Hjem Europa Tre gode restauranter i Reykjavik

Tre gode restauranter i Reykjavik

Reykjavik har overraskende mange restauranter - her er tre gode valg

Reykjavik sprudler af energi og innovation. På trods af størrelsen, så har den islandske hovedstad masser af restauranter med mad fra det meste af verden.

Fisk optræder naturligvis ofte på menukortene, men uanset om du er til italiensk, asiatisk eller spændende fusionskøkkener, så finder du det her. Læs om tre gode restauranter i Reykjavik, der madmæssigt er vidt forskellige.

1  Icelandic Fish & Chips

Fish & Chips er ofte forbundet med fast food og er sjældent nogen gastronomisk oplevelse. Men vi er i Reykjavik, hvor Icelandic Fish & Chips, der ligger et stenkast fra havnen, ikke har noget som helst at gøre med junk food. Det bliver ikke friskere, og så er det overraskende billigt i forhold til byens øvrige spisesteder.

Icelandic Fish & Chips er indrettet i et åbent café/bistro miljø, og noget hyggested er det ikke. Til gengæld kan du sætte tænderne i frisk fisk og skaldyr tilberedt til perfektion. A la Carte-kortet består af dagens fisk (ofte flere at vælge mellem), der kombineres med forskellige sideretter og tilbehør.

Vi spiser lys fisk krydret med frisk peber og gode salater, der nemt kan stå alene til de, der ikke er til alt godt fra havet. Icelandic Fish & Chips ligger på Tryggvagata helt ude ved havnen.

Frisk fisk fås mange steder på Island

2  Solon Bistro

“Du har ikke smagt lam, før du har smagt det på Island”, er der nogle, der siger. Og hvor har de ret. På Solon Bistro, der ligger på gågaden Laugavegur, sætter jeg tænderne i det møreste stykke lam jeg nogensinde har smagt. Skysovs, kartoffelmos og ristede grøntsager følger med og passer så glimrende til lammet.

Men der er meget andet at komme efter på Solon. Connies kyllingebryst med grønt og krydret cous cous rammer også plet. På menukortet er det klassisk fransk mad, der møder islandske traditioner og råvarer. Bl.a. Kan du også få hval på Solon. Om aftenen har Solon ofte tilbud på to retter og et glas vin for ca. 300 Kr.

Med bistroens placering på gågaden er det i øvrigt et glimrende sted at nyde en kop kaffe eller kold øl og samtidig følge med i livet i centrum af Reykjavik. Der er udendørs servering i sommermånederne, og der laves nogle glimrende cocktails. Solon ligger på hjørnet af Ingolfsstræti og Bankastræti (gågaden, der er en forlængelse af Laugavegur).

restauranter i reykjavik
Min lækre lam på Solon Bistro

3  Gló

Helsefreaks, hipsters og allergikere mødes alle på Gló, der er et godt bevis på, at Reykjavik er i en rivende udvikling. Restauranten ligger på første sal på hjørnet af Klapparstígur og Laugavegur og tilbyder mad fra hele verden.

I fokus er det sunde køkken, og det er byens topspot for veganere og vegetarer. Det betyder dog ikke, at Gló ikke serverer kød, men der er bare så mange muligheder for vegetarer.

Konceptet på Gló er lidt specielt. Hver dag laves der en håndfuld hovedretter som du skal kombinere med tre salater. Du er også velkommen til blot at vælge salaterne, hvor der virkelig er tænkt ud af boksen, når det gælder ingredienser og sammensætning.

Vi fik tandoorikylling og vegetarlasagne ledsaget af salater med bl.a. bulgur, tyttebær og rødbeder. Gló har bl.a. også friske juicer og glutenfri kager. Gló ligger på hjørnet af Klapparstigur og gågaden Laugavegur.

restauranter i reykjavik
Indenfor på Gló

Nyttige links til din rejse til Reykjavik

• Hotel i Reykjavik – Book med prisgaranti
• Flybilletter til Reykjavik – Sammenlign priser her
• Pakkerejser til Reykjavik – Sammensæt din rejse her
• Lej en bil – Sammenlign priser her
• Ture og udflugter på Island – Se det store udvalg her
• Transfer – Kom nemt fra lufthavn til hotel med Hoppa
• Vær forberedt på rejsen – Alt til rejseapoteket
• Bøger og rejseguides – Køb dem online her
• Husk rejseforsikring – Få tilbud her
• Udenrigsministeriets rejsevejledning – Find den her

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her