“Vi spiser her hver lørdag, det har vi gjort i mange år” siger den ældre dame, som sidder ved siden af mig. Selvom Klokken kun er 11.00, så er de første frokostgæster allerede ankommet. Men Krua Apsorn er heller ikke en hvilken som helst restaurant i Bangkok. Som et af kongefamiliens foretrukne spisesteder har Krua Apsorn tiltrukket sig masser af opmærksomhed fra alt fra nysgerrige backpackere til madanmeldere fra verdens førende medier.

For 40 år siden var Chanchavee Skulkvant en helt almindelig thailandsk kvinde, der havde et helt almindeligt job i Bangkoks vandforsyning. Hun var en dygtig kok, og så var hun i den grad perfektionist. Netop den kombination gjorde, at det var hende, der blev valgt, da departementet fik besøg af den nu afdøde Kong Bhumibols mor.

Dronningen og hendes søster blev så begejstrede for Chanchavees mad, at de besluttede sig for at tage hende under sine vinger. Det, at hun lavede fremragende klassisk mad fra det centrale Thailand, hvor intet var overladt til tilfældighederne, gjorde indtryk på de kongelige.

Chanchavee, der i dag bare kaldes tante Daeng, åbnede sin første restaurant på Samsen Road tæt på kongepaladset. Her lavede hun mad til middelklassen såvel som til den kongelige familie. Historien om tante Daeng og hendes restaurant Krua Apsorn nåede uden for Thailands grænser, hvor madanmeldere i hobetal lagde vejen forbi det lille spisested.

Det gør de for så vidt stadig. Chanchavee har åbnet tre restauranter mere, og på væggene på Krua Apsorn på Dinso Road, hvor vi sidder nu, er der fyldt med avisudklip og anmeldelser af tante Daengs livsværk.

Krua Apsorn

Lækker mad

Begejstringen for Krua Apsorn er stadig lige stor. F.eks har David Thomson, chefkok på den eksklusive restaurant Nahm i Bangkok, anbefalet stedet, og Hairy Bikers var forbi i et af deres tv-programmer for at lære at lave den perfekte green curry.

Nu er det ikke green curry Krua Apsorn er særlig berømt for, her har man specialiseret sig i især krabbekød. Den lidt søde krabbe giver er skønt modspil til chilien, men generelt er retterne på menukortet ikke stærke.

Vores valg falder på en krabbebolle, der er en slags omelet med krabbe, krabbe med gul karry og forårsløg samt svampe med æg og peberfrugt. Vi har bestemt ikke noget at klage over; alt smager fantastisk og er lavet til perfektion.

Menukortet består primært af fisk og skaldyr, men der er også flere andre ting at vælge mellem. F.eks. retten med stinkbønner, som den ældre dame ved siden af mig har bestilt, og som hun lader mig smage.

Krua Apsorn

Krua Apsorn er helt nede på jorden

Med restaurantens hype og prominente gæster fra hele verden er Krua Apsorn overraskende nok helt nede på jorden. Indretningen er enkel og adskiller sig ikke væsentligt fra Bangkoks øvrige spisesteder i mellemklassen.

Prisniveauet er lige over middel med fiske- og skaldyrsretterne som de dyreste (ca. 450 baht). Vær opmærksom på, at kun få af personalet, hvis nogen, taler engelsk. Du skal således ikke forvente hjælp mht. valg af retter, men jeg tør godt garantere, at uanset hvad du ender med at bestille, så vil du ikke fortryde det.

Som den ældre dame ved siden af mig siger, mens hun peger på menukortet. Den der, den der og den der er mine favoritter, men i dag har jeg valgt noget andet. Med andre ord: på Krua Apsorn smager alt godt – det har du de lokales og hundreder af madanmelderes ord for.

Krua Apsorn ligger bl.a. på Samsen Road og på Dinso Road. Vi besøgte sidstnævnte, der ligger et stenkast fra Democracy Monument ikke langt fra Khao San Road. Restauranterne åbner tidligt, omkring kl. 11.00, og de lukker igen kl. 20.00

Krua Apsorn

Del
Forrige artikelSri Ratih Cottage – skønt hotel i Ubud
Næste artikelGeorge Town – på opdagelse i den multikulturelle by
Carsten Gath
Siden jeg som dreng besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 42 lande og territorier og været mere end tre år på farten.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Please enter your name here