Hjem Europa 5 gode restauranter i Reykjavik

5 gode restauranter i Reykjavik

Forslag til, hvor du skal spise i Reykjavik

Reykjavik sprudler af energi og innovation. På trods af størrelsen, så har den islandske hovedstad masser af restauranter med mad fra det meste af verden.

Fisk optræder naturligvis ofte på menukortene, men uanset om du er til italiensk, asiatisk eller spændende fusionskøkkener, så finder du det her. Læs om fem gode restauranter i Reykjavik, der madmæssigt er vidt forskellige.

1 Matur og Drykkur

Populær restaurant ved Saga Museum centralt i Reykjavik. På Matur og Drykkur prøver man at finde gamle islandske opskrifter, som man nyfortolker og forfiner. Selvfølgelig ved brug af friske råvarer.

Restauranten ligger i en gammel fiskefabrik og ligner umiddelbart et dyrere sted, men priserne er absolut rimelige. Den 6-retters menu koster ca. 600 kr., og der er mulighed for at tilkøbe en vinmenu til ca. 450 kr. Du kan selvfølgelig også bestille á la carte.

Matur og Drykkur har fået en del omtale efter at være nævnt i Michelinguiden, og i højsæsonen er det et must at reservere bord. Der er kun åbent til aften. På Grandagarður 2.

2 Solon Bistro

“Du har ikke smagt lam, før du har smagt det på Island”, er der nogle, der siger. Og hvor har de ret. På Solon Bistro, der ligger på gågaden Laugavegur, sætter jeg tænderne i det møreste stykke lam jeg nogensinde har smagt. Skysovs, kartoffelmos og ristede grøntsager følger med og passer så glimrende til lammet.

Men der er meget andet at komme efter på Solon. Menukortet består af klassisk fransk mad, der møder islandske traditioner og råvarer. Bl.a. Kan du også få hval på Solon. Om aftenen har stedet ofte tilbud på to retter og et glas vin for ca. 300 Kr.

Med bistroens placering på gågaden er det i øvrigt et glimrende sted at nyde en kop kaffe eller kold øl og samtidig følge med i livet i centrum af Reykjavik. Der er udendørs servering i sommermånederne, hvor du kan nyde stedets glimrende cocktails. Solon ligger på hjørnet af Ingolfsstræti og Bankastræti (gågaden, der er en forlængelse af Laugavegur).

3 Kröst

I den gamle busterminal På hovedstrøget Laugavegur ligger Hlemmur Mathöll, der gemmer på flere rigtig gode spisesteder. Et af dem er Kröst, som du skal besøge, hvis du er til lækre steaks, men også fisk og skaldyr (vi er jo i Reykjavik).

På menukortet kan du også finde salater, charcuteri og high-end burger. Stedet har også et fint udvalg til vegetarer. Kröst er også kendt som vinbar med et flot udvalg af vine fra især Frankrig. Det venlige personale anbefaler selvfølgelig gerne vine til deres retter.

Kröst har åben til frokost (fra kl. 11.30) og aften. Det er et rigtig godt spisested i Reykjavik og endda til superpriser i forhold til mange af byens andre restauranter. Skulle der være optaget hos Kröst, så kan du tjekke de øvrige steder i Hlemmur Mathöll. På Laugavegur 107.

4 Reykjavik Fish

Fish & Chips er ofte forbundet med fast food og er sjældent nogen gastronomisk oplevelse. Men vi er i Reykjavik, hvor Reykjavik Fish, der ligger et stenkast fra havnen, ikke har noget som helst at gøre med junk food. Det bliver ikke friskere, og så er det overraskende billigt i forhold til byens øvrige spisesteder.

Reykjavik Fish er indrettet i et åbent café/bistromiljø, og noget hyggested er det ikke. Til gengæld kan du sætte tænderne i frisk fisk og skaldyr tilberedt til perfektion. A la Carte-kortet består af dagens fisk (ofte flere at vælge mellem), der kombineres med forskellige sideretter og tilbehør.

Vi spiser lys fisk krydret med frisk peber og gode salater, der nemt kan stå alene til de, der ikke er til alt godt fra havet. Reykjavik Fish ligger på Tryggvagata helt ude ved havnen.

5 Gló

Helsefreaks, hipsters og allergikere mødes alle på Gló, der er et godt bevis på, at Reykjavik er i en rivende udvikling. Restauranten lå tidligere på hjørnet af Klapparstígur og Laugavegur, en er nu flyttet til Fákafen 11.

Gló tilbyder mad fra hele verden. I fokus er det sunde køkken, og det er byens topspot for veganere og vegetarer. Det betyder dog ikke, at Gló ikke serverer kød, men der er bare så mange muligheder for vegetarer.

Konceptet på Gló er lidt specielt. Hver dag laves der en håndfuld hovedretter som du skal kombinere med tre salater. Du er også velkommen til blot at vælge salaterne, hvor der virkelig er tænkt ud af boksen, når det gælder ingredienser og sammensætning.

Vi fik tandoorikylling og vegetarlasagne ledsaget af salater med bl.a. bulgur, tyttebær og rødbeder. Gló har bl.a. også friske juicer og glutenfri kager. Gló ligger på Fákafen 11.

restauranter i reykjavik
Min lækre lam på Solon Bistro

Nyttige links til din rejse til Reykjavik

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Reykjavik. Søg og sammenlign flybilletter her.

Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel med f.eks. Expedia eller lej en bil som du kan bruge under dit ophold.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Island inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Reykjavik

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her