Hjem Holland Fra Amsterdam lufthavn til centrum – sådan gør du

Fra Amsterdam lufthavn til centrum – sådan gør du

Læs her, hvordan du bedst og billigst kommer fra Amsterdam lufthavn til centrum

Der er 16 km fra Amsterdam lufthavn til centrum. Læs her hvilke muligheder du har for lufthavnstransfer ind til byen eller dit hotel.

Lufthavnen i Amsterdam hedder Schiphol og har koden AMS. Fra både Billund, Aalborg og København kan du flyve direkte med KLM. Fra København også med Norwegian – her kan der dog være tale om en sæsonrute.

Til planlægningen af din rejse til Hollands hovedstad kan du læse mere i min Amsterdam guide og i disse indlæg:

Hvor skal du bo i Amsterdam – de mest populære bydele og områder
Hotel i Amsterdam – de bedste overnatningssteder lige nu

1 Tog

Den hurtigste og billigste måde at komme fra Amsterdam lufthavn til centrum er med toget. Prisen er 4,90/5,90 €, og turen tager ca. 15-20 minutter alt efter antal stop undervejs. Ulempen ved toget er selvfølgelig, at du fra Centralstationen i centrum skal finde alternativ transport til dit overnatningssted.

For at tage toget i lufthavnen kan du følge skiltene i ankomsthallen til toget, der kører fra den underjordiske station. Ovenover ligger Schiphol Plaza, hvor du køber billetter i de gule automater, der har engelsk menu og er nemme at bruge. Der er flere muligheder for billetter.

Du kan købe en enkeltbillet (single use OV-Chipkaart), der koster 4,90 € plus gebyr på 1 €. Du kan bruge både kontanter og kreditkort. Billetten skal registreres i automaterne ved nedgangen til perronen.

Du kan også købe OV-Chipkaart online, der ikke har gebyret på 1 €. Prisen er således 4,90 € for en enkeltbillet. På Billetten, som du har på din telefon, er der en stregkode, der skal scannes i automaterne ved nedgangen til perronen. Du kan også printe billetten.

Skal du bruge den offentlige transport meget, er der mulighed for at købe rejsekort af 1, 2 eller 3 dages gyldighed. Kortet hedder Amsterdam Travel Ticket, der kan købes online og flere steder i lufthavnen – bl.a. på Schiphol Plaza. Med kortet har du ubegrænset offentlig transport inkluderet i gyldighedsperioden.

Togene kører døgnet rundt, og på de mest travle tidspunkter er der kun få minutter mellem afgangene.

2 Bus

Der er også mulighed for at tage bussen fra lufthavnen ind til centrum. Der er flere forskellige busruter, hvor den røde Expressbus linje 397 er den mest populære. Der er afgang ca. hvert 8-10 minut i dagtimerne, og turen ind til busstationen Elandsgracht i centrum tager ca. 40 minutter.

Bussen gør også stop ved Rijksmuseum og Museumplein, der er to centrale steder i byen. Har du booket overnatning her, så kan expressbussen være en god løsning. Bor du andre steder i byen, så bliver du også her nødt til at finde alternativ transport, når du er hoppet af bussen.

Fra ankomsthallen i lufthavnen skal du følge skiltene til Schiphol Plaza og her gå ud af dørene, hvor du finder busholdepladsen. Prisen for en enkeltbillet til centrum er 6,50 €. Du kan købe billet hos chaufføren (kun kreditkort) eller i de blågrå automater i ankomstområdet.

Har du købt Amsterdam Travel Ticket online eller i lufthavnen kan du selvfølgelig også bruge den i bussen.

3 Taxi

Du kan også tage en taxi fra Amsterdam lufthavn til centrum. De holder lige udenfor ankomstterminalen og har et taxiskilt på taget. Tag kun en taxi fra den officielle taxikø.

Taxierne kører efter taxameter, men ofte tilbyder chaufførerne faste priser. Forhandler du dig frem til en pris, så skal taxametret alligevel slås til.

Viser taxametret en lavere pris end den faste pris eller den, du har forhandlet dig frem til, skal du betale taxameterprisen. Du skulle kunne betale med både kontanter og kreditkort i taxaerne, men spørg inden du kører.

Turen ind til centrum tager 20-35 minutter alt efter trafik og hvor i byen, du skal sættes af. Fordelen ved taxi er selvfølgelig, at du bliver kørt direkte til dit bestemmelsessted.

4 Privat transfer

Den nemmeste og mest bekvemme måde at komme fra Amsterdam lufthavn til centrum er med en privat transfer, som du kan booke hjemmefra til en fast pris. Her venter chaufføren på dig i ankomsthallen og kører dig direkte til dit hotel eller bestemmelsessted.

Udover at du ikke skal stresse over transport ved ankomst, så er fordelen ved en privat transfer også, at du kan bestille præcis den type bil/vogn du har brug for mht. bagage eller antal personer. Der vil også være barnesæder til rådighed efter anmodning.

Nyttige links til din rejse til Amsterdam

Transport

Fra både Billund, Aalborg og København kan du flyve direkte til Amsterdam med KLM. Søg og sammenlign flybilletter her.

Læs mere om transport generelt i min Amsterdam Guide, hvor du også kan læse om bl.a. seværdigheder og aktiviteter.

Overnatning

Faldt mine hotelvalg ikke i din smag, så kan du se mange flere overnatningssteder på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og de billigste priser.

I indlægget Hvor skal du bo i Amsterdam kan du læse mere om de mest populære bydele og områder i byen og forslag til de bedste steder at bo finder du i indlægget Hotel i Amsterdam.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Holland inden du tager afsted – den finder du her.

Kort over Amsterdam

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her