Hjem Sverige 3 gode spisesteder i Båstad

3 gode spisesteder i Båstad

Forslag til, hvor du skal spise i Båstad

Den svenske by Båstad er en rigtig feriefavorit. På trods af ry som mondænt feriested, så er det ikke alle restauranter, der holder høj standard. Det kan derfor være en god ide at lave lidt research, inden du sætter dig til bords. Du kan starte med at se mine forslag til spisesteder i Båstad herunder.

Båstad er en forholdsvis lille by, men i sommermånederne eksploderer indbyggertallet. Det er bl.a. stranden, marinaen og den årlige internationale tennisturnering, der får turisterne til at strømme til byen.

Hjulpet på vej af især det store Hotel Skansen er Båstad blevet en helårsdestination som også mange danskere besøger. Byen ligger 55 km nord for Helsingborg og er nemt tilgængelig i bil eller med Øresundstog. Men hvor skal du så spise i Båstad? Det kan du læse mere om herunder.

1 The Boathouse

The Boathouse ligger på havnen og er et af de spisesteder i Båstad, der også har åbent i lavsæsonen (der kan dog være lukkedage i løbet af ugen). Restauranten er populær og har siddepladser inde og ude. Sidstnævnte også i de kolde måneder, hvor terrassen er opvarmet.

Ifølge restauranten selv, så er det et sted, hvor det nye nordiske køkken møder svensk husmandskost. Den beskrivelse passer fint. Jeg fik f.eks. en glimrende wallenbergare med ærter, kartoffelmos, brunet smør og rårørte tyttebær. Den svenske udgave af karbonader smagte godt og blev præsenteret pænt.

Andre ting på menukortet var f.eks. salater, entrecote, sesamstegt kylling og flere fiske- og skaldyrsretter. Der er også pizza, burger og en børnemenu. The Boathouse har desuden et udvalg af snacks, startere og desserter samt et glimrende vinkort.

The Boathouse er et pænt sted med venlig service. En all round restaurant, hvor alle kan finde noget, de kan lide. Kom også for en øl, et glas rosé eller en cocktail som du kan nyde mens livet passerer forbi på havnen. På Strandpromenaden 45C.

2 Restaurant Sand

Man kan ikke skrive om Båstad uden at nævne Hotel Skansen, der er lidt af et lokomotiv for byen. Hotellet er forholdsvis stort og har åbent året rundt, hvor man bl.a. tilbyder pakkeophold med overnatning, adgang til spa og måltider inkluderet.

Middagen indtages på Restaurant Sand, der ligger i den originale bygning fra 1877. Gæster udefra kan også reservere bord på restauranten, der laver rigtig god mad. Menukortet er svensk/nordisk med et touch af det franske køkken. Alle retter er så vidt muligt lavet med lokale råvarer.

Jeg fik bl.a. en fremragende gravad helleflynder og en mør oksefilet med rødvinssauce og ramsløgsmør. Udover á la carte tilbyder Restaurant Sand også flere forskellige menuer, hvor du til nogle kan tilkøbe vinmenu. Der er i løbet af sæsonen flere events med fokus på mad og drikke.

I forbindelse med Restaurant Sand ligger baren Mr G, hvor du kan fortsætte aftenen med f.eks. cocktails, champagne eller din favoritdrink. Både i baren og på restauranten fik jeg god service af engagerede medarbejdere. Uanset om du bor på Hotel Skansen eller kommer udefra, så er det en god idé at reservere bord. På Kyrkogatan 2.

3 Bistro Grodlår & Timjan

Bag det lidt pudsige navn gemmer sig en herlig bistro med klassisk fransk køkken, som dog har inspiration fra den lokale mad og de råvarer, der er tilgængelige. Det betyder et skiftende menukort, men det er altid muligt at bestille det faste udvalg af bistroretter. Der er som regel også en vegetarret.

Bistro Grodlår & Timjan har af og til temaaftener som f.eks. husmandsaften, hvor du kan få traditionel svensk mad efterfulgt af kaffe og kage for under 200 kr. Det er også værd at holde øje med tavlen, hvor dagens eller ugens ret bliver præsenteret.

Mens The Boathouse og Sand er større steder, så er Bistro Grodlår & Timjan lille og mere intim med en personlig atmosfære. Størrelsen gør det kun endnu vigtigere at reservere bord. Der kan være lukkedage og ændrede åbningstider i lavsæsonen. På Köpmansgatan 4.

Min wallenbergare på The Boathouse – et af de bedste spisesteder i Båstad

Praktisk information til din rejse til Båstad

Transport

Båstad ligger som nævnt 55 km nord for Helsingborg. Fra Sjælland er der således ikke langt til den populære by uanset om du køre i bil eller tager Øresundstoget.

Du kan hoppe på toget i både København og Helsingborg. Der er afgang hver time i hverdagene.

Der er mulighed for at købe billetter online, men også i automaterne på stationerne – det er supernemt. Der er plads til bagage (også kufferter) i Øresundstoget.

Overnatning

Selvom Båstad er en mindre by, så er der et pænt udvalg af overnatningssteder. Byens mest kendte hotel er uden tvivl det populære Skansen, der har gode spafaciliteter, forskellige værelsestyper og flere barer og restauranter. Skansen er populært og et af de steder, der også holder åbent i lavsæsonen.

Et andet populært hotel ved stranden er Hotel Riviera Strand, hvor du kan vælge mellem værelser og lejligheder med fuldt udstyret køkken.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Sverige inden du tager afsted – den finder du her.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her