Hjem Månedens tilbageblik

Månedens tilbageblik

Hvad sker der på siden og hvad sker der ude i verden. Tjek månedens tilbageblik, der et lille indlæg, som indeholder alt fra rejsetanker til trends og nyheder med fokus på turisme og rejser.

Maj 2021

Der er i den grad gået limbo i danskernes sommerferiedrømme. Kan vi rejse eller kan vi ikke rejse? De første udmeldinger fra rejsebureauerne efter de nye rejsevejledninger trådte i kraft var glæde og fortællingen om, at danskerne bookede rejser i stor stil.

Det er der også nogle, der gør. Men flertallet er afventende. Der er ingen tvivl om, at der vil blive mange booket udlandsrejser tæt på afrejsetidspunktet. Der vil blive booket i forhold til restriktioner og rejsevejledninger. Det bliver spontan sommerferie i 2021.

Én ting er dog sikkert: danskerne savner at rejse. Det viser talrige undersøgelser og hver gang en ny destination åbner, så stiger besøgstallet massivt på netop det rejsemål på min side solstrandsommer.dk.

I starten af foråret var der interesse for Grækenland, så blev det Mallorca, herefter Sardinien og da Bulgarien åbnede op steg interessen for indlægget Ferie i Bulgarien – hvilken by skal du vælge med 700 %.

På min side thailandrundt.dk har jeg siden marts 2020 fulgt pandemien med fokus på turismen, og her bliver jeg tæppebombet med spørgsmål om, hvornår man kan rejse til Thailand.

Jo, der er massiv interesse for at rejse, men lige nu er det nok ikke så sjovt at være rejsebureau. Lad os håbe EUs coronapas kan kickstarte rejserne inden for det europæiske fællesskab her i sommer, og så er vi ellers mange, der er klar til at rejse oversøisk til vinter. Hvis det altså kan lade sig gøre.

I maj 2021 blev det til fire nye indlæg

Chiang Mai på 2 eller 3 dage – det skal du opleve
De bedste ture og udflugter i Reykjavik
Oplev Sverige med Øresundstog
Van Gogh Museet i Amsterdam

Wat Phra Singh – fra indlægget Chiang Mai på 2 eller 3 dage – det skal du opleve

April 2021

Så gik der endnu en måned. Min optimisme og det lys for enden af tunnelen, jeg har kunne se siden nytår, er snublende tæt på at være en realitet. Endelig blev der lavet en plan for udlandsrejser og endelig tog EU sig sammen til at få lavet en fælles løsning for at kunne krydse grænserne.

Jo, jo – det skal lige ske først, og det går stadig bekymrende langsomt med at få vaccineret danskerne. Men rejsebureauerne melder om stigende salg, og jeg har selv kigget lidt på rejsemuligheder. Det bliver nok først, når jeg er færdigvaccineret i slutningen af juni.

Som jeg har skrevet tidligere, så har jeg kig på Slovenien, men det er måske nu en gammel drøm om at besøge Færøerne skal udleves. Edinburgh er på radaren – den aflyste rejse i september skal bare blive til noget snart, og så holder jeg i den grad øje med Thailand. Husk, at du kan følge udviklingen i Thailand på min side thailandrundt.dk.

I april 2021 blev det til seks nye indlæg

Oplevelser i Køge
Ang Thong Marine National Park
Pad Krapow opskrift
8 anderledes steder i København
Ayutthaya – Thailand gamle hovedstad
Oplevelser i Berlin for førstegangsbesøgende

St. Alban Kirke – fra indlægget 8 anderledes steder i København

Marts 2021

Det er godt nok en hård tid. De sidste måneder har jeg faktisk været optimistisk mht. at vi snart kan komme ud at rejse igen, men det er svært at holde begejstringen oppe i øjeblikket.

Som jeg også skrev i sidste måned, så går det bare ALT for langsomt med de vacciner. Der er ingen tvivl om, at det er dem, der skal kickstarte verden og dermed muligheden for at rejse udenlands.

Det er simpelthen ikke til at holde ud, at rejsebranchen måske går glip af endnu en sommer. Og hvad med hoteller, restauranter og andre aktører i oplevelsesindustrien herhjemme?

Som det ser ud nu er der flere restriktioner end sidste år. Hvis adgangskravet bliver et coronapas med bevis for vaccination eller en negativ coronatest, så bliver det bestemt ikke den sjoveste sommer – hverken for danskerne eller de erhvervsdrivende.

I marts 2021 blev det til fire nye indlæg

Rosenborg Slot – Christian 4.s yndlingsslot
Staycation: Prøv Halsnæs
Lund – et besøg i den hyggelige universitetsby
Kulturtårnet – en aften i historiske rammer

Universitetsbiblioteket i Lund – fra indlægget Lund – et besøg i den hyggelige universitetsby

Februar 2021

Tålmodighed er en dyd, som man siger. Nu er det vist tredje måned i træk, at jeg kan se lys for enden af tunnelen. Det lys må have været kraftigt, men jeg kan stadig se det. Godt nok er det meste af verden lukket ned og det synes at gå lidt for langsomt med vaccinerne, men det skal nok komme. Jeg kan mærke det.

Måske har du ligesom jeg opsparet masser af rejselyst. Det helt store problem bliver simpelthen at vælge fra min efterhånden meget lange bucket list. Det siger sig selv, at så snart det bliver muligt, så vender jeg snuden mod Østen. Thailand og Vietnam venter helt sikkert.

Jeg skal også besøge Edinburgh som noget af det første. Den rejse, der blev aflyst i slutningen af september ligger højt oppe på listen. Jeg har også Slovenien, Færøerne, lidt mere Malaysia og et øhop i Indonesien i kikkerten. Hvor jeg dog bare SAVNER at rejse.

I februar 2021 blev det til fire nye indlæg

Den gamle romerby Nîmes
8 retter du skal prøve i Thailand
Det Europæiske Hansemuseum og historien om Hanseforbundet
9 gode udflugter fra København

Smukke Maison Carrée – fra indlægget Den gamle romerby Nîmes

Januar 2021

Jeg ved det godt. Det lys for enden af tunnelen, jeg har snakket om et par måneder nu synes at blive svagere. Men jeg prøver at holde ud og er stadig optimist på trods af truslen om nye mutationer af coronavirus.

Jeg læste i en undersøgelse, at mange danskere regnede med at holde ferie herhjemme. Der er lige nu massiv efterspørgsel på sommerhuse landet rundt, men jeg kan godt lide adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansens syn på det. Han mener, at så snart det bliver muligt at rejse igen, så vil en stor del af danskerne ombestemme sig.

Selv er jeg (stadig) HELT klar til at rejse, når det bliver muligt. I hvert fald behøver jeg ikke tænke på at få booket et sommerhus. Jeg bor selv lige midt i feriedanmark og har både skov, strand og hyggeligt havneliv tæt på.

I januar 2021 blev det til seks nye indlæg

Her skal du rejse hen i februar
Peber – det sorte guld + opskrift på pebersauce
Khao Lak Bayfront Resort – her skal du bo i Khao Lak
Den Danske Riviera i billeder og de 10 bedste hoteller
Munke og middelalder på Esrum Kloster
Travemünde – badeferie på tysk

Stranden en Travemünde – fra indlægget Travemünde – badeferie på tysk

December 2020

Der er lys for enden af tunnelen. Sådan skrev jeg i sidste måned, og selvom det lige nu ser sort ud, så er jeg stadig optimistisk. De første danskere er blevet vaccineret mod coronavirus og det er som om, at (næsten) alle er indstillet på, at gøre sit til at få hverdagen tilbage.

Vi har netop sagt farvel til 2020 – et forfærdeligt år, der ikke bragte meget godt med sig. Som jeg skrev i min lille nytårshilsen her, så kalder jeg det et spildt år. Forhåbentlig kan det kun gå fremad nu. Det håber og tror jeg. Asien venter, men jeg håber også at komme på den rejse til Edinburgh, der blev aflyst i september.

Jeg er tilsyneladende ikke den eneste, der har udlængsel. I Politiken læste jeg en undersøgelse, hvor hele 60 % af de adspurgte hurtigst muligt ville rejse til udlandet.

At det så er omskiftelige tider viser et andet svar: Kun 17 % forventer at holde sommerferie i udlandet i år. Det tal håber jeg stiger markant, efterhånden som vi kommer længere ind i 2021.

I december blev det til fire nye indlæg

Her skal du rejse hen i januar
6 bøger om rejser og eventyr
8 retter du skal prøve i Vietnam
De bedste ture og udflugter i London

8 retter du skal prøve i Vietnam var et af de indlæg, jeg skrev i december

November 2020

Hvor jeg dog savner at rejse og hvor jeg dog savner Østen. Som i VIRKELIG savner. Lugten, maden, menneskene, atmosfæren, det frie liv. Udlængslen er stor, og selvom pandemien langt fra er overstået, så spirer der et håb inden i mig. Jeg ved godt den slags er farligt i disse tider – det er som om vi alle lever fra dag til dag uden at vide, hvad der sker i morgen.

Men nu skulle det være sikkert: der er en vaccine på vej. Der er også regionale rejsevejledninger på vej, og så er der snak om at lave et internationalt rejsepas. Mon ikke disse tre ting i kombination kan åbne verden lidt op? Jeg trænger til det. Rejsebranchen trænger i den grad til det – der går ikke en uge uden at jeg høre om fyringer og konkurser – det kan ikke fortsætte sådan her!

Selv er jeg ved at indhente lidt af de forsømte ting på hjemmesiden, men også i fuld gang med en stribe indlæg om de steder, jeg nåede at besøge før verden lukkede ned igen. Så husk at følge med – selvom det er hårde tider, så vil jeg gøre alt for at holde siden kørende …

I november 2021 blev det til fem nye indlæg

Konger, kapeller og danmarkshistorie i Roskilde Domkirke
Klassik Altstadt Hotel – bo godt i Lübeck
Her skal du rejse hen i december
Halmstad – et besøg i Hallands hovedby
Massaman Curry – verdens bedste ret+opskrift

Christian 4.s slot i Halmstad – fra indlægget Halmstad – et besøg i Hallands hovedby

Oktober 2020

Så er verden lukket ned igen. Helt ned. Jeg gentager lige mig selv fra maj: Det her mareridt må bare gerne slutte lige nu! Det sker nok ikke – vi går sandsynligvis en lang trist vinter i møde uden mulighed for at rejse udenlands.

Den seneste måned har jeg været et par gange i Sverige og så ellers besøgt seværdigheder i København og omegn. Heldigvis har vi mange spændende oplevelser i Danmark, og jeg er glad for at mine indlæg herhjemmefra bliver godt modtaget.

Rejsebranchen er hårdt ramt af coronakrisen og jeg frygter virkelig for, hvad der er tilbage når vi kommer ud på den anden side. Som det ser ud lige nu overlever mine samarbejdspartnere i både Danmark og Thailand – jeg glæder mig virkelig til at igen at kunne hjælpe med jeres drømmerejser til Thailand og Sydøstasien.

Jeg glæder mig selvfølgelig også til selv at kunne rejse igen. Det synes at være en evighed siden, og det er som om, at verden lige pludselig virker stor og uopnåelig.

I november 2021 blev det til fem nye indlæg

Det nye Københavns Museum
Oplevelser i Dragør
Her skal du rejse hen i november
Pont du Gard – et romersk mesterværk
Et besøg på Christiansborg

Pont du Gard – fra indlægget Pont du Gard – et romersk mesterværk

September 2020

Verden lukker mere og mere ned. Igen. For os med udlængsel er det svære tider, men det er dog stadig muligt at rejse udenlands. Polen, Sverige og Tyskland er stadig åbne, og selvom du måske havde tænkt dig at rejse længere væk, så er det nu dejligt at få et lille afbræk fra hverdagen på en lille miniferie til vores nabolande.

Som du måske læste i sidste måned, så var jeg selv i Lübeck i august og her i weekenden skulle jeg være rejst til Edinburgh i Skotland. Desværre fraråder Udenrigsministeriet ikke-nødvendige rejser til Storbritannien, der har indført karantæne for danske statsborgere.

Men der er som nævnt andre muligheder, hvis du skulle få lyst til at se noget andet end Danmark – f.eks. var jeg en tur i Halmstad i september.

Der skal ikke være tvivl om, at jeg i den grad savner at rejse væk i længere tid. Jeg er tilsyneladende ikke den eneste – det australske flyselskab Qantas har fuldt booket til deres 14 timer lange sightseeingture over Antarktis.

Jeg læste også, at Thai Airways har åbnet en restaurant, der er indrettet med flysæder og hvor du selvfølgelig får serveret flymad af stewardesser i fuld uniform. Jo, der er nok mange, som savner tiden før corona, men en 14 timer lang flyvetur uden destination behøver jeg ikke.

Lige nu afventer jeg situationen – akkurat som alle andre danskere, der savner at rejse!

I september blev det til fem nye indlæg

Lübeck – et besøg i den gamle hansestad
De bedste ture og udflugter fra Kraków
Her skal du rejse hen i oktober
Gratis oplevelser i Stockholm
At rejse med Flixbus

Smukke Lübeck – fra indlægget Lübeck – et besøg i den gamle hansestad

August 2020

Fra glad optimist til nye panderynker. Det er virkelig ikke let at have en rejseblog i disse omskiftelige tider. Det er heller ikke let at arrangere en rejse – landene åbner og lukker på ugebasis – det her mareridt må bare gerne slutte i en fart!

Som jeg skrev i sidste måned, så var jeg i gang med at arrangere et par rejser. I august var jeg en tur i Lübeck, der er en fantastisk spændende by med et hav af seværdigheder. Jeg er lige ved at lægge sidste hånd på et længere indlæg om den gamle hanseby.

Tyskland har siden 29. april haft krav om mundbind i butikker, på restauranter og i offentlig transport. Alligevel er smittetallet i kraftig stigning, og det er ikke så underligt.

Tyskerne genbruger i stor stil deres mundbind, som de sætter på hagen eller gemmer i tasker og lommer. Selvom jeg tilbragte det meste af en uge i Lübeck og omegn, så jeg kun én bruge håndsprit udenfor butikkerne.

Ifølge vores fætter Peter, der som nogle vil vide bor i Sydfrankrig, så er situationen fuldstændig den samme der.

Udenrigsministeriet har netop frarådet alle ikke-nødvendige rejser til Frankrig, hvor mundbind også er obligatorisk i supermarkeder og i offentlig transport. I Paris endda også på gaden. Nej, mundbind er ikke løsningen, hvis man ikke kan bruge det rigtigt.

Nok om mundbind. Jeg er stadig i gang med at arrangere et par rejser her i efteråret, men som nævnt i indledningen er det ikke så lige til. Jeg håber virkelig at jeg kan komme afsted.

I august er det blevet til 6 nye indlæg

På opdagelse i Cité de Carcassonne
Sametnangshe Boutique – Med udsigt over Phang Nga-bugten
Gadens Stemmer – en anderledes byvandring i København
Her skal du rejse hen i september
Lavenham & Long Melford – engelsk countryside
3 spændende museer i Stockholm

Charmerende Lavenham – fra indlægget Lavenham & Long Melford – engelsk countryside

Juli 2020

Så kom der gang i rejselysten igen. Det er tydeligt, at mange har ventet på at kunne tage udenlands igen, men mon ikke det mildest talt elendige danske sommervejr også har spillet en rolle.

Sidst i juli var det dog som om, at coronavirus flere steder blussede op igen. Rejsevejledningen til Bulgarien skiftede fra gul til orange, og i Spanien meldte man om en stigning i antal smittede med Covid-19.

I hvert fald nogle steder – jeg læste, at mens man i Barcelona opfordrede folk til at blive hjemme, så stod turister to timer i kø for at komme på stranden i Benidorm.

Jeg læste også en spritny undersøgelse fra hotels.com om rejsetrends lige nu. Sundhed og hygiejne er ikke overraskende blevet supervigtigt for de rejsende, der i stigende grad vil nedprioritere natteliv, storbyferier og overbefolkede steder.

Til gengæld vil mindre kendte rejsemål og attraktioner komme i søgelyset, hvis man skal tro undersøgelsen.

Som jeg skrev i sidste måned, så er jeg i gang med at planlægge et par mindre rejser. Jeg har først fået mulighed for at tage afsted her i august, så nu håber jeg bare, at verden ikke lukker ned igen!

I juli 2020 blev det til seks nye indlæg

6 øde øer i Thailand
Seværdigheder langs Canal du Midi
Nationalpark Kongernes Nordsjælland – 9 spændende steder
Her skal du rejse hen i august
Oplevelser i Roskilde
9 steder i Thailand du ikke møder din nabo

Lækre Koh Kood – fra indlægget 6 øde øer i Thailand

Juni 2020

Humøret skifter fra fint til øv. Selvom der er åbnet lidt mere op for at rejse udenlands, så er det som om de fleste drømmer om det i stedet for at tage afsted. Jeg forstår det selvfølgelig godt – det skal også være sjovt at rejse.

Flere besøgende på siden fortæller dog om en stigende rejselyst og mon ikke flere og flere booker en rejse efterhånden som restriktionerne bliver lempet.

Selv er jeg så småt begyndt at kigge efter rejser igen. Ikke bare drømme, men rent faktisk tage afsted. Det kan dog være lidt af en jungle at finde rundt i regler og restriktioner hos flyselskaber og på de forskellige rejsemål.

Nu har vi jo fået lidt flere destinationer at vælge mellem. Blot tre uger efter regeringens udmelding den 29. maj, hvor man åbnede for rejser til Norge, Island og Tyskland, kom udenrigsministeriet med nye rejsevejledninger. Nu ligger det meste af Europa åbent for os – så er det bare om at finde ud af hvorhen og hvordan.

Jeg er ikke kun i gang med at finde ud af, hvor jeg skal hen næste gang. Halvfærdige indlæg fra tidligere rejser er taget frem igen, og jeg har såmænd også været på opdagelse i Danmark.

I juni 2021 blev det til fem nye indlæg

København på 2 eller 3 dage – det skal du opleve
Bilferie i Nordeuropa
Her skal du rejse hen i juli
Den Danske Riviera og badebyerne i Nordsjælland
På besøg ved Jægerspris Slot

Liseleje Strand – en del af den danske riviera