Hjem Thailand Khao San Road – backpackernes hotspot

Khao San Road – backpackernes hotspot

0

“Money kills”, står der på muren. Foran ligger et par døddrukne turister, der netop har forladt en af gadens barer. Få skridt derfra kommer en buddhistisk munk i sine karakterisktiske orange klæder gående. Han ænser dem ikke.

Det er tidlig morgen på Khao San Road i Bangkok, og endnu en dag skal til at tage sin begyndelse. Forretningsdrivende, gadekøkkener og sælgere kæmper allerede om pladsen, og om få timer vil gaden være stuvende fuld af forventningsfulde mennesker, der er på vej ud i verden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIngen kunne vide, hvad det ville udvikle sig til, da det første guesthouse åbnede på Khao San Road i 1982. Enhver der har besøgt gaden i dag, vil vide hvad jeg taler om. Khao San Road, i den gamle del af Bangkok, er blevet centrum for verdens backpackere med Asien, Australien og det vestlige stillehav som destination.

Man forstår hvorfor nyankomne turister får et gigantisk kulturchok, når de første gang ser denne sydende heksekeddel. Her er proppet med turister, og samtidig med, at man kæmper med den kvælende varme i de smalle gader, så hænger hotelhajer, taxichauffører og sælgere på skuldrene af dig.

Det siges at man enten elsker eller hader Khao San Road. Det er bestemt ikke mit yndlingsområde i Bangkok, men jeg kan ikke andet end trække lidt på smilebåndet over de mange forskellige mennesker, der kommer her. I mylderet af sælgere, gadekøkkener og tuk-tuk- og taxichauffører, kan du støde på hippier, jordomrejsende, flashpackere, nysgerrige og selvfølgelig alle rygsækturisterne.

Mange af hippierne ligner nogen der har haft sin gang i Khao San-området i årevis, måske er de slet ikke kommet videre? Langt de fleste backpackere er unge, men af og til kan man se ældre par, der traver gennem gaden med deres store rygsække. Et synligt bevis på, at flere og flere pensionister tager den drømmerejse, de ikke havde råd til som unge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAShopping – var det noget med en t-shirt eller en tur til Cambodja?

Khao San Road er først og fremmest en markedsgade henvendt til turister. Konkurrencen er stor, så priserne er lave. Du kan finde et stort udvalg af t-shirts, trøjer, shorts, tasker, sandaler og meget andet godt. Her er selvfølgelig også butikker med brugskunst og souvenirs. Men vigtigst er de mange guesthouses, tourbureauer, barer og spisesteder. Backpackerne har alt hvad de skal bruge inden for rækkevidde. Også når det gælder transport. Uanset om du har kurs mod Koh Tao, Cambodja, Nordthailand eller den malaysiske grænse, så kan du købe transporten her.

Billig overnatning og masser af barer

Det var gode billige guesthouses der startede det hele. Nogle af dem ligger her stadig, men man kan finde endnu flere i de omkringliggende gader. Det er bestemt ikke luksus, en del af dem ligger i baggårde, og de billigste har ingen vinduer.

Khao San Road er også fest og farver. Både her og på paralelgaden, Thanon Rambuttri, ligger en stribe barer, men overfor sidstnævnte gade, på den anden side af Thanon Chakraphong, fortsætter backpackerkvarteret på den lange gågade Soi Rambuttri.

Her mangler der heller ikke barer, men gaden har også god shopping og mange spisesteder. Det heftige natteliv omkring Khao San Road står i stor kontrast til den thailandske hverdag. Det er her, man tidlig morgen kan se fulderikker side om side med orangeklædte munke på jagt efter almisser.

Khao San Road er en gade fuld af energi. Nogle turister er lige ankommet mens andre er på vej hjem efter en lang rejse i Asien. Mange venskaber opstår, erfaringer udveksles og rejseplaner bliver lagt. Selvom khao San-området er hektisk, og kan virke overvældende, så er det et godt sted at starte sin ferie som backpacker.

Du vil uden tvivl få adskillige forslag til, hvor din rejse skal gå hen, blive opdateret på nye steder, der lige er åbnet, og steder, der ikke længere er værd at besøge. Husk at passe på billethajer, taxichauffører og andre der skruer prisen op, ha’ din sunde fornuft med og nyd så din ferie i dejlige Asien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Del
Forrige artikelElephant Hills – på camp i Khao Sok Nationalpark
Næste artikelCambridge og Lavenham – det bedste af England
Carsten Gath
Siden jeg som barn besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 44 lande og territorier og været mere end tre år på farten.