Hjem Europa De bedste ture og udflugter i Kraków

De bedste ture og udflugter i Kraków

Få forslag til, hvilke ture og udflugter du skal booke i Kraków

Som jeg vistnok har skrevet en gang eller to før, så er jeg helt vild med Kraków. Byen er smuk og har masser af gode oplevelser, men det er en god idé at booke nogle af dem på forhånd.

Det gælder f.eks. slottet på Wawel-højen, Rynek Underground – det underjordiske museum, Otto Schindler’s Fabrik og saltminerne i Wieliczka. Nogle af stederne tillader kun et begrænset antal besøgende dagligt, mens du andre steder kan springe køen over ved at booke billet på forhånd.

Alle seværdigheder i Kraków og omegn kan besøges på egen hånd, men har du begrænset tid eller er du typen, der bare gerne vil have booket dine udflugter hjemmefra med entré, transport og eventuel guide inkluderet, så kommer jeg her med forslag til, hvilke ture, du skal booke.

Til planlægningen af din rejse kan du læse mere i min Kraków Guide og i disse indlæg:

Hvor skal du bo i Kraków – de mest populære bydele og områder
Hotel i Kraków – de bedste overnatningssteder lige nu

1 Auschwitz-Birkenau

Af alle Krakóws spændende seværdigheder er koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau den mest berømte og i særklasse den mest bevægende.

Jo, det er muligt at besøge Auschwitz på egen hånd og entré er tilmed gratis, men lige præcis her kan det anbefales at tage med på guidet tur i den tidligere koncentrationslejr. Stort set alle tourudbydere har Auschwitz på programmet med forskelligt indhold.

Den bedste tur

Auschwitz-Birkenau med guidet rundvisning – Den mest anmelderroste tur med over 935 femstjernede anmeldelser er denne, der inkluderer transport fra Kraków og retur, når dagen er omme. Guidet rundvisning i koncentrationslejren er også inkluderet.

Alternativt

Auschwitz-Birkenau inkl. transport og guidet rundvisning
Shuttlebus fra Kraków til Auschwitz og retur
Privat tur til Auschwitz med guidet rundvisning med start og slut i Kraków.

2 Saltminerne i Wielizcka

Også de imponerende saltminer i Wieliczka, der er på UNESCOs verdensarvliste, kan besøges på egen hånd, men mange tourudbydere i Kraków tilbyder en udflugt med transport, entré og guidet rundtur inkluderet.

Den bedste tur

Saltminerne i Wielizcka med start og slut i Kraków – Bliv hentet i Kraków og få herefter en guidet rundvisning i saltminerne. Entrébillet er inkluderet. Med flere end 440 femstjernede anmeldelser er dette den mest popukære tur til saltminerne.

Alternativt

Privat tur til Wieliczka med start og slut i Kraków
Wieliczka og Auschwitz-Birkenau kombinationstur med transport inkluderet

3 Zakopane og Tatras-bjergene

Vil du opleve det sydlige Polen og området omkring det smukke bjergrige Zakopane, så er det et must enten at leje en bil eller tage med på en organiseret udflugt. Flere udbydere i Kraków har Zakopane og Tatras-bjergene på programmet. Du kan eventuelt kombinere med rafting eller en tur i de termiske bade.

Den bedste tur

Zakopane – Den billigste tur fra Krákow til Zakopane og Tatras-bjergene. Afhentning på dit hotel er inkluderet.

Alternativt

Zakopane privat tur
Zakopane og De Termiske Bade privat tur

Slottet på Wawel-højen er et sted, hvor det er en god idé at booke entré i forvejen

Nyttige links til din rejse til Kraków

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Kraków. Søg og sammenlign flybilletter her.

Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel med en privat transfer booket hjemmefra eller lej en bil som du kan bruge under dit ophold.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Polen inden du tager afsted – den finder du her.

Kort over Kraków

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her