Hjem Rejseliv Flying with Srilankan

Flying with Srilankan

Srilankan er et glimrende flyselskab

srilankan

På vores rejse til Sri Lanka havde vi fornøjelsen af at flyve med det nationale flyselskab, Srilankan Airlines. Et mellemstort selskab, der gør det godt, men lige mangler det sidste for at matche de bedste i branchen.

Et handlingselskab fra helvede

Srilankans Airbus A340 til Colombo står klar til ombordstigning i Heathrow Lufthavn. Vi bliver budt velkommen i flyet, og udrejsen forløber aldeles glimrende og er med til at slette det første indtryk af flyselskabet.

Der skal heller ikke meget til at gør det bedre end Srilankans handlingselskab i Heathrow Lufthavn. Ved ankomst til terminal 4 går vi nu på jagt efter et boardingkort, og det skal vise sig at være svært. Efter 45 minutter i kø hos handlingselskabet Azzurra bliver vi afvist.

De tre medarbejdere kan desværre kun håndtere et fly af gangen, og lige nu er det Malaysia Airlines’ fly til Kuala Lumpur man koncentrere sig om. Fair nok, at evnerne ikke rækker til mere, men et lille skilt ved indgangen til den kaotiske kø kunne nok have hjulpet mange frustrerede passagerer.

Srilankan er naturligvis ikke herre over, hvad underleverandører leverer af service, men man har dog selv valgt sit handlingsselskab. Heldigvis står Flight UL 506s imødekommende personale klar til at byde os velkommen ombord, og det er en stor kontrast til den håbløse ineffektivitet hos handlingselskabet.

Skøn udrejse – knap så god hjemrejse

Der er udmærket plads i Srilankans A340, og da det bliver spisetid, bliver vi præsenteret for et fint menukort, hvor vi kan vælge mellem tre retter. Maden, der serveres på fly er sjældent noget at råbe hurra for, men vores bøf stroganoff og biriyani er bestemt over middel.

Der er rigtig bestik og sågar glas, og vinene bliver serveret fra flasker. Jo, det giver bestemt minder om Singapore Airlines og Thai Airways.

Vi har egen skærm og et underholdningsprogram, der er omfattende, men set bedre. Vi klager ikke, og føler os godt tilpas i det store fly, der lander tidligere end planlagt i Colombo.

Af en eller anden grund er niveauet på hjemrejsen sænket gevaldigt. Maden er ringe og det lidt ældre Airbus A330 har et forældet underholdningssytem med kun få valgmuligheder.

Personalet er såmænd venlige nok, men det undrer os, at flere af passagererne på trods af advarsler i sikkerhedsvideoen får lov til at tale i mobiltelefon under starten!

Sri Lankan Airlines er et udmærket bekendtskab, der har mange gode sider, men det er også tydeligt, hvorfor flyselskabet ikke ligger i toppen. Niveauet er ganske enkelt for svingende, og selvom der er plads til forbedring, så er Sri Lankan bestemt over middel, og matcher med lethed de fleste europæiske flyselskaber.

Sri Lankas nationale flyselskab flyver primært fra Colombo til asiatiske destinationer som Delhi, Mumbai, Bangkok og Shanghai. Flyselskabet flyver til tre tre europæiske hovedstæder, og det er London, Rom og Paris. Der er daglig afgang fra Colombo til London, hvor flyselskabet benytter terminal 4.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her