Hjem Europa Tag med Amsterdams sporvognslinje 2

Tag med Amsterdams sporvognslinje 2

Tag med Amsterdams ikoniske sporvognslinje 2

Ikonisk, historisk og en billig måde at komme rundt. Amsterdams sporvognslinje 2 har haft sin rute forbi byens mest berømte seværdigheder i mere end 110 år og er fremhævet af National Geographic i bogen Journeys of a Lifetime.

Med start på Centralstationen kan sporvognslinje 2 bringe dig forbi nogle af Amsterdams bedste seværdigheder.

Endestationen er Nieuw Sloten, men så langt behøver du ikke kører. Det er i centrum, ruten er mest interessant. Køber du et Amsterdam Card eller en billet, der f.eks. gælder 24 eller 48 timer, så kan du hoppe af og på sporvognene.

På kortet nederst på siden har jeg markeret linje 2’s rute med de mest spændende seværdigheder, som du kan læse om herunder.

Indergården ved Begijnhof

Amsterdams sporvognslinje 2 – velkommen ombord

Fra Centralstationen kan du køre det korte stykke til Palaisstraat, der ligger et stenkast fra Dam-pladsen og det kongelige palads. Oprindelig var den enorme bygning Amsterdams rådhus, men Napoleon omdannede det til palads i 1808.

Den kongelige familie benytter stadig paladset til officielle begivenheder. Det er muligt at komme indenfor i de royale gemakker, hvor en audioguide er inkluderet i entréprisen.

Fra Palaisstraat kan du køre ca. 500 meter til Koningsplein. Her kan du besøge Begijnhof, der er en af få indergårde i Amsterdam, som er åben for turister. Gården er fra middelalderen og var tidligere hjem for en katolsk nonneorden. Der ligger et lille kapel i Begijnhof, hvor du også kan se et par af Amsterdams eneste tilbageværende træhuse.

Fra Koningsplein kan du langs kanalen også besøge det berømte flydende blomstermarked (Bloemenmarkt), der har ligget her siden 1862. Markedet har åbent fra mandag til lørdag og har både blomsterløg og friske afskårede blomster.

På sporvognen igen kører du nu over de ikoniske kanaler og ad den hyggelige Leisestraat, der bl.a. byder på caféer og shopping. Lyder det som noget for dig, så stå af ved Keizersgracht.

Masser af blomsterløg på Bloemenmarkt

Sporvognslinje 2 fortsætter over kanalen ved Prinzengracht forbi teatret og over endnu en kanal, før den drejer til venstre ved Leidseplein. Stå af her, hvis du vil besøge den store Vondelpark. Kører du videre er næste stop Museumsplein, hvor du skal stå af for at besøge Amsterdams fremragende museer.

Stoppestedet ligger lige ud for Van Gogh Museet, der er flankeret af det enorme Rijksmuseum, Moco (Museum for Moderne Kunst) og Stedelijk Museum (Museum for Nutidskunst og Design). Vi taler om museer i absolut verdensklasse, der nemt kan tage flere dage at opleve.

Sporvognslinje 2 fortsætter til Nieuw Sloten, men det er mellem Centralstationen og Museumsplein de populære seværdigheder ligger. Du kan køre videre til endestationen for at opleve Amsterdam langt væk fra de gængse turistruter eller bruge tid på at fordybe dig i attraktionerne langs byens mest berømte sporvognslinje.

Har du fået lyst til selv at prøve Amsterdams sporvognslinje 2, så kan du finde praktisk information under billedet.
Museumsplein med det store Rijsmuseum i baggrunden

Praktisk information til din tur med Amsterdams sporvognslinje 2

Linje 2 kører mellem Centralstationen og Nieuw Sloten. Afgangene er hyppige – ca. hvert 10. minut. Der kan selvfølgelig være kortere mellem afgangene i myldretiden ligesom der ikke køres så ofte på søn- og helligdage.

En billet til sporvognen koster ca. 3,20 €, men det er oplagt at stå af og på, så du kan opleve alle seværdighederne undervejs. Du kan f.eks. købe en dagsbillet (ca. 8 €) eller en billet, der gælder 24 eller 48 timer.

Bemærk, at du ved køb af billetter i bus og sporvogne ikke kan bruge kontanter, men udelukkende debet- eller kreditkort. Læs meget mere om offentlig transport i Amsterdam her.

Det kan anbefales at købe et Amsterdam Card, hvor du udover fri offentlig transport også får gratis entré til mange af byens største seværdigheder. Læs mere om Amsterdam Card her.

Overnatning

En storby som Amsterdam har selvfølgelig overnatningsmuligheder for enhver smag og pengepung. Du kan booke på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og de billigste priser.

I min Amsterdam Guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler. Se f.eks. nærmere på Motel One, der er et rigtig godt valg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Holland inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Amsterdam

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her