder på stranden, der konkurrerer om det samme publikum; de der gerne betaler ekstra for service og beliggenhed. Nåh ja, maden er også glimrende, og så er det gode steder, hvis du vil have europæisk mad.

Lotus Bayview er et rigtig hyggeligt sted med fyrfadslys på bordene. Desværre har det lige regnet, og alle borde og stole på stranden er drivende våde, så vi kan desværre ikke sidde med fødderne i sand, mens vi spiser.

Til gengæld snupper vi det yderste bord i den åbne restaurant og har på den måde følelsen af at sidde under åben himmel. Lotus Bayview serverer fisk, god pizza og mad fra den store verden. Restauranten har også et glimrende udvalg af vin. Er der optaget her, så prøv Spice eller The Office Bar & Restaurant.

2 Square

Også på Hovedgaden finder du et par dyrere restauranter. Square er et større sted, hvor både mad og service er i top. Du kan få internationale retter i et eksklusivt set-up, der tiltrækker high-end turister fra hele kysten.

Square har selvfølgelig et menukort med á la carte-retter, men du kan også prøve restaurantens 5-retters setmenu eller de klassiske indonesiske menuer, hvor du med stor sandsynlighed får serveret retter, du aldrig har hørt om. På Square har man også et fint vinkort med primært australske og new zealandske vine.

Skal du ud at spise et lidt pænere sted i Senggigi, så kan Square absolut anbefales. Er I mange, så er det en god idé at bestille bord.

3 Papa Besar Café

Man kan sige, at Papa Besar Café er Square’s modsætning. Jeg læste om stedet på nettet og efter anmeldelserne at dømme, så var det et sted vi skulle besøge.

Ejeren har også en kokkeskole, og vi blev bestemt ikke skuffede over maden. På Papa Besar Café kan du bl.a. få curries, satay og den langtidsstegte rendang, der er en indonesisk klassiker.

Her er god service, og kommer du til happy Hour, er der gode chancer for at møde andre rejsende. Du kan sidde indendørs eller i en lille pavillon ud til hovedgaden – her er der dog en del trafikstøj.

4 Asmara

Et andet godt valg midt på hovedgaden i Senggigi er Asmara, der er en større restaurant henvendt til turister, som her kan vælge fra et alsidigt menukort med både balinesiske og internationale retter.

Asmara er en af byens mest populære restauranter – især for børnefamilier, der kan sidde rundt om de store borde med plads til alle. Men maden er glimrende og grund nok til at besøge stedet.

Prøv f.eks. Asmaras rijsttaffel, der fås i forskellige størrelser og som alle kan spise af. Rijsttafel er en blanding af lokale retter samt saucer, dip og tilbehør serveret med ris.

Tanken er, at en rijsttafel skal bestå af bl.a. mildt og stærkt, surt og sødt, blødt og knasende – et måltid, der originalt kan bestå af op til 40 småretter. Bestiller du retten på almindelige turistrestauranter, er der som regel mellem 8 og 12 retter. En rigtig god måde at lære lidt mere om det lokale køkken.

5 Taman Restaurant

På Taman Restaurant kan du madmæssigt komme jorden rundt, men der er især fokus på det indiske køkken. Maden er udmærket, men Taman skal primært nævnes for det store udvalg, og så er der ofte livemusik om aftenen.

Taman Restaurant er et større sted i flere etager og har desuden en hyggelig have. Stedet viser også sport på storskærm uden at det behøver at genere de øvrige gæster. Her er det værd at nævne, at restauranten ligger tæt på en moské, der kan være ret larmende, når der kaldes til bøn.

Taman har venligt personale og åbent til frokost og aften. Et uformelt sted, der vil passe de fleste.

Tip: Taman har også en bager, der ligger ved siden af restauranten. Kom ikke for brødet, men butikken er et af de eneste steder i Senggigi, der sælger øl.

Nyttige links til din rejse til Lombok

Transport

Fra København kan du flyve med ét stop til Lombok med f.eks. Singapore Airlines. Søg og sammenlign flybilletter her.

Læs meget mere om bl.a. transport i indlægget At rejse på Bali – tips og gode råd.

Overnatning

De fleste turister bor i Senggigi, der har overnatning for enhver pengepung. Du kan booke hotel, lejlighed eller guesthouse på f.eks. hotels.com eller booking.com, som har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Indonesien inden du tager afsted – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.

Kort over Lombok

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her