Hjem Sverige Hvor skal du bo i Stockholm – de mest populære bydele

Hvor skal du bo i Stockholm – de mest populære bydele

Læs om Stockholms mest populære bydele

Er du i tvivl om hvor du skal bo i Stockholm, så læs med her, hvor jeg præsenterer de mest populære bydele og områder i den svenske hovedstad.

Alt efter hvad din ferie skal indeholde, så er det en god idé at finde ud af, hvor i Stockholm du skal bo, inden du booker hotel. Vil du f.eks. være tæt på de største seværdigheder, så kunne Gamla Stan være et godt bud, mens Södermalm er stedet at bo, hvis du er til godt natteliv.

Det er bl.a. det, du kan blive klogere på i dette indlæg, hvor du kan læse mere om de mest populære bydele og områder i Stockholm. Der er selvfølgelig flere end dem herunder, men det er her langt de fleste turister bor.

Du kan finde bydelene på kortet nederst på siden og som altid har jeg også forslag til de bedste overnatningssteder i de forskellige områder.

Offentlig transport

Selvom Stockholm består af en lang række øer, så kommer du nemt rundt med offentlig transport, hvor båd/færge og metro (Tunnelbanen) vil være de vigtigste transportmidler. Metroen kører i det meste af byen, men bådene er yderst nyttige for at komme fra ø til ø og selvfølgelig til de steder, der ikke er dækket af den øvrige offentlige transport.

Billetter til den offentlige transport kan du købe i automaterne, og i busserne kan du benytte kreditkort. Her er det ikke muligt at betale med kontanter. En enkeltbillet koster 39 SEK og er gyldig i 75 minutter. Det er også muligt at købe billetter, der gælder 24 timer, 72 timer, 7 dage eller30 dage. Læs mere om den offentlige transport på sl.se.

Stortorget i Gamla Stan

1 Gamla Stan

Gamla Stan er Stockholms hyggeligste bydel. Her ligger en lang række af byens største seværdigheder såvel som den lange bilfri shoppinggade Västerlånggatan, der fortsætter forbi Riksdagshuset ud i Drottningsgatan i Norrmalm tæt på centralstationen.

I Gamla Stan, der ligger på en ø, bor du et stenkast fra f.eks. det kongelige slot, Storkyrkan, Riddarholmskyrkan og ikke mindst Stortorget med de charmerende huse og det glimrende Nobelmuseum. Ligesom du kan finde gode spisesteder i Gamla stan, så er det også et sted med turistfælder, der serverer mad af tvivlsom kvalitet til overpriser.

Gamla Stan er et godt valg til førstegangsbesøgende i Stockholm. Her bor du tæt på alt, hvad byen har at byde på, men det er et turistorienteret område, hvor prisniveauet på især overnatning er temmelig højt. Læs mere i indlægget Gamla Stan – Stockholms hyggeligste bydel.

Offentlig transport

Gamla Stan er dækket af flere metrolinjer (rød og grøn linje) der nemt kan bringe dig rundt i byen. Blot et stop fra stationen Gamla Stan når du T-Centralen, som er metroens trafikknudepunkt. Herfra kan du hoppe på de øvrige linjer (blå linje).

Ved Skeppsholmen i Gamla Stan kan du tage båden til bl.a. Djurgården, hvor du finder en række rigtig gode museer og attraktioner som Skansen, Vasamuseet og Abba – The Museum.

Gode steder at bo i Gamla Stan

Lady Hamilton – Charmerende mindre hotel tæt på slottet. Mulighed for enkeltværelse. Morgenmadsbuffet er inkluderet. Læs mere om hotellet.

Lord Nelson Hotel – Populært hotel med rigtig god beliggenhed. Lord Nelson har bl.a. tagterrasse og mulighed for tilkøb af morgenmad. Læs mere om hotellet.

2 Norrmalm

Norrmalm kan med lidt god vilje kaldes Stockholms centrum. Det er i hvert fald byens trafikknudepunkt med Centralstationen og T-Centralen. Der er tale om et yderst livligt område med et stort udvalg af barer, butikker, restauranter og overnatningssteder.

Den sydlige del af Norrmalm omkring Centralstationen ligger ca. 10-15 minutters gang fra Gamla Stan og dermed også mange af Stockholms største seværdigheder. Men også i Norrmalm er der gode oplevelser. Her finder du bl.a. operaen, Nationalmuseet og Kungstrådgården, der er en dejlig oase i den svenske hovedstad.

Norrmalm er et glimrende alternativ til Gamla Stan. Du bor tæt på de fleste af byens seværdigheder og har her bedre mulighed for at finde billig overnatning. Også selvom Norrmalm tit omtales som stedet for luksussegmentet. De vil bestemt heller ikke blive skuffede over det store udvalg af hoteller og lejligheder.

Offentlig transport

Som du nok allerede har gættet, så ligger Norrmalm centralt med alle muligheder for at komme rundt i byen. F.eks. samles alle metrolinjer på T-Centralen. Du bor også tæt på Nybroviken, hvor du kan tage båd til andre områder i Stockholm, men der også færger, som sejler ud i skærgården.

Gode steder at bo i Norrmalm

Radisson Blu Waterfront Hotel – Lækkert moderne hotel med bl.a. bar, restaurant og fitness. Morgenmad kan tilkøbes. Læs mere om hotellet.

Freys Hotel – Skønt og smagfuldt indrettet hotel, der bl.a. har bar, fitness og restaurant. Morgenmad er inkluderet. Læs mere om Freys Hotel.

3 Östermalm

Øst for Norrmalm ligger Östermalm, der inkluderer Djurgården, hvor du finder en stribe af byens bedste museer som f.eks. Vasamuseet, Nordiska Museet, Abba – The Museum og ikke mindst Skansen – Stockholms populære friluftsmuseum.

Den sydlige del af Östermalm ud til Nybroviken, Strandvägen og broen over til Djurgården er så absolut det mest interessante sted i bydelen. Der ligger her og der andre museer i Östermalm, som også fungerer som lokal bydel med et betydeligt antal lejligheder i de fine gamle huse.

Udover Djurgården så er Stranvägskajen et af de steder, du skal besøge. Især i sommermånederne er der liv og glade dage på de hippe barer og restauranter. Et herligt sted, hvor du kan hænge ud med de lokale. Östermalm kunne være et godt sted for børnefamilier og dig, der er på lavbudget.

Offentlig transport

Östermalm er ikke dækket af metro. Nærmeste station er Kungstrådgården, der ligger ca. 500 meter fra den vestlige del af Nybroviken og ca. 2,5 km fra broen over til Djurgården. Til gengæld har Östermalm flere bus- og sporvognslinjer.

Det er også fra Nybroviken og Allmanna Grand i Djurgården du kan tage båden til en lang række andre øer og områder i Stockholm.

Gode steder at bo i Östermalm

Best Western Hotel Karlaplan – 4-stjernet hotel, der ofte kan bookes til en god pris. Hotellet har både enkeltværelser og familieværelser. Morgenmad er inkluderet. Læs mere om hotellet.

ProfilHotels Riddargatan – Flot moderne hotel med et udvalg af suiter og værelser. Morgenmad er inkluderet. Læs mere om hotellet.

4 Södermalm

Södermalm ligger syd for Gamla Stan. Det er ikke her, du finder Stockholms største seværdigheder, men det er en livlig bydel kendt for heftigt natteliv og et alsidigt udvalg af overnatningssteder.

I Södermalm har du alt hvad du skal bruge af barer, butikker, caféer, spisesteder og hoteller. Du skal dog være klar til at forlade bydelen for at tage på opdagelse i den svenske hovedstad.

Skulle du finde det perfekte hotel i Södermalm, så kommer du nemt rundt til Stochholms øvrige områder. Den største attraktion i Södermalm er nok Bymuseet, men også de mange teatre er med til tiltrække turister og gøre bydelen til centrum for kultur og natteliv.

Offentlig transport

Fra Metrostationerne Slussen i den nordlige del af Södermalm kan du nå Gamla Stan og Norrmalm på få minutter, men der er også mulighed for at køre mod syd og vest til andre steder i Stockholm.

Du kan også tage båden til andre øer og ud i skærgården. Bor du i den nordlige del af Södermalm, så kan du gå til Gamla Stan og Skeppsholmen, der har flere gode bådforbindelser.

Gode steder at bo i Södermalm

Hotel Hornsgatan – Populært og prisvenligt hotel, der bl.a. tilbyder værelser med plads til fire personer. Morgenmad er inkluderet. Læs mere om hotellet.

NOFO Hotel – Ifølge anmeldelserne et af Stockholms bedste hoteller. Her er bl.a. bar og restaurant. Vælg mellem flere forskellige suiter og værelsestyper. Læs mere om hotellet.

Langs Strandvägskajen i Östermalm ligger flere hippe barer og restauranter

Nyttige links til din rejse til Stockholm

Transport

Fra Danmark er det nemmest at flyve til Stockholm. Fra både Billund og København er der direkte ruter. Søg og sammenlign flybilletter her.

For at komme fra lufthavnen ind til centrum kan du læse mere i indlægget Fra Arlanda til Stockholm – sådan gør du.

Tog, bil eller bus er andre muligheder for at komme til Stockholm. Find togbilletter her og busbilletter her.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de laveste priser og det største udvalg.

Husk at være opmærksom på f.eks. værelsestype og afbestillingsbetingelser når du sammenligner priser på de forskellige hotelbookingsider.

Flere steder kan du også finde pakketilbud med f.eks. overnatning, måltider eller andet inkluderet – f.eks. hos Risskov Bilferie.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Sverige inden du tager afsted – den finder du her.

På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en Rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten-

Kort over Stockholm

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her