Hjem Rejseliv Mennesker på min vej

Mennesker på min vej

At rejse er også at møde nye mennesker

Når man rejser møder man også nye mennesker. Det gør jeg i hvert fald. Af og til falder man i snak, men ofte er det bare et hurtigt tilfældigt møde, der bliver foreviget gennem et billede, som alle fortæller sin egen lille historie.

Pigen med sin lillesøster – Thu Ba, Vietnam

Det er en god idé at spørge om lov, før man tager billeder af andre mennesker. Men den unge pige med lillesøsteren på armen som jeg møder i den lille nordvietnamesiske kulby Thu Ba, insisterer på, at jeg tager et billede af hende. Det gør jeg så…lige midt i familiens grisesti.

01

Gedesælgeren – Jaipur, Indien

“Vil I på marked”, spørger vores chauffør, da vi er på vej fra Jaipur til Agra i Indien. Det vil vi gerne, men bliver temmelig overraskede, da bilen stopper op ved et gedemarked.

Både geder og mennesker holder op med at sige noget, da vi træder ind på det mudrede marked, hvor vi skiller os markant ud. Manden på billedet er på markedet for at sælge et par geder.

india-01

Den slikglade dreng – Cidade Velha, Kap Verde

“Køb, køb, køb”, råber drengen, mens han suser efter os med sin køleboks. Vi køber en sodavand, men det betyder ikke, at vi må tage et billede af ham. Til gengæld vil han gerne have vores slik, og så er sagen jo klar.

Vi tager et billede af ham, og han får vores slik. Resten af turen rundt i Cidade Velha på øen Santiago i Kap Verde følger drengen efter os i håbet om, at vi har mere slik.

kap-verde

Karenkvinden – Doi Anh Khang, Thailand

En lille håndfuld ældre karenkvinder sidder og væver på Doi Ang Khang-bjerget. Få hundrede meter derfra ligger en thailandsk militærlejr og på den anden side af ingenmandsland vejrer det burmesiske flag.

Kvinderne ser rolige ud, men de kan se over på det land, som de er flygtet fra for mange år siden. Jeg får heldigvis lov til at tage et billede af den ældre dame, der holder de vævende kvinder med selskab.

02

Vagterne – Mérida, Mexico

Officielle personer er sjældent glade for at blive fotograferet, men disse to vagter, der står foran indgangen til delstatsregeringens bygning i den mexicanske by Mérida, var mere end villige til at stille op til et billede.

Bygningen ligger lige på Plaza Mayor, og skulle du en dag komme forbi, så er det bare om at træde indenfor, hvor en række kæmpemalerier af den lokale kunstner Fernando Castro Pacheco pryder væggene.

mexico

De forældreløse børn – Siem Reap, Cambodja

Hos SOS Børnebyerne i Siem Reap i Cambodja møder vi en masse skønne børn, der på trods af deres triste fortid er fuld af livsglæde. Børnene bor i børnebyen, hvor de får mad og tag over hovedet. Nogle af dem er forladt af forældrene, andre givet bort aller solgt, men heldigvis er der nu kærlige mennesker, der tager sig af dem.

cambodja

Banansælgeren – Kotu, Gambia

Der er vist ingen tvivl om, at kvindens omsætning falder drastisk, da vi tager hjem til Danmark igen.

Vi har masser af aber på vores terrasse, og selvom det ikke kan anbefales at fodre vilde dyr i den størrelse, så køber vi alligevel bananer til de underholdende grønne marekatte. Efterhånden som dagene går, bliver kvindens smil større og større og beholdningen af bananer mindre og mindre.

gambia

Den hvide munk – Krabi, Thailand

Sveden hagler af mig, da jeg når toppen af bjerget ved Tigergrottetemplet i Krabi. 1240 trin har jeg forceret, og jeg når ikke at puste ud før en munk vinker til mig. Han giver mig sit kamera og spørger om jeg vil tage et billede af ham. Det vil jeg gerne, men tager også et med mit eget kamera.

Han taler dårligt engelsk, og jeg finder aldrig ud af hvem munken er, før han slår sin paraply op som afskærmning mod den brændende sol og går ned af trappen igen.

munk-krabi

Berberen – Matmata, Tunesien

Hulerne i Matmata i Tunesien er lidt af en turistattraktion. Nogle af berberne bor stadig i disse huler, der er kølige og indeholder køkken, fællesrum og soveværelser. Berberkvinden er vant til at blive fotograferet og viser gerne sit hus frem mod et par håndøre.

tunesien

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her