Hjem Vietnam Hvor skal du bo i Hanoi – de mest populære bydele og...

Hvor skal du bo i Hanoi – de mest populære bydele og områder

Læs om de mest populære bydele og områder i Hanoi

Hanoi er en stor by med mange forskellige bydele og områder. Kommer du til Vietnams hovedstad for sightseeing er der dog kun få steder du skal overveje at booke overnatning. Det kan du læse mere om i dette indlæg.

Hanoi er en fantastisk by og på min liste over steder i Asien, du skal besøge. Vietnams hovedstad er enorm, og siden jeg besøgte byen første gang i 2008, er der sket en rivende udvikling. Mest tydelig er de mange højhuse, der synes at skyde op i rekordfart.

Heldigvis er det ikke alt, der er forandret. Hanois centrum omkring Hoan Kiem-søen ligner sig selv, og det er her, jeg vil anbefale dig at bo. Selvom Hoan Kiem-distriktet er et af byens mindste, så er det et af de mest alsidige med flere af Hanois bedste seværdigheder.

Dem kan du læse om i min guide til Hanoi, der også indeholder masser af rejsetips og information om bl.a. transport, aktiviteter og mad og drikke.

Offentlig transport

For at komme rundt i byen kan du bl.a. benytte den gode offentlige transport. Hanoi har i en årrække haft et forbavsende godt netværk af busser, men man er nu i gang med også at etablere en metro/højbane. Der er to ruter, men yderligere fire er under konstruktion.

De to etablerede ruter dækker kun den vestlige del af byen og vil kun være relevant for de færreste turister.

Tilbage til busserne. De er som nævnt velfungerende og dækker hele byen. Det er primært det statsejede Transerco, som kører busserne, men der er også flere private aktører. Prisen for en tur er 7000-15.000 dong alt efter hvor langt du skal. Der betales kontant i bussen, og det er en god idé at have så lige penge som muligt.

Du kan tjekke den officielle hjemmeside for busserne på timbus.vn. Den er kun på vietnamesisk, men den tilhørende app fås på engelsk til både Apple og Android. I appen kan du se ruter, tidstabeller m.m.

Selvom Hanois offentlige busser er billige og forholdsvis nemme at bruge, så skal du overveje om det er det rigtige transportmiddel for dig. Det kan tage tid at sætte sig ind i ruterne, og i myldretiden er det en temmelig kaotisk oplevelse.

1 Det Gamle Kvarter

Selvom det gamle kvarter med de 36 handelsgader godt kan kaldes Hanois turistområde, så er det meget mere end det. I det herlige netværk af gyder og gader finder du nogle af byens bedste spisesteder, og det er en del af Hanoi, hvor vietnameserne selv kommer. Ikke kun for at spise god mad, men også for at mødes med venner til en bia hoi – den lokale øl.

I det gamle kvarter ligger også templet Bach Ma og i udkanten det store marked Dong Xuan. Der er masser af god shopping, hyggelige cafeer og fremragende spisesteder.

De fleste overnatningssteder er forholdsvis små, men det giver bare en personlig atmosfære. Det gamle kvarter er egentlig en del af Hoan Kiem-distriktet, men skiller sig væsentlig ud.

Fra det hyggelige og livlige område bor du tæt på Hoan Kiem-søen og alt hvad denne del af byen byder på. Det gamle kvarter er et godt balg, hvis du er på lavbudget eller vil bo hvor det sker.

Gode steder at bo i Det Gamle Kvarter

Skyline Hotel – Mindre hotel med topservice, gratis wifi  og morgenmad inkluderet. Fantastisk beliggenhed. Se billeder og priser på Skyline Hotel.

Amira Hotel – Dejligt hotel med smagfuldt indrettede værelser. God service og herlig tagbar. Rigtig godt hotel i Hanoi. Se billeder og priser på Amira Hotel.

2 Hoan Kiem

Hoan Kiem ligger i et område rundt om søen af samme navn. Det er en travl del af byen med det gamle kvarter mod nord og det franske kvarter umiddelbart mod syd. Søen er dog med til at give lidt luft i det hektiske distrikt.

Vælger du at bo i Hoan Kiem, så er du i gåafstand til en lang række af Hanois
seværdigheder. Udover det gamle kvarter og Hoa Lo-fængslet (Hanoi Hilton) også operahuset og St. Joseph Katedralen. Distriktet ligger centralt i byen og har et kæmpe udvalg af cafeer, restauranter og shopping.

Overnatningsstederne er generelt lidt større og af bedre standard end i det gamle kvarter. Der er ingen tvivl om, at Hoan Kiem-distriktet er den mest alsidige og centrale bydel i Hanoi. Der er masser af lokalliv, og det er et fint valg til dig, der besøger Vietnams hovedstad for første gang.

Gode steder at bo i Hoan Kiem

Solaria Hanoi Hotel – Topvalg i Hanoi og dermed også ved Hoan Kiem. Fantastisk beliggenhed og servicemindet personale. Se billeder af Solaria Hanoi Hotel.

Eliana Premio Hotel – Skønt hotel med topanmeldelser. Her bor du 400 m fra Hoan Kiem-søen og kan vælge mellem forskellige værelsestyper, hvoraf de største har plads til fire personer. Se billeder og priser på Eliana Premio Hotel.

3 Det Franske Kvarter

Syd og til dels øst for Hoan Kiem-søen ligger Det Franske Kvarter, der er en del af Hoan Kiem-distriktet. Især syd for søen skiller kvarteret sig ud ved de snorlige og forholdsvis brede gader. Her ligger større palæer i kolonistil på stribe, og kvarteret går for at være lidt mondænt.

De fleste overnatningssteder er af høj standard, og har du et ønske om at bo luksuriøst i Hanoi, så kunne Det Franske Kvarter være et godt bud. Udvalget af cafeer, butikker og restauranter er ikke helt så stort som ved søen og Det Gamle Kvarter, men til gengæld finder du her bagerier og kaffebarer som var du i Europa.

Det flotte operahus er juvelen i kvarteret, men du bor også tæt på Hoa Lu-fængslet, Det Nationalhistoriske Museum og det livlige område omkring Hoan Kiem-søen.

Bemærk, at Det Franske Kvarter har forskellig størrelse/placering alt efter hvem man spørger. Franskmændene var i store dele af byen – f.eks. opførte de St. Joseph Katedralen vest for Hoan Kiem-søen og residerede også øst for søen ud til Den Røde Flod. Det er området syd for søen, der her er omtalt og som er meget anderledes end resten af byen.

Gode steder at bo i Det Franske Kvarter

Little Anh House – Et af de absolut bedste billige overnatningssteder i Det Franske Kvarter. Et mindre hotel med en skøn familiær atmosfære. Se billeder og priser på Little Anh House.

Sofitel Legend Metropole –  Fantastisk legendarisk hotel med perfekt beliggenhed ved operahuset og et stenkast fra Hoan Kiem-søen. Her bor du i lækker luksus. Se billeder og priser på Sofitel Legend Metropole.

4 Ba Dinh

Her boede jeg første gang, jeg besøgte Hanoi. Ba Dinh er en forholdsvis stor bydel, der ligger nord og vest for Hoan Kiem og det gamle kvarter. Her får du masser af lokalliv og er fra den østlige del af Ba Dinh i gåafstand til både Vestsøen mod nord og Hoan Kiem-søen i øst.

Heller ikke her kommer du til at mangle restauranter og overnatningssteder, mens cafeer og butikker ligger lidt mere spredt. Det største udvalg har du ved Vestsøen og lige øst for. Bydelen hører til en af Hanois ældste og kan virke mere autentisk end området omkring Hoan Kiem-søen.

Blandt seværdighederne i Da Binh er Ho Chi Minh-komplekset, der inkluderer mausoleet, præsidentpaladset, den ensøjlede pagode og Ho Chi Minhs Hus og museum. Syd for komplekset ligger Det Nationale Kunstmuseum, mens du nord for ved vestsøens sydlige bred kan besøge en række spændende pagoder og templer.

Der mangler bestemt ikke seværdigheder i Ba Dinh – du skal blot overveje, hvor langt fra Hoan Kiem du vil bo. Det er Hanois mest spændende område, som du helt sikkert skal opleve. Overnatningsstederne i Ba Dinh fås i alle prisklasser – fra hostels og homestays til luksus- og boutiquehoteller.

Gode steder at bo i Ba Dinh

The Q Hotel – Flot hotel tæt på Vestsøen og ca. 1,5 km fra Det Gamle Kvarter. Mulighed for at booke familieværelser og at tilkøbe morgenmad. Se billeder og priser på The Q Hotel.

Aira Boutique Hotel & Spa – Et af Hanois mest populære hoteller. Her bor du i gåafstand til Litteraturtemplet og Ho Chi Minh-komplekset. Hotellet har lækker indretning og flere faciliteter. Se billeder og priser på Aira Boutique Hotel & Spa.

Kunstner ved Hoan Kiem-søen

Nyttige links til din rejse til Hanoi

Transport

Fra Danmark kan du flyve med ét stop til Hanoi med f.eks. Emirates, Thai Airways og Qatar Airways. Søg og sammenlign flybilletter her, men book så vidt muligt direkte hos flyselskabet.

Overnatning

Find overnatning i Hanoi på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og de billigste priser.

Husk at være opmærksom på bl.a. værelsestype og afbestillingsbetingelser når du sammenligner priser på de forskellige hotelbookingsider. I min Hanoi guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Vietnam – den finder du her.

På udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en Rejseklar, der har gode råd og mulighed for at skrive sig på danskerlisten.

Kort over Hanoi

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her