Jeg elsker Asien. Gang på gang vender jeg snuden mod øst på mine rejser, og det er ikke kun fordi, det er billigt. Verdensdelen har alt det jeg elsker; Fra venlige mennesker og god mad til lækre strande og smuk natur.

Nåh ja, vi skal ikke glemme de storslåede monumenter og den spændende historie, der sammen med etniske stammer og fremmedartet kultur giver store rejseoplevelser.

Der er mange byer og områder, som fortjener en anbefaling, men nedenstående steder har lige det der særlige, som har gjort indtryk på hver deres måde.

Luang Prabang – Laos

Laos lyder både farligt og fremmedartet. Måske fremmedartet, men vi føler os på intet tidspunkt utrygge i den gamle kongeby, der er utrolig charmerende. Luang Prabang ligger i det nordlige Laos ud til Mekongfloden, og byen er et fast stop for mange backpackere på rejse i Sydøstasien. Helt forståeligt, for her få du en blanding smukke templer, fransk kolonihistorie og lækker mad.

Befolkningen er overordentlig gæstfri og i omegnen finder du pragtfuld natur i form af tæt jungle og smukke vandfald. Prisniveauet er lavt, og der er masser at købe på de spændende markeder. Luang Prabang er afslapning på herlige caféer samtidig med, at du oplever østens mystik på nærmeste hold. Læs mere om Luang Prabang.

Tak Bat i Luang Prabang i Laos
Tak Bat i Luang Prabang i Laos

Varanasi – Indien

Det ultimative kulturchok. Det bliver nok ikke mere fremmedartet end Varanasi i Indien. Hinduernes hellige by er et vanvittigt kaos af pilgrimme, hellige mænd og hinduer på vej til ligbrænding. Varanasi ligger ved Gangesfloden, hvor du hver morgen kan se inderne bade og vaske tøj mens solen står op i horisonten.

Byen er et inferno af indtryk med ufattelige menneskemængder og rituelle ceremonier. Det er et sted, som du vil elske at have oplevet og samtidig et sted, som du vil elske at rejse fra igen. Varanasi er et must at besøge, hvis du har eventyr i blodet. Læs mere om Varanasi.

varanasi
Morgenritual og tøjvask i Varanasi

Hoi An – Vietnam

Vietnam er generelt heftig trafik med masser af larm i de større byer, men et sted smiler sig ud; Hoi An. Fra første sekund forelsker jeg mig i den charmerende by, der ligger ud til Thu Bon-floden. I gamle dage hed Hoi An Faifo, og det var en by, hvor kinesiske og japanske handelsrejsende bosatte sig indtil monsunen bragte dem hjem igen.

Den historiske bydel består af gamle farvestrålende  huse, hvor du finder cafeer, restauranter og fremragende shopping. Hoi An er en rigtig backpackerfavorit, der også byder på god mad og en afslappet stemning i et kreativt miljø. Læs mere om Hoi An.

hoi-an
Hoa An ligger skønt langs Thu Bon-floden

Koh Lanta – Thailand

Hvilken ø skal jeg vælge? Et spørgsmål som du sikkert har stillet dig selv mange gange inden rejsen til Thailand. Et godt råd er at besøge flere forskellige, men lad en af dem være Koh Lanta. I hvert fald, hvis du er til en tilbagelænet atmosfære på små interimistiske strandbarer.

Koh Lanta er det perfekte sted at slappe af. Her finder du skønne strande og der er kun en kort sejltur til Koh Phi Phi mod nord ig paradisøerne i Trangprovinsen midt syd. På Koh Lanta kan du stadig finde billige strandhytter, der synes at tiltrække backpackere fra hele verden, der lige som dig vil prøve at leve livet på stranden. Læs mere om Koh Lanta.

relax bay resort
En af Koh Lantas dejlige strande

Siem Reap – Cambodja

Er du bare det mindste kultur- og historieinteresseret, så vil Siem Reap i Cambodja uden tvivl få dig til at måbe. Byen har et lille backpackercentrum med barer, caféer og restauranter, men det er det enorme tempelområde Angkor Wat et par kilometer fra bymidten, der imponerer.

Her kan du lege Indiana Jones i dit helt eget tempo. I hvert fald, hvis du lejer en cykel for i ro og mag at opleve det enorme tempelområde, der byder på alt fra mystiske stenansigter, kilometerlange relieffer og verdens største religiøse bygning. Læs mere om Angkor Wat.

angkor-wat
Fantastiske Angkor Wat

Ubud – Indonesien

Balis kulturcentrum er ufatteligt kontrastfyldt. Ved første øjekast vil du nok ønske dig langt væk fra den vanvittige trafik i centrum, men book minimum 4 overnatninger og du vil som mange andre sandsynligvis finde ind til Ubuds sjæl og forelske dig i byen.

Ubud er proppet med kreativitet, der udmønter sig i tøj- og skodesign, interessante gallerier og pragtfuldt kunsthåndværk. Du kan deltage i yogakurser, gå ture i rismarkerne eller opleve smuk balinesisk dans. Og så er Ubud stedet, hvor du helt sikkert vil møde andre eventyrer, der lige som dig er i gang med drømmerejsen. Læs mere om Ubud.

indo-1
Risterrasser ved Ubud
Del
Forrige artikelGodt nytår 2017
Næste artikelBo godt på Bandara Suites
Carsten Gath
Siden jeg som barn besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 43 lande og territorier og været mere end tre år på farten.

6 Kommentarer

  1. Rigtig god inspiration til vores kommende rejse i Asien. Laos havde vi slet ikke med i vores overvejelser men det har vi nu. Tror vores rejseplan skal revideres lidt 😉

  2. Myanmar er fantastisk. En rejse tilbage i tiden. Men kan godt tilslutte mig Laos. Og så skal Vietnam bare opleves. Helt fantastiske mennesker.

  3. Vietnam er fantastisk. Det er min nummer 1 med Luang Prabang, nordlige Bali og Palawan på de næste pladser. Men generelt er Asien fedt, jeg mangler dog at se Myanmar og Sri Lanka 🙂

    • Tak for din liste Dorte. Jeg er meget enig. Jeg mangler dog Filippinerne, men det står absolut på min wish list!!! Tag du bare til Sri Lanka – skønt skønt 🙂

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Please enter your name here