Hjem Koh Samet rejseguide

Koh Samet rejseguide

Lille Koh Samet er et ægte tropeparadis. Her finder du pragtfulde hvide sandstrande med krystalklart vand og høje palmer. Populær blandt backpackere, endagsturister fra Pattaya, unge thai’ere på weekend og alle os andre, så er det lidt af et mirakel, at Koh Samet stadig virker langt mere autentisk end de fleste større ferieøer i Thailand. Faktisk er det muligt at finde strande, som du kan have helt for dig selv.

Øen har for altid indskrevet sig i den thailandske litteratur. En del af poeten Sunthorn Phus drama Phra Aphaimani foregår på øen, fint illustreret ved den såkaldte havfruestatue, der adskiller strandene Hat Sai Kaew og Ao Hin Khok.

Koh Samet
Hat Sai Kaew sydlige ende ved Ao Hin Khok

Langt de fleste både fra Ban Phe på fastlandet sejler til molen ved Na Dan på Koh Samets nordkyst. Her findes et lægehus, 7Eleven og holdeplads for songtaews, der kan køre dig til dit bestemmelsessted. Det er naturligvis også muligt at købe færgebilletter til returrejsen.

I forlængelse af den lille havn løber en ca. 500 meter lang vej ned til øens største strand, Hat Sai Kaew Beach. Langs vejen er der butikker og restauranter, udvalget er ikke stort, men du kan alligevel finde apotek, sundhedsklinik, restauranter, 7Eleven og massage- og tatooshops.

Ved Hat Sai Kaew Beach ligger parkkontoret, hvor du kan betale parkafgift. Herfra kan du tage vejen til venstre ned til øens suverænt største hotel Sai Kaew Beach Resort og den store Buddha. Hat Sai Kaew Beach er en fremragende strand med hvidt fint sand og krystalklart vand.

På stranden ligger flere hoteller, restauranter og barer. Mange af dem ligger puder og madrasser ud om aftenen, og i stearinlysenes skær kan du nyde en drink eller god bbq.

Man kan næppe kalde hverken Na Dan eller Hat Sai Kaew for egentlige byer, men det er her udvalget af overnatning, restauranter, barer og butikker er størst. Her er også skole og politistation, det hele er bare i noget mindre målestok end hvad man ellers kender fra de thailandske feriesteder.

Koh Samet
Aftenhygge på Hat Sai Kaew Beach

Næste strand mod syd hedder Ao Hin Khok. Den er knap så lang og knap så bred, men har ellers samme kvalitet som Hat Sai Kaew Beach. Ao Hin Khok går for at være backpackernes foretrukne strand. Naga Bungalows og Jep’s Bungalows er populære steder, førstnævnte er et af Koh Samets partycentre. I forlængelse af Ao Hin Khok ligger strandene Ao Phai og Ao Phutsa. Begge har 3-4 overnatningssteder, Ao Phai virker dog lidt klemt af udviklingen, og Ao Phutsa er absolut min favorit af de to.

Fra Ao Phutsa kan man gå en kort tur i skoven for at nå til Nuan Bay, en skøn og lidt vild strand med meget få turister (vi så to). Stranden byder på et enkelt meget primitivt overnatningssted, små hytter, der ligger i skoven med udsigt over bugten. Nuan Bay må være en favorit blandt hardcore backpackere. Ao Cho er næste strand mod syd, den er noget større end Nuan Bay og nemmere at komme til. Stranden er dejlig, og her ligger et par mellemklasseresorts.

I bugten syd for Ao Cho ligger Koh Samet’s andenstørste strand, Ao Wong Deuan. Det er en skøn strand, her er dog ret mange mennesker. Ao Wong Deuan har 5-6 resorts, og modtager dagligt et pænt antal endagsturister fra Pattaya. Til gengæld er der liv og glade dage om aftenen, her rykker barer og restauranter ud på stranden, man kan nyde dejlig bbq og slutte dagen af med en drinks med fødderne i det bløde sand. Der ligger en ATM ved købmanden “108” omtrent midt på stranden.

Yderligere mod syd kommer tre større strande, Hat Saeng Thian, Ao Wai og Ao Kiu Na Nok. Førstnævnte er en af thai’ernes favoritter, mens de to andre er mere øde. Paradee Resort på Ao Kiu Na Nok Beach er et af øens bedste og dyreste resorts.

Der ligger kun én strand på vestkysten, nemlig Ao Phrao Beach, der adskiller sig væsentligt fra Koh Samet’s øvrige strande. Her har man klogeligt lukket af for almindelig trafik, og det er en hel fornøjelse at gå ad den lille promenade med den dejlige strand på den ene side og de tre flotte og smagfulde resorts, Le Vimarn, Lima Coco og Ao Phrao Resort på den anden.

Koh Samet
Ao Phrao Beach er den eneste strand på vestkysten

Værd at vide

I gamle dage var simple hytter eneste overnatningsmulighed på Koh Samet. Dyrere hoteller har de seneste år også set dagens lys på øen, dog er udvalget langt fra så stort som på andre feriesteder i Thailand. Klik her for at se priser, billeder og anmeldelser af hoteller på Koh Samet.

Hvis du har mulighed for det så undgå Koh Samet i weekends og på helligdage. Mange lokale og især bedrestillede thai’er fra Bangkok valfarter til øen for at feste og more sig, og de mest populære strande kan visse steder virke overfyldte disse dage. Koh Samet har tidligere været ramt af malariaudbrud, ifølge lokale myndigheder er det fortid, men det er en god idé at kontakte relevante myndigheder om forebyggende malariamedicin, inden man tager afsted.

Der findes et begrænset antal kontantautomater på øen. Der ligger en ved SevenEleven på havnen i Na Dan og tre ved Hat Sai kaew. Som nævnt længere oppe er der også en automat på Ao Wong Deuan Beach.

Koh Samet er i øvrigt udlagt som nationalpark, og det koster 400 baht for voksne og 200 baht for børn at besøge øen.

Mad og drikke

Der er et fint udvalg af spisesteder på Koh Samet, og stort set alle overnatningssteder har også en restaurant. Mange hoteller og restauranter rykker borde og stole ud på stranden om aftenen, og her kan du nyde din mad i de lune tropeaftener med levende lys på bordet og fødderne i sand. Udover det almindelige menukort tilbyder disse steder ofte bbq, grillet fisk eller skaldyr, men også f.eks. spareribs.

På den 500 meter lange asfalterede vej mellem Na Dan og Hat Sai Kaew findes også 10-12 restauranter. Det er billigt at spise her, retter fås fra ca. 60 baht, prøv f.eks. restauranten Chili, der er populær.

Skal det være europæisk, så kan du prøve restauranten ved Jep’s Bungalow. Pænere, men også dyrere steder, er The Zea på Sai Kaew Beach Resort og de elegante restauranter på Le Vimarn og Ao Phrao Resort på Ao Phrao Beach.

Koh Samet mangler heller ikke barer, populær er Ploy Bar på Hat Sai Kaew Beach, hvor der er livemusik og ildshows. På Ao Hin Khok kan du fornøje dig på Naga Bar, der hører til Naga Bungalows. Naga Bar arrangerer thaiboksning og beachparties.

Koh Samet
Den asfalterede vej mellem Na Dan og Hat Sai Kaew

Udflugter

Koh Samets beskedne størrelse gør, at det er småt med udflugtsmuligheder. Du kan gå rundt til de forskellige strande ad vejen, der løber midt på øen. Vejen er renoveret i 2016/17 og noget mere behagelig at gå på end tidligere, men den er nogle steder stadig ret stejl. Du kan evt. besøge den store hvide Buddha, der sidder overfor Sai Kaew Beach Resort. Munken, der residerer i templet ved siden af er venlig, men ret insisterende på donationer.

Det er også muligt at besøge de øvrige øer i nationalparken. Samtlige tourbureauer, guesthouses og hoteller kan arrangere den populære udflugt eller i det mindste være behjælpelige med reservation.

Det er nogenlunde samme program de forskellige arrangører tilbyder, dvs. stop ved Koh Man Nai, Koh Man Nok og Koh Man Khlong. På førstnævnte ø ligger et skildpaddecenter, hvor man prøver at hjælpe den udrydningstruede havskildpadde. Fra Koh Samet kan du også tage en speedbåd rundt om øen. Her er der stop ved forskellige strande og gode snorklesteder. Der findes i øvrigt flere diveshops på Koh Samet.

Hvis du skal være på øen i længere tid, kan du tage et par dage i Bangkok. Hovedstaden har gode attraktioner, hvis du skulle få lyst til at se noget andet end strand. En dagtur til Pattaya for at shoppe er en anden mulighed. Nærmeste større by på fastlandet er Rayong, der har fine strande og området er efterhånden blevet et populært ferieområde, men slet ikke overrendt.

Transport

Ind og ud: Nærmeste lufthavn er Bangkok. Fra Danmark er der adskillige muligheder for at komme til den thailandske hovedstad. Flyv direkte fra København med Thai Airways  eller skift fly i en af de europæiske hovedstæder, alternativt Doha eller Dubai. Booker du hotel gennem sawadee.com, så kan du med et klik bestille afhentning i lufthavnen.

Fra Bangkok centrum kan man tage bussen fra stationen ved Ekamai til havnen i Ban Phe. Mellem klokken 5.00 og 20.00 er der afgang hver time, turen tager tre timer og koster i skrivende stund 157 baht. Bussen fra Bangkok sætter dig af ved færgen, der koster ca. 50 baht. Alternativt kan du købe en privat taxitur hos ethvert tourbureau i Bangkok. Turen fra dit hotel til Ban Phe koster mellem 2000 og 3000 baht. Billetter til deletaxier kan købes ved Khao San Road, prisen er ca. 300 baht. Du kan også købe færdigpakkede ture af flere dages varighed hos tourbureauerne, her er transport ofte inkluderet i prisen.

At komme rundt: Ved ankomst til Na Dan på Koh Samet holder der songtaews (grisebiler) og venter. De kører først når de er fyldt op, alternativt kan du leje hele bilen hvis du ikke gider at vente. Skal du kun til Hat Sai Kaew Beach og er lidt frisk, så hank op i bagagen og gå derned hvis der ikke er passagerer nok til at fylde en vogn.

Der er mange songtaews på øen, flere steder er der lavet taxiholdepladser, bl.a. ved parkkontoret på Hat Sai Kaew Beach og ved Ao Wong Deuan Beach. Der er faste priser på turene med songtaews, de er anført på et skilt ved holdepladsen. Mange steder kan du leje scooter, ATV og mountainbike.

Vejret på Koh Samet

Koh Samet har typisk tropeklima med høj luftfugtighed. Øen skulle være en af de tørreste i Thailand med relativt gode solchancer selv i regnperioden. Der er kun små temperatursvingninger året rundt, dagtemperaturen ligger normalt lige over 30° C, men i perioden inden regntiden kan den nemt snige sig op på 35°-40°C. Vejret i Thailand lige nu.

Book flybilletBook hotel på Koh SametBook pakkerejse

9 Kommentarer

 1. Rigtig informativt indlæg. Vi overvejer at tage til Koh Samet og vil høre, om der måske findes en skrædder på øen, så drengene kan få syet et jakkesæt?

  • Hej Ane. Det tror jeg ikke I skal satse på. Der var i hvert fald ikke nogen de gange jeg har besøgt øen. Der er kun meget lidt byliv på Koh Samet.

 2. Hej

  Tak for en informativ side om koh Samet

  Vi tænker at tage 10 mand dertil i alderen 12 til 78 år.Hvilket resort vil du vurdere er det mest rolige og eksklusive vi kan bo på som også ligger direkte på stranden?

  • Hej Jens. Tak for de pæne ord. Jeg ville nok anbefale Sai Kaew Beach Resort. Det er et større hotel på den nordlige del af Øen. Jeg har selv boet der. Der er en ny afdeling med moderne værelser og en ældre afdeling med bungalows. Hotellet ligger ud til en af de absolut bedste strande på Koh Samet. Det er ikke sådan, at værelserne ligger helt ud til stranden, men du kan gå direkte fra hotellet ud på stranden.

   De øvrige hoteller mod syd er bestemt ikke eksklusive og jeg vil anbefale jer at vælge et hotel på den nordlige del af øen, da strandene mod syd stort set forsvinder ved højvande.

   Der er selvfølgelig også de tre hoteller på Ao Prao Beach på vestkysten. I hvert fald Ao Prao Resort og Le Vimarn er i den dyre ende, men der sker absolut intet udenfor hotellerne. De ligger begge ud til stranden, men der er en lille sti/smal vej imellem. Vejen er dog ikke trafikeret.

   Jeg håber du kan bruge mit svar til noget – i hvert fald må I have en rigtig dejlig tur.

   De bedste hilsner fra Carsten

 3. Hej Carsten

  Jeg skal senere i år, sammenrend en børnefamilie, en tur ud på Koh Samet, som jeg sidst var på for ca. 20 år siden – meget er nok forandret. Jeg har læst, at man også kan komme omkring på øen ved at leje en golfvogn. Ved du noget om det, evt. hvor man kan leje sådan en og prisniveau?

  • Hej Henriette. Ja, det er rigtigt. Prøv på gaden, der forbinder den lille havn med Sai Kaew Beach. Det er her de fleste ting er samlet. Ellers forhør dig på dit hotel. Jeg husker priser som 1500-2000 baht for en hel dag.

   Ja, der er nok meget, der er forandret siden du var der sidst – vejene er jo lige blevet lavet, det var tiltrængt.

   Ha’ en rigtig god rejse

 4. Hej
  Hvis man gerne vil snorkle og samtidig gerne vil have en børnevenlig strand (8 og 11 år som dog kan svømme) og ikke for meget fest og ballade, hvor vil du så foreslå at bo?
  Og kender du mon Koh lipe og kan sige lidt om forskellighederne på de to øer?
  På forhånd tak 🙂
  Bh. Tina

  • Hej Tina. Long Beach på Koh Phi Phi kunne være et godt bud. Her kan du gå lige ud fra stranden og snorkle. Her er også begrænset fest og ballade. Jeg kender ikke meget til Koh Lipe, men mener, at der kun er tale om en ø. Mange hilsner herfra

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Please enter your name here