Hjem Danmark FÆNGSLET i Horsens – et sjovt sted at overnatte

FÆNGSLET i Horsens – et sjovt sted at overnatte

SleepIn FÆNGSLET er basic, men et sjovt sted at overnatte

Et af de mest bemærkelsesværdige overnatningssteder i Danmark er SleepIn FÆNGSLET i Horsens. Indrettet i den tidligere sygeafdeling i det store fængsel er der lagt op til en helt særlig oplevelse.

Det nu nedlagte fængsel i Horsens fungerer i dag som lige dele museum, kontorfællesskab, overnatningssted og kulturcenter med events i topklasse.

Jeg havde fornøjelsen af at overnatte i det såkaldte SleepIn, der ligger i fængslets gamle to-etagers sygeafdeling. Her er der indrettet 22 værelser (celler), som er enkelt indrettet med fokus på autenticitet.

Du kan vælge mellem 2-, 3- og 4-sengsværelser med primært køjesenge. Den såkaldte brudesuite har dobbeltseng. Uanset hvilket værelse du booker, så er der fælles/delt badeværelse på gangen. Der er også et fælles opholdsområde med bord og sofa samt et køkken til fri afbenyttelse.

Værelserne, eller cellerne som de kaldes, er som nævnt enkelt indrettede med bord, stol og håndvask. Nogle af dem har originale senge. I hvert rum kan du læse en historie om en af de indsatte, der har tilbragt tid i netop den celle, du bor i.

Køjeseng i fængslets 2-personerscelle

Fængslet i Horsens – en fin oplevelse

Et ophold i FÆNGSLET i Horsens er en autentisk oplevelse. Den følelse blev kun forstærket af adskillige huller i lagnet – det kan jeg leve med, men kaffepletter på bordet fra tidligere gæster vidner om, at der nok kan strammes lidt op på rengøringen.

FÆNGSLET har kun reception i dagtimerne, men du kan checke ind når som helst. Personalet sender dig en kode til en boks, hvor din nøgle ligger. Du har også mulighed for at bestille morgenmad. Du kan spise i caféen (Spisehuset) eller tilkøbe en morgenmadspose, når du booker.

Selv var jeg på gennemrejse og havde desværre ikke tid til at besøge fængselsmuseet. Alligevel fik jeg mulighed for at lære mere om det spændende sted i form af en lille folder med forslag til en såkaldt gårdtur med besøg ved vigtige steder i fængslets historie. En god detalje, der fortæller mig, at man tager stedet alvorligt og gerne vil inddrage gæsterne.

Jeg havde et fint ophold i SleepIn, der var en sjov oplevelse og en positiv overraskelse. Det samme var priserne – 675 kr. for brudesuiten er absolut rimeligt. Med tanke på det skyhøje prisniveau på overnatning i Danmark, så er fængslet i Horsens value for money. Men kun hvis du er klar til at bo enkelt og med fælles bad og toilet.

Fra brudesuiten
Fællesområdet på 1. sal
Del af brudesuiten

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her