Hjem Thailand Sirocco – gourmet i skyerne

Sirocco – gourmet i skyerne

Døren åbner da elevatoren når 64. etage. Et par søde værtinder i lange kjoler tager imod og følger os hen til vores bord. Det er hipt, det er dyrt og det er højt oppe. Fashionable Sirocco på toppen af Lebua at State Tower i Bangkok er verdens højest beliggende udendørs restaurant og lidt af en oplevelse.

sirocco1”Det er jo en månedsløn for mig”, griner taxachaufføren, der kører os tilbage til vores hotel. Jo, Sirocco er rasende dyrt, og det er nok ikke helt forkert, at en aften med det hele ville gøre et alvorligt indhug i chaufførens budget. Med hovedretter fra 400 kr., billigste flaske vin til 500 kr. og en liter kildevand til 70 kr., så skal det være noget særligt, hvis man lægger vejen forbi Sirocco. Men det er en særlig aften. Vi har noget at fejre og er spændt på, hvad der venter os.

Vi har bestilt bord i forvejen og dresscoden er fulgt. Allerede i stueetagen får vi elevatorblikket, der fortæller om vi er accepteret. Det er ikke fordi at dresscoden på Sirocco er urimelig, man vil bare gerne undgå hullet tøj, badesandaler og korte bukser. Men toppen af Lebua at State Tower er en anelse snobbet. Vi finder hurtigt ud af, at det mest handler om at have det rigtige tøj på.

Allerede da vi står på reposen og kigger ned ad trapperne til restauranten og den lige så hippe Sky Bar, fornemmer vi, at det er noget særligt. Et jazzorkester underholder os mens vi sætter os til rette og naturligvis bliver tilbudt kildevand og en drink til at starte aftenen.

Menukortet er fuldstændig som man kan forvente af en restaurant, der serverer middelhavsmad; Lam, and og kylling med bl.a. tomat, kartofler og aubergine i selskab med krydderier som rosmarin og timian. Det er svært at vælge, men ingen af os fortryder vores valg, da maden bliver serveret.

sirocco2Den spanske chefkok Gonzalo Ruiz, der bl.a. har haft det gastronomiske ansvar på hotel Majestics michelinrestaurant i Barcelona og udviklet restaurantkoncepter hos den femstjernede hotelkæde Shangri-La, kreerer nogle lækre retter, der er lavet med kærlighed. Det er den slags mad som ikke ser ud af noget, men alligevel mætter.

Mit lam med porre, kartoffelterrin og blomkålscoulis er fremragende, og jeg hører det samme om den fyldige majskylling med lemon- og rosmarinmarinerede kartofler og det røgede andebryst ledsaget af bl.a. rabarber- og jordbærrelish og artiskok á la Provence.

Vinkortet er omfattende, men rasende dyrt. Den billigste flaske vin koster 500 kr., men hvis du ikke ved, hvad du skal bruge dine penge til, så er der adskillige flasker til mellem 15.000 kr. og 20.000 kr.

Da vi bestilte bord tænkte vi ikke over, at det var på kongens fødselsdag. Men det gør kun oplevelsen bedre. Vi ser masser af fyrværkeri over byen og med et lys i hånden og en kort sang markerer vi dagen. Men vi har vores egen fødselsdag at fejre. Heller ikke den går upåagtet hen hos personalet, der synger fødselsdagssang og serverer kage på husets regning.

Som aftenen skrider frem er der kun få tilbage i restauranten. Den fancy Sky Bar, der ligger i forlængelse på et lille plateau er til gengæld stuvende fuld. Hippe gæster sipper drinks og vi nyder den forrygende udsigt over Bangkoks lyshav.

Mætte, men noget fattigere er vi på vej tilbage til vores hotel. Man behøver ikke være thailandsk taxachauffør for at synes det er dyrt. Besøget på Sirocco har også gjort et pænt indhug i vores budget, men en oplevelse, det er det.

Book flybilletBook hotel i BangkokBook pakkerejse

sirocco3

Information Sirocco Restaurant og Sky Bar
Sirocco og Sky Bar ligger på toppen af Lebua at State Tower. Det anbefales at bestille bord i forvejen og så ellers nyde den gode mad. Det er værd at læse lidt om dresscode og billedpolitik inden man tager elevatoren op på 64. etage.
Nyttige links
Sirocco Restaurant

Del
Forrige artikelCalakmul og Chicanná – paradis på Yucatán
Næste artikelFascinerende Uxmal
Carsten Gath
Siden jeg som dreng besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 42 lande og territorier og været mere end tre år på farten.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Please enter your name here