Hjem Asien Gratis oplevelser i Hong Kong

Gratis oplevelser i Hong Kong

Det er generelt dyrt at være turist i Hong Kong, men mange oplevelser er gratis

Hong Kong er generelt rasende dyr, men alligevel har den enorme by en lang række seværdigheder, der er gratis. Ja, faktisk, så behøver du ikke at have penge op af lommen for at opleve Hong Kongs mest interessante steder som f.eks. Victoria Peak og byens fantastiske markeder.

Nogle seværdigheder ligger i Kowloon andre på Hong Kong Island, og når du skal fra den ene bydel til den anden, kan du for få kroner benytte den ikoniske Star Ferry, der sejler i pendulfart over Victoria Harbour.

Du kan finde alle de gratis oplevelser på kortet nederst på siden.

1  Victoria Peak

I princippet er Victoria Peak gratis, men langt de fleste tager The Peak Tram til toppen af det berømte bjerg. For de lokale er Victoria Peak dog bare et sted i byen med beboelse og grønne områder, der ligger med en fantastisk udsigt over den imponerende skyline.

Ok, du skal virkelig ville det, hvis du vil nå toppen til fods, men der går faktisk også busser op til Victoria Peak – et væsentligt billigere alternativ end The Peak Tram. Nærmeste metrostation: Central

Udsigten fra Victoria Peak er formidabel – også i diset vejr

2  Kowloon- og Hong Kong Park

Som de fleste andre steder i verden er parkerne i Hong Kong gratis. Men lige præcis her fungerer de grønne områder ikke kun som tiltrængte oaser i storbyen, men også som mødested for aktive lokale.

Du kan opleve gymnastik, tai chi og kung fu-opvisninger. Stå tidligt op, hvis du vil se tai chi og besøg Kong Fu Corner i Kowloon Park kl. 15.30, hvis du vil se kampsport. Nærmeste metrostation: Kowloon Park – Tsim Sha Tsui / Hong Kong Park – Central

Kung Fu-opvisning i Kowloon Park

3  Byens templer

Hong Kong har en stribe rigtig spændende templer med Man Mo-templet i spidsen. Gå blot indenfor og lad Østens Mystik udfolde sig, mens røgelsen hænger tykt i luften.

Man Mo ligger på Hong Kong Island, og her finder du også Tin Hau Templet ved Causeway Bay, mens Wong Tai Sin Templet og Chi Lin Klostret ligger i Kowloon. Nærmeste metrostation: Sheung Wan

Indenfor i Man Mo-templet

4  The Escalator

En fantastisk måde at se byen på. Eller rettere sagt – Hong Kong Island. Det næsten 1 km lange rulletrappesystem forbinder Conduit Road med Queens Road. Her kan du trille langsomt gennem bydelens kvarterer med fastboende udlændinge og farvestrålende markeder omkring Graham Street.

Her er masser af spændende ting at kigge på, og vil du gøre som de lokale, så spiser du et billigt og lækkert måltid mad i gadekøkkenerne i skyggen af byens skyskrabere. Nærmeste metrostation: Hong Kong – her kan du starte fra Queens Road.

Rulletrappesystemet, der fører fra Mid-level distriktet til Central

5  Markederne

Som i resten af Asien findes der også i Hong Kong masser af markeder. I Kowloon kan du besøge det enorme Temple Street Market med primært turistting, mens det herlige fuglemarked Yuen Pu Bird Garden er helt lokalt og et sted du skal besøge. Det er sært, men et must-see.

Bevæg dig ned ad gaderne mod Tsim Sha Tsui, hvor flere markeder venter – det er helt gratis. Nærmeste metrostation: Yau Ma Tei til Temple Street Market / Prince Edward til Yuen Pu Bird Garden.

Temple Street Market – shopping, karaoke, spåkoner og god mad

6  Symphony of Lights

Ok, det er gratis og berømt i det meste af verden, men for os var oplevelsen på det jævne. Men brug alligevel et kvarters tid på at se Symphony of Lights, der er et stort lysshow ledsaget af musik, som involverer bygninger i Kowloon og på Hong Kong Island.

Oplevelsen er bedst fra promenaden i Kowloon. Kom tidligt, hvis du vil have en god plads – sådan cirka en halv times tid før. Nærmeste metrostation: East Tsim Sha Sui eller Tsim Sha Sui.

Symphony of Lights

Nyttige links til din rejse til Hong Kong

Transport

Fra både Billund, Aalborg og København er det nødvendigt med en mellemlanding for at flyve til Hong Kong. Søg og sammenlign flybilletter her.

Om transport generelt kan du læse mere i indlægget At rejse i Hong Kong – tips og gode råd.

Overnatning

Du kan booke hotel, lejlighed eller guesthouse på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Kina inden du tager afsted – den finder du her. På ministeriets hjemmeside kan du også læse mere om indrejse, visum m.m.

Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.

Har du husket alt til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Hong Kong