Hjem Spanien De 5 bedste museer i Malaga

De 5 bedste museer i Malaga

5 gode museer i Málaga du skal besøge

Der mangler bestemt ikke gode museer i Malaga. Byen er de senere år blevet et kunst- og kulturcentrum, der nemt kan matche mange europæiske hovedstæder.

Det er især en stribe museer med værker af berømte malere, som gør sig bemærket – i Malaga kan du således ikke kun kombinere strandferien med god mad og historiske seværdigheder, men også med museer i verdensklasse.

Det vil tage flere uger, hvis du skal besøge alle Malagas museer. Der er over 35, så har du begrænset tid, kan det være en god idé på forhånd at finde ud af, hvilke du vil opleve. Mit bud på de fem bedste museer i Málaga kan du læse om herunder, men der er andre steder, du kan overveje at besøge – f.eks. disse:

• Casa Natal Picasso – Picassos fødested
• Málaga Glasmuseum
• Málaga Bilmuseum

Selvom Málaga er en større by med over en halv million indbyggere, så ligger næsten alle museer koncentreret i centrum omkring den gamle bydel. Bemærk, at mange museer har lukket om mandagen. Du kan læse meget mere om byen i min Málaga guide.

1 Picassomuseet

Den verdensberømte kunstner Pablo Picasso blev født i Málaga. I en pragtfuld renoveret renæssancebygning, der blev fredet i 1939, ligger nu Picassomuseet. Det indeholder i dag ca. 200 af kunstnerens værker stillet til rådighed af bl.a. Picassos svigerdatter gennem en fond.

Med salgspriser på 150-200 millioner dollars for hans dyreste malerier er ingen af Picassos mest berømte værker en del af udstillingen. Samlingen består af bl.a. malerier, keramik, skulpturer og tegninger, der viser et bredt repertoire af stilarter, hvor Picasso især er kendt for sammen med Georges Braque at have været fader til kubismen.

Blandt højdepunkterne er et billede af søsteren Lola som Picasso malede som 13-årig, Mor og barn fra starten af 1920’erne og The Siesta fra 1932 samt en lang række af kunstnerens sene værker. Bl.a. Barn med skovl.

Praktisk information

Picassomuseet ligger på adressen Calle San Agustin 8. Det et must at booke billetter til museet i forvejen. Det kan du gøre på museets hjemmeside eller på tiqets.com, hvor du ofte kan købe kombinationsbilletter og derved spare penge.

Køber du ikke billetter i forvejen, så skal du regne med lang kø – i højsæsonen er der ofte ventetid på en time eller mere for at få adgang. En håndholdt guide er inkluderet i entréprisen. Tasker er ikke tilladt, men kan opbevares gratis i den bemandede garderobe.

2 Centre Pompidou

Centre Pompidou er et godt eksempel på, at Málaga er blevet museernes by. På forunderlig vis har man formået at åbne mindre filialer af to verdensberømte museer: Centre Pompidou i Paris og Det Russiske Museum i Sankt Petersborg.

Sidstnævnte er nu sat på pause, men på Centre Pompidou kan du udover den faste samling, der består af værker af bl.a. Max Ernst, Frida Kahlo, Francis Bacon og Pablo Picasso, også se temaudstillinger med kunst fra modermuseet i Paris.

Centre Pompidou ligger på havnen i Málaga. Museet er nemt at få øje på – se efter The Cube – den farverige firkant, der er tegnet af Daniel Buren og som på sin egen måde komplimenterer havneområdet rigtig godt.

Praktisk information

Centre Pompidou ligger på havnen på adressen Pasaje Doctor Carrillo Casaux, men er som nævnt nemt at få øje på. Entré er 9 €, som inkluderer en audioguide. Se mere på museets hjemmeside.

3 Carmen Thyssen Museum

Tilbage til den gamle bydel, hvor du i et pragtfuldt barokpalæ fra 1500-tallet kan se kunst fra primært Spanien og Andalusien. Samlingen tilhører Carmen Cervera, der er gift ind i den stenrige og kunstinteresserede Thyssen-familie, som står bag Thyssen-Bornemisza Museet i Madrid.

I 1999 sagde Carmen Cervera ja til at udstille hendes del af samlingen på et nyt museum i Málaga. I det nu restaurerede palæ kan du således opleve især andalusisk kunst fra det 19. århundrede, men flere af museets værker i afdelingen Old Masters er væsentlig ældre.

Samlingen består af ca. 230 værker – langt de fleste er malerier, der viser landskaber og dagliglivet i Andalusien. Museet har også midlertidige udstillinger, som har et helt andet fokus og er mere nutidige.

Husk også at nyde den flotte bygning, der har flere interessante detaljer – bl.a. de skårede lofter, men du har også mulighed for at besøge kælderen, hvor man har fundet ruiner fra en romersk villa fra det 2. århundrede.

Praktisk information

Carmen Thyssen Museum ligger på adressen Plaza Carmen Thyssen (Calle Compañia). Du kan læse meget mere på Carmen Thyssen Museum’s hjemmeside, hvor du kan tjekke entrépriser, åbningstider og aktuelle udstillinger.

4 CAC

Fra fortiden til nutiden. I det lille område kaldet Soho syd for den gamle bydel er der opstået et lille kreativt centrum med bl.a. museer og gadekunst.

Det er her Centro de Arte Contemporaneo (CAC) ligger i en noget bombastisk bygning fra 1927, der ikke ligefrem pynter. Indenfor er der dog store lyse rum, hvor du kan nyde museets gode samling af nutidskunst.

Du kan se værker af både spanske og internationale kunstnere, hvor Damien Hirst, Olafur Eliasson, Louise Bourguis og Thomas Hirschhorn hører til de mest kendte. CAC tilbyder meget forskelligartet kunst – bl.a. malerier, fotografier, skulpturer og installationskunst for blot at nævne lidt af det du kan se.

Der er både faste og skiftende udstillinger på CAC, der også fungerer som et slags kunstcentrum med workshops, undervisning og bibliotek.

Praktisk information

CAC ligger på adressen Calle Alemania. Tjek museets hjemmeside for åbningstider og aktuelle udstillinger.

Har du booket overnatning i den gamle bydel kan du nemt gå til museet, men vil du bo tæt på CAC, så se nærmere på de to gode hoteller ICON Malabar og Hotel Soho Boutique Urban.

5 Málaga Museum

I det fine gamle toldhus Palacio de la Aduana ligger i dag Málaga Museum. Her har man samlet kunst og arkæologi, hvor sidstnævnte fylder det meste. Der er fund fra fønikisk tid frem til den mauriske periode – i de mange rum kan du bl.a. se en lang række effekter lavet af glas, guld og keramik.

Kunstafdelingen er nyere med opdelt i perioder startende med værker fra det 16. og 17. århundrede. I næste rum kan du opleve kunst fra 1800-tallet, hvor et af højdepunkterne er den spanske maler Antonio Munoz Degrains samling, som han donerede til Museo de Bellas Artes, der nu er fusioneret med det arkæologiske museum.

Sidste rum indeholder værker fra det 20. århundrede. Der et nok at se på i Museo de Málaga, som er Spaniens femtestørste museum. Som på Carmen Thyssen Museum skal du også her huske at nyde den fine bygning museet ligger i – især gården er fantastisk.

Praktisk information

Museo de Málaga ligger i den gamle bydel på adressen Plaza de la Aduana. Der er gratis entré for EU-borgere. Se mere på andalucia.org.

Indenfor på Picassomuseet

Praktisk information til dit besøg i Málaga

Transport

Fra både Billund, Aalborg og København kan du flyve direkte til Málaga. Der kan være tale om sæsonruter, som kun flyves om sommeren. Søg og sammenlign flybilletter her.

Du kan booke privat lufthavnstransfer her og læse meget mere om transport i min Málaga Guide.

Overnatning

Book hotel eller lejlighed på f.eks. hotels.com eller booking.com – de to sider har langt det største udvalg og som regel også de billigste priser.

Jeg anbefaler TOC Hostel, der også har dobbeltværelser med eget badeværelse, men vil du bruge lidt penge på overnatningen, så se nærmere på Hotel Larios Málaga. Begge steder er populære og får topanmeldelser.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Spanien inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Málaga

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her