Hjem Indonesien Madlavningskursus på Lombok

Madlavningskursus på Lombok

Få opskriften på et par af de retter vi lavede i Ninings køkken

0
Holdet og Nining i gang med at lave mad

Wok’ene syder og grøntsager bliver hakket. Selv sidder jeg med en kæmpemorter og er ved at lave karrypasta. Vi er på madlavningskursus i Mataram på Lombok, hvor Nining tager mod os med åbne arme i hendes store køkken.

“I er andensidste hold”, siger Nining, da vi sidder omkring bordet og spiser den mad, vi selv har lavet. Hun ser lidt vemodig ud, men sønnen skal starte i skole, og derfor flytter familien til Schweiz, hvor hendes mand kommer fra.

Og hvem ville ikke være vemodig ved at flytte fra de pragtfulde omgivelser, som vi sidder i nu. Nining har sit eget guesthouse, men er mest kendt for sine madlavningskurser, der foregår i det store åbne køkken, som de sidste par timer har summet af energi.

Lidt af de ingredienser vi bruger

Fem retter skal vi lave og Nining går kyndigt rundt i køkkenet og giver gode råd. Jeg laver kylling i rød karry, mens Connie er godt i gang med mie goreng, der er en af Indonesiens mest kendte retter.

Udover os, så består vores lille hold af Mike og Susan fra Australien og Anja og Heinz fra Tyskland. Alle er travlt optaget af netop deres opgave, og resultatet bliver da også fremragende. Ingen går sultne fra bordet, der bugner af lækker mad lavet af friske råvarer.

Her får du opskriften på to af de retter vi lavede – perkedel jagung, sprøde crackeres, og ikan perahu, der er fisk i bananblade, men som her laves med kylling i små soufféskåle – frit oversat til ayam perahu. Velbekomme.

Majscrackers

Perkedel Jagung

Ingredienser (6-8 stk.)
• 3 dl majs
• 2 fed hvidløg
• ½ løg
• 1 chili
• 1 tsk. hvid peber
• 1 æg
• 80 g mel (eller efter behov)
• 2 forårsløg

Fremgangsmåde
Hak majskornene. Stød løg, chili, hvidløg og hvid peber til en pasta. Bland majs, pasta, forårsløg og æg i en skål. Form de små crackers med en spiseske og tryk dem flade på panden. Steg dem i rigelig olie til de er gyldenbrune.

Færdige majscrackers
I gang med at lave Ayam Perahu

Ayam Perahu

Ingredienser (2 personer)
• 1 kyllingebryst (mere, hvis I er sultne)
• 1 stilk citrongræs
• 3 fed hvidløg
• 1 chili (styrke efter behag)
• ½ løg
• 3 cm ingefær
• 1 tsk. gurkemeje
• 1 tsk. hvid peber
• 2 forårsløg
• 1 dåse kokosmælk
• 2 tomater
• Saften fra en halv lime

Fremgangsmåde
Skær kødet ud i mundrette stykker og mariner dem i lidt salt og saften fra en lime. Skær løg, hvidløg, citrongræs, ingefær, tomater og forårsløg ud i mindre stykker og blend ingredienserne sammen med gurkemeje og hvid peber. Det skal blendes til en blød pasta.

Hæld blandingen i eksempelvis souffléskåle og mix kød og kokosmælk i. Damp eller grill retten. Pynt eventuelt med hakket tomat og forårsløg. Server ris til.

Færdige Ayam Perahu
Så skal der spises
Min karrypasta med kylling
Satay med peanutsauce
Del
Forrige artikelGodt nytår 2018
Næste artikelDurbar Square
Carsten Gath
Siden jeg som barn besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 44 lande og territorier og været mere end tre år på farten.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Please enter your name here