Hjem Indonesien Nusa Lembongan – øst for paradis

Nusa Lembongan – øst for paradis

Mellem Bali og Lombok ligger lille Nusa Lembongan

overst
De gode hytter på Nusa Lembongan

Udsigten kan ikke være smukkere. Fra vores lille bungalow kan jeg se den hvide sandstrand, og det balinesiske hav ligger kun 10 meter væk. I tre dage har jeg ikke foretaget mig andet end at bade, snorkle og filosofere over livet.

Vi er på den lille ø Nusa Lembongan, hvor der ikke er nogen som helst grund til at lægge planer for i morgen. Jeg skal bade, snorkle og filosofere over livet.

Passagererne på den store katamaran hænger ud over rælingen. Alle brækker sig. Også mig, der forgæves forsøger at vugge fra side til side i samme takt som det store skib. I salonen står et band og spiller rockmusik som om intet er hændt. Ingen hører efter så længe de enorme bølger hærger Lombokstrædet, der i den grad lever op til sit rygte.

Fra storslåede templer og farverige religiøse optog til enestående natur. Masser af god mad, strand og et indblik i en kultur så fjern fra vores egen. Oplevelserne på Bali har været mange, og hvor ellers end på en skøn tropeø skal vi fordøje de dybe indtryk.

Det er på vej med selskabet Bali Hais katamaran til Lombok, at søsygen for alvor sætter ind. Ifølge lokale er Lombokstrædet meget dybt, og det giver disse lange og dybe bølger, der slår alle andre end besætningen ud. Og så er der jo det her rockband, der ikke holder op med at spille før vi kaster anker i en lille bugt ved Nusa Lembongan.

Vi er kun få, der går fra borde på Nusa Lembongan. Heldigvis, for det er netop for at komme lidt væk fra turisthurlumhejet på Bali, at vi søger mod roligere områder. Et sådant er Nusa Lembongan. Vi slipper dog ikke civilisationen helt. Vores bungalow på stranden har godt nok ikke aircondition eller eget bad, men vi finder det alligevel luksuriøst.

nusa lembongan
Udsigten fra vores hytte

Vores såkaldte Bali Hut ligger i forreste række til en fin 300 meter lang sandstrand, som vi næsten har for os selv. Et amerikansk par og en håndfuld svenske piger er de eneste, der holder os med selskab, og havde vi et ønske om at komme lidt væk, så er det absolut blevet opfyldt.

Her er ingen påtrængende sælgere, taxachauffører eller larmende barer. Jo, der findes absolut billigere overnatningssteder på Nusa Lembongan, men som lidt forkælelse er vores bungalows perfekte. Godt nok er de lidt mørke, men det er rustikt og en slags enkel luksus.

Gode tider går ofte alt for hurtigt. Det gør vores ophold på Nusa Lembongan i hvert fald. Vi siger farvel til barfodslivet, de smukke solnedgange og vores gode bungalow på stranden. Vi er på vej tilbage til civilisationen. Jeg håber blot, at Lombokstrædet vil vise sig fra sin bedste side i dag.


Nyttige links til din rejse til Bali

• Hotel på Bali – Book med prisgaranti
• Flybilletter til Bali – Sammenlign priser her
• Skræddersyede rejser til Bali – Få et uforpligtende tilbud
• Pakkerejser til Bali – Book fly og hotel sammen
• Transport på Bali – Få et tilbud fra dansk rejsebureau
• Vaccinationer til Bali – Se anbefalinger her
• Vær forberedt på rejsen – Alt til rejseapoteket
• Bøger og rejseguides – Køb dem online her
• Husk rejseforsikring – Få tilbud her

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her