Langt de fleste seværdigheder i George Towns gamle bydel er af ældre dato. De seneste år har den gamle bydel dog fået en overordentlig populær attraktion, som både lokale og turister holder af.

Rundt om i det historiske centrum, primært i og omkring Lebua Armenia, kan du opleve pragtfuld gadekunst inspireret af den litauiske kunstner Ernest Zacharevic.

Det var ham, der uden den store opmærksomhed lavede det første maleri i George Town i 2011. Et maleri, der blev efterfulgt af otte mere, da Zacharevics blev hyret til at udsmykke mure og gavle i forbindelse med George Town Festival 2012.

Flere af malerierne er kæmpestore, og alle fortæller de om dagligdagen i byen. Nogle steder bruger Zacharevic husets vinduer som en del af værket, og andre steder har han kombineret maleriet med en fysisk genstand som f.eks. ved det mest kendte kunstværk; to børn på en cykel, der kan ses på Lebua Armenia.

Ernest Zacharevics værker har senere inspireret andre kunstnere som bl.a. Louis Gan, Baba Chuah og Reggie Lee til at lave lignende malerier. Rundt om i byen kan du i dag se et utal af fine værker, der dog er væsentlig mindre end Zacharevics.

De lokale har i den grad taget gadekunstens til sig. Måske fordi den tiltrækker turister,  der ligefrem går på jagt efter værkerne og sætter et kryds, når de er fundet. Vind og vejr har ødelagt en del af malerierne, men med den store interesse for street art i George Town, vil der uden tvivl blive ved med at dukke nye op.

Nedenstående er kun et lille udpluk af de værker, der kan ses i George Towns gader.

street art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george townstreet art i george town

Del
Forrige artikelKoh Yao Noi
Næste artikelSommer i Helsinki
Carsten Gath
Siden jeg som barn besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 44 lande og territorier og været mere end tre år på farten.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Please enter your name here