Hjem Asien Besøg ved Kuang Si Vandfaldet

Besøg ved Kuang Si Vandfaldet

+ praktisk information til dit besøg ved Kuang Si Vandfaldet nederst på siden

Under vores besøg i Luang Prabang besøgte vi selvfølgelig også det berømte Kuang Si Vandfald. Det smukke område syd for byen består ikke kun af vandfaldet, men også en række naturskabte pools med turkis og smaragdgrønt vand. Et populært sted for både lokale og turister.

Kuang Si’s hovedvandfald er ca. 50 meter fra top til bund. Kaskader af vand vælter ned over enorme klipper for derefter at lande i den første store pool. Herfra er der utallige små fald, der alle danner større og mindre pools, hvor de besøgende bader eller holder picnic.

Ofte er vandfald på disse breddegrader smukkest og mest imponerende i regntiden, men Kuang Si’s idylliske og farvestrålende pools dukker først op når tørtiden begynder. Har du mod på at bestige faldet, så er den tørre periode også det rette tidspunkt – i sommermånederne kan terrænet være glat og direkte farligt.

Vandfaldet er omringet af grøn og frodig jungle. Det er lige præcis sådan et sted, man drømmer om at opleve uden restaurant, picnicborde og …nåh ja, turister. Kuang Si er et populært sted og op ad dagen kan området være hektisk – kom tidligt!

Picnic og en badetur i en de smukke pools

Besøg i bjørnecentret

Save the bears står der på et skilt. Inden vi når Kuang Si vandfaldet, besøger vi det lille redningscenter for bjørne, der er reddet og konfiskeret i forbindelse med illegal handel med vilde dyr.

Det er den australske kvinde, Mary Hutton, der grundlagde centret, som en del af hendes Free The Bears Project. I dag er centret hjem for 23 bjørne af racen asiatisk sortbjørn, men organisationen bag har lignende centre andre steder i Asien. I alt har Free The Bears Project reddet over 900 bjørne.

Vi kommer tæt på bjørnene, der er nogle rigtige krammebamser, men det er vilde dyr, og deres fremtid ligger desværre her i centret, da man er bange for, at de vil lide samme skæbne, hvis de bliver sat ud i naturen igen.

På vej tilbage til Luang Prabang kan vi igen nyde det smukke landskab, der bugter sig langs vejen. Omringet af skovklædte bjerge ligger her og der skriggrønne rismarker, der ser ud som om de snart skal høstes.

I modsætning til nabolandene, så høstes der kun ris én gang om året i Laos. Dovenskab mente franskmændene, der havde svært ved at få laoterne til at arbejde. I det gamle Indokina sagde man, at ”vietnameserne sørgede for at så risen, cambodjanerne så den gro, mens laoterne lyttede til at den groede”.

Skønne bjørne ved Free the Bears

Tilbage til nutiden, hvor vi passerer store bøfler, der står i vejkanten og græsser. Vi kommer også forbi mindre landsbyer, hvor tiden synes at stå stille. Få bor i rigtige huse, og de fleste må nøjes med enkle hjem lavet af naturmaterialer.

Lige så snart vi forlader Luang Prabang og bevæger os ud i de mindre befolkede områder, så bliver det helt tydeligt, at Laos er et land i udvikling. Vejene skifter mellem asfalt og grus, og store støvskyer står om ørerne på os. De fire primitive broer vi passerer, har kun plads til én bil af gangen, men heldigvis er trafikken begrænset.

I Laos bruger man stadig bøfler som trækdyr, men som det er sket med elefanterne, så mister de måske også snart deres arbejde til fordel for moderne landbrugsmaskiner. Mon ikke den økonomiske fremgang på et tidspunkt også kommer til Laos.

Kuang Si er smukt og imponerende, men Laos er sådan et land, hvor en tur ud i det blå er en oplevelse i sig selv. Sæt du bare en vandfaldet på din bucket-list, når du besøger Luang Prabang, men kom tidligt.

Har du fået lyst til selv at besøge Kuang Si Vandfaldet, så kan du finde praktisk information under billedet.
En tur til Kuang Si Vandfaldet er også en tur ud på landet

Praktisk information til dit besøg ved Kuang Si Vandfaldet

Hvis du vil besøge Kuang Si-vandfaldet, så er det bare om at finde en taxi eller tuk-tuk i Luang Prabang. Mange turister lejer en scooter for at komme til vandfaldet, men der er også nogle, der cykler – en frisk tur.

Der er ca. 30 km fra Luang Prabang til vandfaldet – der må påregnes lidt bjergkørsel og knap så gode veje.

Du har også mulighed for, at tage med på guidet udflugt til Kuang Si – måske i kombination med Pak Ou Grotterne.

Kuang Si Vandfaldet har åbent fra kl. 8.00-17.30. Entré: 20.000 kip. Det er en god idé at komme så tidligt som muligt – vandfaldet er populært hos både turister og lokale.

Du kan bade i nogle af de turkisblå pools, men respekter skiltene med No Swimming. På området er der omklædningsfaciliteter.

Ved parkeringspladsen er der et lille marked, hvor du kan købe noget at spise. Det er enkelt, men væsentlig billigere end restauranten ved vandfaldet.

Medbring myggespray og en drybag til at beskytte f.eks. kamera og mobiltelefon – du kan købe rejseudstyr hos f.eks. rejsegear.dk.

Vil du læse mere om Free the Bears, så se mere på projektets hjemmeside. Du kan bl.a. donere penge eller skrive dig op som frivillig.

Du kan læse meget mere om bl.a. transport og overnatning i min Luang Prabang guide.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her