George Town på Penang er madelskernes paradis. Byens smeltedigel af kulturer har alle bragt deres særlige madtraditioner med sig, og det har resulteret i et hav af fremragende spisesteder, der består af alt fra simple gadekøkkener til vild luksus. Men det er førstnævnte, der primært får gastronomer fra nær og fjern til at valfarte til byen, hvor klynger af hawkercentre hver aften slår dørene op.

Gerorge Town er især kendt for det kinesiske køkken med de lækre nudelretter, men i Little India finder du en lang række mere eller mindre enkle steder, der serverer sydindisk mad som i hjemlandet. Det kinesiske og indiske køkken bliver sammen med den lokale malaymad til en slags fusionskøkken kaldet nyonya, som du absolut skal prøve.

Selvom George Town har masser af gode seværdigheder, så vil maden meget sandsynligt være noget at det du husker bedst, når du har besøgt den historiske by. Det gør vi i hvert fald!

George Town har masser af gadekøkkener og hawkercentre

Retter du skal prøve

George Town og Malaysia har sine specialiteter, som man er særligt kendt for. De brede nudler kway teow bliver brugt i adskillige velsmagende og billige retter med f.eks. rejer kaldet char kway teow, mens nasi kandar, der stammer fra Penang, er ris med tilbehør – bl.a. kød, curries og grøntsager. Nasi kandar minder ikke så lidt om den indonesiske nasi cambur.

Assam laksa er en fyldig og krydret suppe, der er yderst velsmagende og som ville være perfekt en mørk vinteraften hjemme i kolde Danmark. Suppen er baseret på fisk, og det er tamarind, der gør den sur. Men der er så mange smagsindtryk, at du med stor sandsynlighed vil elske alam laksa, selvom du ikke kan lide fisk.

Hos Yeap Noodles smagte jeg loh bak, der er en friturestegt svinepølse. Det er fra det kinesiske køkken og ret specielt. Ofte er loh bak brugt som en slags snack, som du kan spise i farten.

En anden kinesisk ret, der går igen på Penang er hokkien mee, der oprindelig er en nudelret, men som her mere er en suppe baseret på en fyldig rejeboullion. Ligesom kway teow fås den i forskellige variationer.

På et af byens madmarkeder/hawkercentre

Tre gode restauranter i George Town

Der findes et hav af andre gode spisesteder end disse tre, som du kan finde på kortet nederst på siden. Her har jeg også markeret andre spændende steder, der får gode anmeldelser.

Yeap Noodles
Denne lille restaurant på Chulia Street er ikke til at komme udenom. Her får du lækker kinesisk mad, der primært er retter med hjemmelavede nudler. Yeap er familieejet og personalet taler dårligt engelsk, men det er så ligegyldigt, når du får så lækker mad som her.

Mens nudelretterne er forholdsvis små portioner, så er de gode supper serveret i store skåle. Retter fås helt ned til 7 RM (ca. 10 kr.) – her er der virkelig råd til at gå ombord i George Town’s fremragende mad.

spisesteder i george town
Yeap’s nudelretter er lækre og billige

My Own Café
På My Own Café behøver du ikke spekulere over, hvad du skal have at spise, for her serveres kun én ret: alam laksa som man laver til perfektion. Suppen fås i to størrelser (lille 4,5 RM og stor 6 RM), og du vil uden tvivl blive mæt af den største.

My Own Café er enkelt indrettet med skamler og træborde. Betjeningen er venlig og her serveres også en dejlig appelsin/gulerodsjuice. Stedet er i øvrigt også kendt for sin durian iskaffe. Caféen ligger lige over ved Khoo Kongsi, der er en af George Town største seværdigheder. Her er kun åbent til frokost.

spisesteder i george town
Alam Laksa på My Own Café

Tay Tong
Denne åbne restaurant på Lebuh Cintra er berømt for sin gode dim sum, der bliver præsenteret af et par ældre damer, som kører rundt mellem bordene med en madvogn. Og jo, Tay Tongs dim sum er i topklasse, og du kan vælge blandt mange forskellige varianter, der koster mellem 2 og 5 RM pr. stk

Tay Tong er et yderst uformelt sted, hvor der kun kommer få turister. Her serveres også almindelige kinesiske retter, og så har man en fremragende grøn te. Kom tidligt for at få et bord.

spisesteder i george town
Dim sum på Tay Tong

Book hotel på Penang – klik her

Del
Forrige artikelBesøg Iban-stammen på halvandet minut – video fra Borneo
Næste artikelKorbua House – bo godt og billigt ved Khao San
Carsten Gath
Siden jeg som barn besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 44 lande og territorier og været mere end tre år på farten.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Please enter your name here