Tryk på selvudløseren og vent 12 sekunder. Sådan var det at tage et billede af sig selv, da jeg var ung, og så kunne man vente en uges tid på fremkaldelsen. Med smartphonen er det blevet en hel del nemmere at tage en selfie, der naturligvis skal lægges på Facebook og Instagram.
OK, jeg er selv på de sociale medier, men en selfie? Nej, det er ikke rigtig mig, men for en stor del af de turister jeg møder rundt om i verden, er det en helt naturlig ting at tage en selfie eller ti, der nøje bliver vurderet. Det er jo ikke nok at dokumentere, at man har været der, man skal jo også se godt ud.
Nu rejser jeg jo mest i Asien, og her er selfien ultrapopulær, og det samme er selfiestangen. Uanset hvor man kigger hen, så er smartphonen fremme, og i et utal af positurer bliver der knipset løs.
Faktisk kan du lige tune den en anelse, som den unge fyr vi spottede på en restaurant i Indonesien: han tog et billede af at han tog en selfie!
Tankeløshed har nogle steder gjort det ulovligt at tage selfies. Det kan være farligt kun at have fokus på at få det bedste billede og ikke på, hvor man går. “I Australien har vi en dyb mineskakt, der har krævet en håndfuld ofre”, fortalte min ven Bob mig. Af samme grund er det nu ulovligt at tage selfies lige præcis der.
Flere og flere steder rundt om i verden har man gjort selfiestangen ulovlig; F.eks. i Disneys forlystelsesparker, i den Forbudte By i Beijing, flere franske strande og The Metropolitan Museum of Art i New York for blot at nævne nogle.
Tilbage til billedet, der er taget ved Luang Prabang i Laos. Og hvad er det så pigerne har i baggrunden? Kuang Si vandfaldet, der i den grad er smukt. Så smukt, at det sagtens kan stå alene…
Ha ha, herligt billede af de to piger. Det siger meget! Og sikke et vandfald!