“Den er kun medium stærk”, siger pigen, der bærer vores mad ud. Måske har du selv fået den kommentar med på vejen på en restaurant i Thailand eller et andet sted i verden, hvor tjeneren med måben og løftede øjenbryn ikke helt kan forstå, at den mad ham eller hende selv spiser kan være afsindig stærk for turister som os.

Det er sådan, vi har det her på Somtum Der, en lille restaurant på Soi Sala Daeng, der er en sidegade til travle Silom Road ved Sala Daeng Skytrain Station. Restauranten ligner mere en café, men lige præcis her er man berømt for sin papayasalat. Så berømt, at ejeren Thanaruek Laoraowirodge har åbnet tilsvarende restauranter andre steder i Thailand og endda på Manhattan i New York.

Naturligvis skal vi smage Somtum, papayasalaten, der stammer fra Isan-provinsen. Og det er måske her, det går galt. Jeg er for længst holdt op med at tro, at jeg kan spise lige så stærk mad som de lokale, og slet ikke når maden kommer fra det område i Thailand, hvor man er mest rundhåndet med chili.

somtum-der-2Af samme grund bestiller vi selvfølgelig kun en medium stærk papayasalat og en tilsvarende salat med and. Jeg snupper en kold øl til, mens Connie vælger en iste lavet på økologiske urter. Den smager bestemt ikke godt, men da først capsaicinens angreb sætter ind, er den grønne drik, der synes at være lavet af blendet koriander helt perfekt.

Vi gisper efter vejret og smager hinandens retter. De er begge pivende stærke og ingen af os er i stand til at spise op. Det er her vi får en lille kommentar med på vejen, men vi er blevet en erfaring rigere, som vi ikke ville være foruden.

Kommer du forbi Bangkok og Silom Road, så slå et smut forbi Somtum Der. Er du glad for chili, så bestiller du selvfølgelig en stærk papayasalat som de spiser den i Isan, men nu er du advaret; den er afsindig hot!

Se flere gode spisesteder i Bangkok her

Del
Forrige artikelUbud – Balis kulturelle centrum
Næste artikelGamla Stan – Stockholms hyggeligste bydel
Carsten Gath
Siden jeg som barn besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 44 lande og territorier og været mere end tre år på farten.

1 kommentar

  1. Kommer en del i Isan og kan kun bekræfte at maden er vanvittig hot. Ofte er det umuligt at smage hvad de her puttet i, det er chili det hele 🙂

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Please enter your name here