Hjem Europa Oplevelser på Gran Canaria med tips til din rejse

Oplevelser på Gran Canaria med tips til din rejse

Læs om de bedste oplevelser på Gran Canaria og få gode tips til din rejse

Gran Canaria er danskernes foretrukne vinterrejsemål. Det er især på sydkysten turisterne nyder livet på strandene og de store hoteller med indbydende swimmingpools.

Kan du løsrive dig fra solstolen, så er der flere gode oplevelser på Gran Canaria, der fortjener et besøg. Læs mere herunder, hvor du nederst på siden finder masser af nyttig rejseinformation.

Gran Canaria – en introduktion

Sol og strand. Store hoteller og masser af forlystelser. Sammen med stribevis af butikker, barer, restauranter og velassorterede supermarkeder, der har fuldstændig samme varer som hjemme, så er Gran Canarias sydkyst stedet, hvor du kan få en ubekymret ferie med alle tænkelige faciliteter inden for rækkevidde.

Pragtfuldt synes mange, frygteligt mener andre. Uanset hvad man synes om Gran Canaria, så drager millioner af turister hvert år af sted mod den solrige ø, hvor hele familien vil føle sig hjemme. Her er så mange aktiviteter og forlystelsestilbud, at man kan blive underholdt i en hel måned uden at lave det samme to dage.

Den populære Kanarieø indbyder så afgjort til afslapning på stranden eller ved poolen under den kanariske sol, men der er heldigvis mere at komme efter. F.eks. smuk natur, enestående udsigter og hyggelige småbyer, der hører til blandt de bedste oplevelser på Gran Canaria.

Nu til de bedste oplevelser på Gran Canaria som du kan læse om under billedet. Du kan også bruge indholdsfortegnelsen øverst for at hoppe til rejsetips og praktisk information nederst på siden.

oplevelser på gran canaria
San Fernando-markedet i Maspalomas

1 Maspalomas

Maspalomas er en af sydkystens populære feriebyer. Heller ikke her mangler der barer, restauranter og hoteller, men det er i Maspalomas, du kan opleve de imponerende sanddyner, man ofte ser på billeder.

Vil du gå tværs over sanddynerne, så er det dog værd at bemærke, at turen i ørkenlandskabet kan være længere end du lige regner med. Husk vand, solcreme og eventuelt en hat til hovedet. Ved sanddynerne kan du tage med på en kamelsafari – et sikkert hit hos de mindste.

Maspalomas er i øvrigt også hjem for San Fernando-markedet, der finder sted onsdag og lørdag. Her kan du købe bl.a. sko, tøj, tasker, bælter og souvenirs. Du kan finde rejsetilbud til Maspalomas her.

2 Temaparker

Gran Canaria har et hav af aktiviteter og forlystelser. Temaparkerne ligger på stribe og her skal blot nævnes de mest populære.

Palmitos Park

Palmitos Park ligger ca. 12 km fra Playa del Ingles og er en kæmpe subtropisk have med mange eksotiske fugle og et stort sommerfuglehus. Desuden er der daglige shows med papegøjer og ørne.

Holiday World

Holiday World er Gran Canarias Tivoli. Det ligger ca. 4 km fra Playa del Ingles og byder på rutschebaner, karruseller osv.

Sioux City

Sioux City er en wild west by med cowboys, indianere og sjove indslag. En fin oplevelse for børn og barnlige sjæle.

Aqualand

Det enorme vandland Aqualand er beliggende ved Maspalomas. Området dækker et areal på 130.000 m². Her er ca. 30 vandrutschebaner, bølgemaskiner, minigolf osv. Se mere om Aqualand.

Cocodrilo

Cocodrilo er en park med bl.a. krokodilller, leoparder og tigre. Parken har daglige shows og ligger ca. 15 km fra Playa del Inglés i østlig retning.

Gran Canaria
Charmerende gader i Puerto de Mogán

3 Puerto de Mogán

Vest for Puerto Rico ligger hyggelige Puerto de Mogán. Byen bliver kaldt Gran Canarias Venedig, men tilnavnet skal tages med et gran salt – der er ikke meget vand i de få kanaler. Puerto de Mogán er dog hyggeligere end sydkystens øvrige feriebyer og kan være det rolige alternativ i forhold til f.eks. Playa del Inglés og Puerto Rico.

Byens huse er kridhvide med farvestrålende træværk, hvor blomstrende oleander, hibiscus og bougainvillea er med til at gøre Puerto de Mogán anderledes og charmerende. Havnen og marinaen er det naturlig samlingspunkt i den lille by, der har flere glimrende fiskerestauranter.

4 Fatagadalen

Som nævnt er naturen på Gran Canaria utrolig smuk. Du skal faktisk ikke så langt væk fra sydkystens feriebyer før du står i en helt anden verden. Den naturlige vej fra Playa del Inglés til midtøen går gennem Fataga-dalen, hvor du på turen op til San Bartolomé de Tirajana kan gøre stop ved flere udsigtspunkter.

Du kan også tage på kamelsafari og besøge Mundo Aborigen, der er et udendørs museum på ikke mindre end 11.000 m². Her beskæftiger man sig udelukkende med kanarieøernes urbefolkning Guancherne. Et arkæologisk museum er tilknyttet området, hvor du kan se fund fra udgravningerne.

Fatagadalen er en slags forsmag på Gran Canarias smukke natur, der folder sig endnu mere ud på midtøen nord for San Bartolomé de Tirajana.

Farvestrålende hus i Puerto de las Nieves

5 Vestkysten

Fra Puerto de Mogán kan du køre op gennem Barranco Mogán og ved Pic de la Cuesta dreje til venstre ud til vestkysten (følg vej GC-200). Efter byen Mogán begynder landskabet at blive bjergrigt, og flere steder er der en smuk udsigt over dalen.

Ved den lille by San Nicolás er der et fladt stykke, men straks efter bliver det igen bjergrigt. Den ene smukke udsigt afløser den anden, og snart når du Mirador del Balcón, der er det mest berømte udsigtspunkt langs kysten. Herfra kan du se over på Tenerife og Spaniens højeste bjerg Pico de Teide.

Det er mellem Mirador del Balcón og Agaete turen op ad vestkysten er smukkest. Du passerer enorme græstæpper, der slynger sig ned over de forvredne klipper, mens farverige blomster som nelliker og margueritter skyder frem alle steder. Det er på én gang et smukt og barskt landskab, hvor frodigheden står i stor kontrast til de store bølger, der slår ind mod klipperne.

Ud til kysten på den nordvestlige del af Gran Canaria skal du gøre et stop i Puerto de las Nieves. Her kan du spise frokost i en af de små pescaderias, der typisk er en familieejet fiskerestaurant, som serverer dagens fangst.

Smuk natur på det centrale Gran Canaria

6 Midtøen

Det er på midtøen Gran Canarias smukke natur virkelig folder sig ud. Her kan du besøge øens højeste punkt, Poza de las Nieves (1949 m), men også Roque Nublo, der siges at være en af verdens største monolitter (fritstående sten).

Roque Nublo ligger umiddelbart syd for Cruz Tejeda, der er et centralt sted på Gran Canaria og udgangspunkt for gode vandreruter. Flere steder er der også forrygende udsigter over det smukke bjergrige landskab.

Mens den sydlige del af øen kan synes lidt gold, så er der anderledes frodigt mod nord. Her bliver oaser og palmelunde afløst af farvestrålende blomster og buske.

Det er også her flere af Gran Canarias ældste byer ligger. F.eks. Teror, der betragtes som øens religiøse centrum. Husene er smukke og kridhvide – ikke mindst kirken Basilika de la Virgen del Pinõ fra det 18. århundrede, der er et populært pilgrimsmål. Andre hyggelige byer er Vallesco og Lanzarote, som du når gennem et smukt fyrretræslandskab.

En tur til Gran Canarias bjergrige indre er i mine øjne en af de absolut bedste oplevelser på Gran Canaria.

7 Las Palmas

Hovedbyen Las Palmas ligger på den nordlige del af Gran Canaria. Der er tale om en større by med ca. 400.000 indbyggere, som er en helt anden verden end sydkystens ferieområder.

I Las Palmas skal du besøge den fine strand Playa de las Canteras, hvor øens turisteventyr startede. Et par km mod syd kan du gå ad shoppinggaden Triana til den gamle bydel Vegueta, der byder på charmerende huse og spændende seværdigheder.

Det er i Vegueta du kan se Columbus’ hus Casa Colón, der i dag er indrettet som museum. Ved siden af ligger den fine Santa Ana-katedral fra det 15. århundrede på pladsen af samme navn.

Når du besøger Las Palmas skal du også huske at besøge en af byens gode restauranter, hvor du kan få lækker autentisk mad. Du kan læse mere om byen i indlægget Las Palmas – Kanarieøernes største by.

Det var lidt om de vigtigste og mest populære oplevelser på Gran Canaria. Har du fået lyst til selv at besøge øen, så kan du finde praktisk information under billedet.
oplevelser på gran canaria
Fine gamle huse på Santa Ana Pladsen i Las Palmas

Rejsetips og information til din rejse til Gran Canaria

Transport

Ind og ud

Som et af danskernes yndlingsrejsemål er det ikke svært at komme til Gran Canaria. Du kan booke en charterrejse med fly, hotel og måske transport inkluderet – det vil i mange tilfælde være billigste løsning.

Du har også mulighed for selv at sørge for fly og hotel. Fra både Billund, Aalborg og København kan du flyve direkte – der kan dog være tale om sæsonruter. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen i Gando på østkysten til dit hotel kan du tage en taxi eller booke en privat transfer hjemmefra. Du kan også leje en bil, som du henter i lufthavnen.

Vil du spare lidt på budgettet, så er der også mulighed for at tage lokalbussen til sydkysten – f.eks. linje 1 og linje 5. Du kan se mere om linjer, billetter og afgangstider på busselskabets hjemmeside.

At komme rundt

Skal du rundt på Gran Canaria er det nemmest at leje en bil – de store udlejningsfirmaer som f.eks. Hertz og Avis er repræsenteret på øen, men nemmest er det at leje den hjemmefra.

Der er gode veje på Gran Canaria, og de er godt skiltet. Sørg for at få en et nyt kort over øen med, hvis du selv vil køre rundt på Gran Canaria. Kører du til Las Palmas, er det en god idé at benytte en byens mange p-kældre.

Gran Canaria har også gode busforbindelser. Du køber din billet hos chaufføren – sørg for at have så lige penge med som muligt. Nogle vigtige busruter:

Linje 1: Las Palmas-Puerto Mogán. Linje 30: Faro (Maspalomas)-Playa del Inglés-Las Palmas. Linje 31: Puerto Rico-Las Palmas. Linje 32: Playa del Inglés-Puerto Rico-Puerto Mogán.

Overnatning

Gran Canaria er i den grad lagt an på charterrejser. De fleste turister kommer til øen på en forudbestilt pakkerejse som stort set alle danske rejsebureauer kan arrangere. Vil du selv sørge for indkvartering, så har f.eks. hotels.com et enormt udvalg af hoteller i alle prisklasser.

Individuelt rejsende på lavbudget kan prøve i San Fernando-kvarteret i den nordlige del af Playa del Inglés – her ligger flere små pensioner.

Mange overnatningssteder, især i Puerto Rico, er lejligheder, hvor du selv står for al mad og drikke, men mange af stederne har køleskab og køkken, som du hurtigt kan få brug for.

Hotel Maspalomas Princess

Lækker og indbydende hotel, der vil være perfekt til både par- og familieferien (mulighed for familieværelser med plads til 4-6 pers.). Maspalomas Princess tilbyder en lang række faciliteter og har bl.a. et fantastisk poolområde. Du bor med all inclusive, der er ganske overvældende. Se billeder og priser på Maspalomas Princess.

Santa Monica Suites

Populært hotel, der ligger fantastisk ud til stranden i Playa del Inglés. Her bor du i moderne omgivelser og kan vælge mellem flere forskellige værelsestyper. Faciliteterne tæller bl.a. spa, fitness, swimmingpool og barer og restauranter. Se billeder og priser på Santa Monica Suites.

Relaxia los Girasoles

Tidligere gæster er vilde med det nyrenoverede Relaxia los Girasoles, hvor du bor i hyggelige bungalows. Her er både børnepool og almindelig swimmingpool. Hotellet ligger i Playa del Inglés i gåafstand til stranden. Se billeder og priser på Relaxia los Girasoles.

Mad og drikke

Spisesteder

I Gran Canarias feriebyer er det en god idé at se sig rigtig godt for, hvis man vil have noget ordentligt at spise. Flertallet af turisterne synes at være helt ligeglade med, hvad de putter i munden, og restauranterne er derefter. Menukortene indeholder et hav af retter og er som regel på 12 sprog med fuldstændig samme stavefejl. Tankevækkende.

Heldigvis er der mulighed for at finde gode spisesteder på sydkysten. Du kan se mine tre anbefalinger herunder eller tjekke Go Guides forslag (på engelsk).

• Restaurant Tango – i Playa del Inglés
• Restaurante Acaymo – i Mogán
• Restaurant Rias Bajas – i Playa del Inglés

Natteliv

Gran Canarias natteliv er fest og farver. I Playa del Inglés er det i Yumbo-centrets nederste etage eller i Plaza-centret du skal søge hen, hvis du vil danse til langt ud på natten. I Yumbo-centret er det dog mere barer man finder – de fleste af dem populære blandt bøsser.

Plaza centret har en del diskoteker, ofte med underholdning i form af f.eks. showdansere og striptease. Det er også i Plaza Centret de fleste touroperatører kommer med deres ungdomsgrupper, så der er ofte mange mennesker.

I Puerto Rico er det på øverste etage i det gamle center det sker – her er proppet med barer, og som regel er der god stemning. I alle turistbyerne finder man spredte barer, heriblandt naturligvis de engelske/skotske/irske barer med livefodbold på skærmen. Det er dyrt at gå i byen på Gran Canaria – priserne på drikkevarer er som hjemme.

Aktiviteter

Udover de mange temaparker nævnt længere oppe, så kan du se nærmere på disse aktiviteter:

Dykning og dyhavsfiskeri

Dybhavsfiskeri kan prøves fra havnen i Puerto Rico. Der fiskes bl.a. efter haj, tun og rokke. Flere dykkerudbydere ligger i turistbyerne, f.eks. Nordic Divers i Bahia Feliz og Puerto Rico (ved havnen) hvor man kan tage et PADI-certifikat.

Safari

Safari er fællesbetegnelsen for off road ture, der kan være med jeep, buggy eller quad bike. Der er tale om hel- eller halvdagsture, hvor du kommer lidt væk fra de gængse turistruter.

Strande

Strande finder du hele øen rundt, men det bliver ikke meget bedre end den glimrende af slagsen i Playa del Inglés/Maspalomas. Der er udlejning af solstole på de fleste større strande, hvor to solstole med parasol koster ca. 8 €. Husk at respektere når det røde flag er oppe på stranden, der kan være kraftige understrømme.

Rejseressourcer

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Spanien inden du tager afsted – den finder du her. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Gran Canaria – bedste rejsetidspunkt

Vejret i vintermånederne er behageligt med temperaturer på 18-22 °C, nætterne kan være kølige hvor temperaturen kan falde til 14-17 °C. Husk også en paraply da regnbyger kan forekomme.

Efterhånden er Gran Canaria også blevet et populært rejsemål om sommeren. Temperaturen i denne periode ligger på 26-30 °C og du kan forvente masser af sol. Se vejret på Gran Canaria.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her