Hjem Rejseliv Med Emirates A380 til Bangkok via Dubai

Med Emirates A380 til Bangkok via Dubai

Udmærket mad, fantastisk underholdningsprogram, men også plads til forbedringer

Airbus A380
Airbus A380 i Københavns Lufthavn – flyet, der bragte os fra København til Dubai

Så blev det min tur til at flyve med Airbus A380. Selvom jeg rejser en del, så er det første gang jeg sætter mig til rette i det enorme fly, der denne torsdag skal bringe mig fra København til Bangkok via Dubai. På begge strækninger flyver jeg med Emirates, og det er overvejende positivt.

Siden min temmelig dårlige oplevelse med Emirates for nogle år siden har jeg undgået flyselskabet. Men en fleksibel flybillet til en god pris gør, at jeg giver Emirates en ny chance. Det går væsentlig bedre end sidst, men der er også en række ting, hvor der absolut er plads til forbedring.

Airbus A380

“Velkommen til Emirates”, siger den smilende medarbejder i check-in og gør dermed klart, at Emirates vil tilbyde os en helhedsoplevelse, der begynder allerede i lufthavnen. Vi er så heldige at blive vist ind i fast-track ved security, og på den måde undgår vi de altid ulideligt lange køer og får en god start på rejsen.

Vi både boarder og letter nogenlunde til tiden. Fra cockpittet er man flinke til hurtigt efter take off at informere om forventet ankomsttid i Dubai. Rart for os, der skal med et fly videre.

Airbus A380 er stor og i to etager. I den almindelige konfiguration er der økonomiklasse nederst og business og 1. klasse øverst. Så vidt jeg har forstået, så er der skåret ned på de dyre pladser i den version af flyet, der betjener København, og det må alt andet lige betyde, at en del af økonomiklasse ligger på øverste dæk.

Airbus A380
A380 set fra min plads på sæde 76J

Min vinduesplads på sæde 76J på strækningen mellem København og Dubai er glimrende med masser af plads (som der nu kan være på økonomiklasse), og da vi letter bemærker jeg den forholdsvis begrænsede støj fra motorerne.

Det positive indtryk bliver dog erstattet af nogen frustration på turen fra Dubai til Bangkok. Jeg har fået sæde 50F, et midtersæde længere fremme i flyet, der giver mig de forfærdeligste 5 ½ time jeg har tilbragt i et fly i mange år.

Jeg har det som en burhøne med galopperende klaustrofobi. Pladsen er minimal, og mens jeg ved vinduet kunne rykke lidt rundt, så føler jeg mig fanget og uden mulighed for at bevæge mig.

Og så er der Airbus sæder. Det er muligt, at der ligger en større videnskab bag, men jeg har aldrig rigtig synes om dem. De passer simpelthen ikke til mig. Der mangler støtte ved den midterste del af ryggen, og det går hårdt ud over komforten.

emirates-5
Maden fra København til Dubai var glimrende – desværre løb man tør for den ene ret

Udmærket mad og fantastisk underholdningsprogram

Som nævnt leverer Emirates et udmærket produkt og hvorfor ikke nævne det positive først. Det helt sublime underholdningsprogram er i en klasse for sig og med mere end 2500 kanaler, live tv og diverse spil, vil der uden tvivl være noget for alle på skærmen i sædet foran.

Og netop skærmen er med til at gøre oplevelsen total. For kun få år siden var det næsten umuligt at se hvad der foregik på sin egen skærm, men i dag kan man følge med hos naboen.

Emirates tilbyder alt fra de nyeste film og gamle klassikere til dokumentarer og Bollywood. Vi skal heller ikke glemme de glimrende høretelefoner, der lige sætter prikken over i’et og sender Emirates ind på en førsteplads for bedste underholdning blandt flyselskaberne.

Maden ombord er bestemt over middel. Det er meningen at vi skal vælge mellem oksekød med spinat og kartoffelmos eller kylling i rød karry á la Indien.

Vi kan dog kun vælge sidstnævnte, og det er helt fint at vise overskud ved at tilbyde to forskellige retter, men det gør også, at nogle nok bliver skuffede når personalet løber tør for den ene. Som f.eks. de tre rækker sæder bag os, der på hjemturen fra Dubai til København heller ikke kan få det, de vil have.

Drikkevarer er naturligvis gratis på hele flyvningen, hvor Emirates serverer en glimrende og lidt krydret fransk vin på druerne syrah og grenache. Kunne flyselskabet dog bare gode samme niveau som vinen!

emirates-6
Emirates har et underholdningsprogram i verdensklasse og tjek lige de store skærme

Plads til forbedring

Man vil så gerne hos Emirates. Ambitionerne synes at være enorme, men i stedet for store armbevægelser skulle man hellere fokusere på de små detaljer. Da jeg booker flybilletterne på Emirates egen hjemmeside kræver man gebyr for at vælge sæder.

Den slags er gratis hos flere af konkurrenterne, bl.a. Singapore Airlines. Allerede der har man tabt terræn, og så er det ikke nok selv at synes man er verdens bedste, kunderne skal også synes det.

Og så er der servicen, som Emirates er så glade for at prale med. Men måske er det blot pral. I hvert fald kommer personalet aldrig, da vi ringer efter dem. Underligt, at man ikke har tid til at servicere kunderne i et fly, der langt fra er fyldt op.

Mens turen fra København er velorganiseret, så virker det næste stræk til Bangkok mere tilfældigt. Ikke alle får tæpper og høretelefoner, og personalet er tilsyneladende også ligeglade. Min sidemand prøver ihærdigt hos to forskellige stewardesser at låne et par høretelefoner, men må låne mine.

Sidst jeg fløj med Emirates var jeg tre dage forsinket. Denne gang ankommer vi til tiden. I det hele taget var oplevelsen væsentlig bedre end sidst, men det kunne næsten også kun gå fremad. Emirates mangler stadig de sidste detaljer for at blande sig med de bedste i branchen, men til prisen leverer man et glimrende produkt.

emirates-a380-3
Let morgenmåltid

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her