Det hele begynder med den rigtige flybillet. Afhængig af, hvor du skal hen og hvor længe du skal være væk, så er flybilletten ofte en stor post i budgettet.
Af samme grund er det værd at holde øje med priserne og ikke bare booke i blinde. For der kan faktisk være rigtig mange penge på netop flybilletter. Priserne har det med at svinge voldsomt, og ofte er der attraktive kampagner, hvor du kan være heldig at gøre et godt køb.
Gode råd når du søger efter billige flybilletter
Vær fleksibel
Prøv at rykke dine ud- og hjemrejsedatoer 1-3 dage (eller mere) frem og tilbage. Der kan være mange penge at spare. Også inden for samme dag kan prisen på flybilletter være meget forskellige – afgange tidlig morgen eller sen aften kan ofte være billigere.
Undgå direkte ruter
Skal du på storbyferie i Europa er det selvfølgelig oplagt at flyve direkte, men skal du oversøisk, så snup en mellemlanding. Selv flyver jeg ofte til Bangkok, og her er der som regel flere tusinde kroner at spare ved at mellemlande.
Book i god tid
Det er ikke altid at last minute er billigst. Book i god tid før du skal afsted. Skal du rejse i f.eks. skoleferien eller over jul og nytår, så er det om at sikre sig en billet endnu tidligere – gerne et halvt år før. Selvfølgelig skal du slå til, hvis du får et godt tilbud uanset hvor lang tid der er til din rejse.
Kend priserne
Følg med i priserne på flybilletter til din destination over en periode. På den måde har du en idé om, hvad en “god pris” er. Tilmeld dig evt. nyhedsbreve hos forskellige bookingportaler og flyselskaber.
På de populære flybookingsider kan du også oprette en prisagent eller prisovervågning, hvor du får tilsendt en mail, når priserne ændrer sig.
Søg også på alternative lufthavne
Ofte er det dyrest at flyve til en bys hovedlufthavn. Prøv at søg priser på de alternative lufthavne, der primært benyttes af lavprisselskaberne. En by som f.eks. London har adskillige lufthavne.
Andre gode råd
Book strækning for strækning
Skal du til en destination, hvor man ikke kan flyve direkte, så vil du sandsynligvis søge på flybilletter til hele strækningen. F.eks. fra København til Koh Samui er det ofte dyrt, men her kan du prøve først at søge på strækningen København til f.eks. Bangkok og derefter fra Bangkok til Koh Samui. På den måde har jeg sparet flere tusinde kroner.
Tilmeld dig et bonusprogram
Flyver du meget, så tilmeld dig et bonusprogram hos en af de store alliancer som Skyteam, OneWorld eller Star Alliance. Får du ikke samlet point til en flyrejse, så kan du ofte opnå andre fordele som adgang til lounges og rabatter hos samarbejdspartnere.
Behøver du bagage?
Er bagage ikke inkluderet i prisen – det er den som regel ikke hos lavprisselskaberne – så overvej om du behøver indchecket bagage eller om du/I kan nøjes med én kuffert.
Tjek, hvad der er inkluderet i prisen
Især hvis du booker din flybillet hos et lavprisselskab, er det en rigtig god idé at være sikker på, hvad der er inkluderet i prisen. Ofte er der f.eks. ikke indchecket bagage inkluderet som du skal betale ekstra for. Se også efter eventuelle gebyrer for f.eks. sædereservation og for sent fremmøde i lufthavnen.
Hvor skal du booke din flybillet?
Der er et hav af udbydere, og det kan ofte være lidt af en jungle at finde rundt i. Det store overblik får du selvfølgelig på f.eks. Travelmarket eller Momondo, der er et rigtig godt værktøj, når du skal bestille billige flybilletter.
Siderne søger hundreder af flybookingsider i én og samme søgning – dvs. du sparer tid og er (næsten) sikker på at få den billigste pris. Der er flere søgekriterier som eksempelvis pris, rejsetid, antal stop m.m.
Det er dog værd at tjekke anmeldelser fra tidligere kunder, hvis Travelmarket og Momondo sender dig til en side, du ikke kender. Det er ikke alle flybookingsider, der synes at have fokus på kvalitet og kundeservice.
Vigtigt: Husk også at tjekke prisen på flyselskabets egen side. Er der kun lille prisforskel, anbefaler jeg, at du køber billetten hos flyselskabet – på den måde er der ingen tvivl om ansvaret, hvis du f.eks. mister et eventuelt forbindelsesfly.
Rigtig fode råd – tak ?